Libnet.ro
UNICEF

00:07

SUMMIT NATO Rasmussen: Vom examina serios o eventuala cerere de ajutor din partea Irakului

România Liberă România Liberă,
SUMMIT NATO Rasmussen: Vom examina serios o eventuala cerere de ajutor din partea Irakului

Subiectul IRAK va fi, de asemenea, abordat la reuniunile organizate pe marginea summitului. Washingtonul incearca sa construiasca o coalitie impotriva gruparii. Londra nu exclude participarea la raiduri aeriene americane in Irak, in conditiile in care un cetatean britanic luat ostatic de gruparea Statul Islamic este amenintat cu executia. continuă pe România Liberă

SUMMIT NATO Rasmussen: Rusia ataca Ucraina

Anders Fogh Rasmussen: Ne confruntam cu un mediu de securitate schimbat substantial. Spre Est, Rusia ataca Ucraina.

SUMMIT NATO Rasmussen: Planul de pace propus de Putin este contrazis de IMPLICAREA RUSA in Ucraina

Dupa-amiaza, o comisie NATO-Ucraina, la care participa cei 28 de sefi de stat ai Aliantei si Porosenko, ar putea fi ocazia de a demonstra solidaritatea occidentala cu aceasta tara si de a infiinta patru fonduri de sprijin pentru modernizarea armatei ucrainene.

SUMMIT NATO Rasmussen i-a indemnat pe liderii de la Kabul sa semneze un acord pentru prezenta trupelor straine in Afganistan

Nici un sef de stat nu este de altfel prezent la Newport pentru a reprezenta Afganistanul, iar Kabulul l-a trimis pe ministrul Apararii, Bismillah Mohammadi.

Summit NATO: Barack Obama a sosit in Marea Britanie, pentru a participa la summit

Presedintele american Barack Obama a sosit miercuri seara in Marea Britanie, pentru a participa la summitul NATO, care va avea loc joi si vineri la Newport, in Tara Galilor, relateaza AFP. Summitul NATO se va deschide joi, la Newport, intr-un context de tensiuni cu Rusia din cauza crizei ucrainene si pe fondul unor temeri de izbucnire a unui razboi la scara mare.

SUMMIT NATO Ponta: Toate institutiile statului au o pozitie comuna. E un caz fericit

Ponta a precizat, joi, la inceputul sedintei de Guvern, ca ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, si ministrul Apararii, Mircea Dusa, se afla la summit-ul NATO din Tara Galilor.

Ridicare de cortina: Newport, un summit NATO pentru reasigurarea flancului estic

Este putin probabil ca NATO sa trimita propriu-zis unitati din Vechea Europa) care sa stationeze in bazele din estul Europei. Cu alte cuvinte, modelul prezentei americane de tip permanent consacrat in Vechea Europa initiat dupa 1945, ajustat in anii '90 si restructurat recent pe fondul pivotului asiatic), nu se va aplica si Noii Europe. Se va opta insa pentru o formula care presupune cresterea vitezei de interventie a unei parti din Forta de Raspuns a NATO in eventualitatea realimentarii flancului estic. Este o masura ce se mentine pe coordonatele Actului Fondator NATO-Rusia si care presupune efectiv la nivelul flancul estic pregatirea facilitatilor de primire, prepozitionarea de echipamente si provizii, precum si desemnarea elementelor de comanda si control adecvate.

Summit NATO, CRUCIAL pentru Romania. Contextul international este exploziv. Ce planuri vor fi adoptate

Summitul NATO se deschide, joi, la Newport Marea Britanie) pe fondul tensiunilor cu Rusia, acuzata de agresiune militara in Ucraina, in timp ce presiunea se accentueaza asupra Moscovei, Parisul luand decizia de.

Cel mai important summit NATO din ultimii ani. Aliatii vor incerca sa gaseasca o solutie pentru a OPRI Rusia

Cel mai important sumit NATO din ultimii ani incepe astazi in Tara Galilor. Aliatii vor incerca timp de doua zile sa gasaseasca o solutie pentru contracararea Rusiei in conflictul din Ucraina. De altfel, sum.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 00:07

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2419 seconds )