Libnet.ro
UNICEF

16:01

Summit NATO, CRUCIAL pentru Romania. Contextul international este exploziv. Ce planuri vor fi adoptate

Antena3 Antena3,
Summit NATO, CRUCIAL pentru Romania. Contextul international este exploziv. Ce planuri vor fi adoptate

Summitul NATO se deschide, joi, la Newport Marea Britanie) pe fondul tensiunilor cu Rusia, acuzata de agresiune militara in Ucraina, in timp ce presiunea se accentueaza asupra Moscovei, Parisul luand decizia de. continuă pe Antena3

SUMMIT NATO Rasmussen: Planul de pace propus de Putin este contrazis de IMPLICAREA RUSA in Ucraina

Dupa-amiaza, o comisie NATO-Ucraina, la care participa cei 28 de sefi de stat ai Aliantei si Porosenko, ar putea fi ocazia de a demonstra solidaritatea occidentala cu aceasta tara si de a infiinta patru fonduri de sprijin pentru modernizarea armatei ucrainene.

Ridicare de cortina: Newport, un summit NATO pentru reasigurarea flancului estic

Este putin probabil ca NATO sa trimita propriu-zis unitati din Vechea Europa) care sa stationeze in bazele din estul Europei. Cu alte cuvinte, modelul prezentei americane de tip permanent consacrat in Vechea Europa initiat dupa 1945, ajustat in anii '90 si restructurat recent pe fondul pivotului asiatic), nu se va aplica si Noii Europe. Se va opta insa pentru o formula care presupune cresterea vitezei de interventie a unei parti din Forta de Raspuns a NATO in eventualitatea realimentarii flancului estic. Este o masura ce se mentine pe coordonatele Actului Fondator NATO-Rusia si care presupune efectiv la nivelul flancul estic pregatirea facilitatilor de primire, prepozitionarea de echipamente si provizii, precum si desemnarea elementelor de comanda si control adecvate.

SUMMIT ISTORIC NATO la care se decide soarta cooperarii cu Rusia in cel mai tensionat moment de dupa Razboiul rece/ Importanta summit-ului pentru Romania si frontul estic al Aliantei

Summitul NATO, gazduit la Newport-Tara Galilor intre 4-5 septembrie, vine in contextul tensiunilor cu Rusia din cauza crizei ucrainene si pe fondul unor temeri de izbucnire a unui razboi la scara mare. Summit-ul e unul istoric si penru Romania, pentru ca poate consfinti apropierea si mai puternica a Romaniei de NATO, odata cu cresterea pericolului din Est. Intrebarea care se pune este daca cei peste 60 de lideri politici si militari vor prefera masuri simbolice, cum ar fi crearea unei forte militare de reactie rapida sau asigurarea flancului nordic, sau vor lua decizii curajoase privind asigrarea flancului estic al Aliantei, dar si masuri dure impotriva membrilor NATO care nu-si indeplinesc obligatiile. Summit-ul nu va fi scutit nici de aceasta data de proteste ale anarhistilor sau ecologistilor, dar pozitia geopolitica a Tarii Galilor anunta o reuniune mult mai linistita decat precedentele.

SUMMIT NATO Rasmussen i-a indemnat pe liderii de la Kabul sa semneze un acord pentru prezenta trupelor straine in Afganistan

Nici un sef de stat nu este de altfel prezent la Newport pentru a reprezenta Afganistanul, iar Kabulul l-a trimis pe ministrul Apararii, Bismillah Mohammadi.

Summit NATO: Barack Obama a sosit in Marea Britanie, pentru a participa la summit

Presedintele american Barack Obama a sosit miercuri seara in Marea Britanie, pentru a participa la summitul NATO, care va avea loc joi si vineri la Newport, in Tara Galilor, relateaza AFP. Summitul NATO se va deschide joi, la Newport, intr-un context de tensiuni cu Rusia din cauza crizei ucrainene si pe fondul unor temeri de izbucnire a unui razboi la scara mare.

SUMMIT NATO Rasmussen: Vom examina serios o eventuala cerere de ajutor din partea Irakului

Subiectul IRAK va fi, de asemenea, abordat la reuniunile organizate pe marginea summitului. Washingtonul incearca sa construiasca o coalitie impotriva gruparii. Londra nu exclude participarea la raiduri aeriene americane in Irak, in conditiile in care un cetatean britanic luat ostatic de gruparea Statul Islamic este amenintat cu executia.

SUMMIT NATO Porosenko: Vineri, la Minsk, va fi semnat un plan de armistitiu - FOTO

Grupul de contact, format din reprezentanti ai Kievului, Moscovei si Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa OSCE), va avea o reuniune vineri in capitala belarusa, la care vor participa si rebelii prorusi din estul Ucrainei.

SUMMIT NATO Ponta: Toate institutiile statului au o pozitie comuna. E un caz fericit

Ponta a precizat, joi, la inceputul sedintei de Guvern, ca ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, si ministrul Apararii, Mircea Dusa, se afla la summit-ul NATO din Tara Galilor.

Cel mai important summit NATO din ultimii ani. Aliatii vor incerca sa gaseasca o solutie pentru a OPRI Rusia

Cel mai important sumit NATO din ultimii ani incepe astazi in Tara Galilor. Aliatii vor incerca timp de doua zile sa gasaseasca o solutie pentru contracararea Rusiei in conflictul din Ucraina. De altfel, sum.

Ponta: Am obtinut pentru Romania cel mai important portofoliu la CE. Iohannis si Blaga, doi politruci penibili si iresponsabili

Romania a obtinut cel mai important portofoliu in Comisia Europeana, a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta, care a aratat ca, in conditiile in care Romania nu putea sa pastreze Agricultura,.

ştiri de la Antena3

actualitate, 16:01

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2075 seconds )