Libnet.ro
UNICEF

10:30

Traditii si obiceiuri valcene de Craciun si Anul Nou

Adevărul Adevărul,
Traditii si obiceiuri valcene de Craciun si Anul Nou

Cele mai multe obiceiuri si traditii de Craciun si Anul Nou s-au pastrat in satele de la munte, din nordul judetului Valcea. Primele daruri se fac in Ajunul Craciunului, cand se ofera colindeti, respectiv covrigi, fructe sau dulciuri. continuă pe Adevărul

Povestea bradului de Craciun, unul dintre cele mai importante simboluri ale Craciunului

Primul moment in care bradul a devenit centrul atentiei de Sarbatori este marcat in secolul al XV-lea in Letonia. in scurt timp, impodobirea pomului de Craciun a devenit cel mai emotionant ritual al.

Surprize culinare de Craciun si Anul Nou pentru bolnavii din Spitalul Judetean Baia Mare

Sunt bolnavi care isi vor petrece Craciunul si noaptea de Anul Nou pe patul de spital, boala nestiind ca de regula Craciunul se petrece in familie, iar revelionul cu prietenii. Tocmai la acesti bolnavi s-a gandit si conducerea Judeteanului, pentru acestia fiind pregatite o serie de surprize culinare.

Cum va fi vremea de Craciun si Anul Nou: Prognoza meteo pana pe 4 ianuarie pentru fiecare regiune a tarii

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor in intervalul 22 decembrie - 4 ianuarie, pentru toate regiunile din tara: Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia si la munte. Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

Cosul de cumparaturi de Craciun: in ce preturi se bat cele mai mari supermarketuri

Inaintea sarabatorilor de iarna, Wall-Street. ro a comparat preturile din Bucuresti a 14 produse care in mod normal nu lipsesc din cosul obisnuit al romanilor in aceasta perioada. Care sunt cele mai ieftine magazine si unde sunt cele mai mici preturi la.

Traditii si obiceiuri de Craciun in Oltenia

Colindatul este unul dintre obiceiurile de Craciun care se pastreaza cel mai bine in satele din Oltenia. Cele mai multe traditii sunt legate de atragerea binelui asupra gospodariilor.

Obiceiuri de Craciun: Butea feciorilor, obicei vechi de 400 de ani, pastrat inca in Alba

Cele mai multe din obiceiurile traditionale de Craciun s-au pierdut in judetul Alba, iar printre putinele care inca se mai pastreaza sunt colindele din Ajunul Craciunului si butea feciorilor, un obicei.

REVISTA PRESEI: Cele mai importante evenimente ale anului 2014

Adevarul anunta ca presedientele Iohannis a promulgat primele legi. Evenimentul Zilei publica topurile anului politic 2014. Capital enumera 10 motive pentru a ne simti bine in Romania. Hotnews vorbeste despre hartile aliantei puternii dintre SUA si UE. Ziarul Financiar scrie despre cele mai importante evenimente ale anului 2014. Gandul prezinta un interviu cu Gelu Voican Voiculescu despre ultimele zile ale regimului Ceausescu. Wall Street a calculat cat costa cosul de cumparaturi de Craciun. Ziare. com anunta ca presedintele Klaus Iohannis vrea doua mandate in fruntea statului. Iar Sport. ro scrie ca Armata ar putea lucra la o noua Steua.

TOP cele mai anticipate jocuri video ale anului 2015

O lista cu cele mai anticipate jocuri ale anului 2015 este extrem de necesara. Asta pentru ca anul 2014 a fost plin de dezamagiri, jocuri de la care gamerii s-au asteptat multe au distrus imaginea unor companii. Pe scurt,2014 a fost plin de surprize negative la tot pasul. Din acest motiv ne uitam cu speranta la 2015 si ne incredem in faptul ca urmeaza o revolutie si inovatie, lucruri de care nu am avut parte anul acesta. Jocurile video pe [].

Primarii traseisti s-ar putea trezi SOMERI. Ce se intampla cu ei, dupa Anul Nou

Cateva sute de alesi locali si-ar putea pierde mandatul. Dupa anul nou, CCR va publica motivarea deciziei de neconstitutionalitate a ordonantei prin care alesii locali au putut schimba partidul. in motivare va.

Viorel si Andrei Hrebenciuc afla luni daca vor petrece Anul Nou in libertate

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc si fiul sau, Andrei, afla luni daca isi vor petrece Anul Nou in libertate sau in spatele gratiilor. Asta dupa ce Curtea Suprema ia in discutie contestatia acestora impotriva deciziei prin care le-a fost prelungit arestul preventiv.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 10:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2054 seconds )