Libnet.ro
UNICEF

16:30

Traian Basescu: Intrarea la facultate fara bacalaureat e o solutie proasta, in folosul mafiei universitare

Hotnews Hotnews,
 Traian Basescu: Intrarea la facultate fara bacalaureat e o solutie proasta, in folosul mafiei universitare

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, la Mamaia, ca prevederea potrivit careia tinerii care nu au reusit sa ia bacalaureatul se pot inscrie la facultate este proasta si a fost luata in folosul mafiei universitare. Solutia este proasta, adica intrarea la facultate fara bacalaureat. Se putea face foarte bine la nivelul liceelor, a spus seful statului. continuă pe Hotnews

Ministerul Educatiei a dat verde Universitatii fara Bacalaureat - incep inscrierile tinerilor fara diploma de BAC. Ce spune metodologia de organizare a acestor colegii

Ministerul Educatiei a deschis portile universitatilor pentru tinerii fara diploma de Bacalaureat: incepand de ieri, universitatile ii pot inscrie pentru acest an scolar la cursuri si pe cei care nu s-au prezentat la BAC sau care l-au picat. Ministerul Educatiei a publicat in Monitorul Oficial metodologia de organizare a colegiilor care primesc absolventi de liceu fara bacalaureat, adica actul de care universitatile mai aveau nevoie pentru a incepe inscrierile. Aceste colegii vor avea o durata de 1-3 ani. Unele universitati private au anuntat deja ca, daca un cursant ia bacalaureatul dupa primul an de colegiu, il trec direct in anul II de Facultate. Amintim ca Guvernul Ponta a permis intrarea la universitate a celor care au picat BAC-ul prin ordonanta de urgenta care a macelarit legea educatiei. Citeste in articol metodologia integrala care le permite universitatilor sa inscrie tineri fara Bacalaureat.

Universitatea Babes-Bolyai: Atentionam ca, in anumite universitati, sub cupola colegiilor, urmeaza a se inmatricula cursanti fara Bacalaureat care vor detine mediat, prin mecanismul recunoasterii de credite, un statut de veritabil Student

Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca isi exprima dezacordul deplin cu privire la metodologia care lasa universitatile sa primeasca absolventi fara bacalaureat. Nu credem ca orientarile europene sunt in acest sens. ) Atentionam ca, in anumite universitati, sub cupola colegiilor, urmeaza a se inmatricula 'cursanti' fara bacalaureat care vor detine mediat, prin mecanismul recunoasterii de credite, un statut de veritabil student, se arata in raspunsul Universitatii, la solicitarea HotNews. ro. Avertismentul vine dupa ce unele universitati private au anuntat deja ca, daca un cursant ia bacalaureatul dupa primul an de colegiu, il trec direct in anul II de Facultate.

Mihnea Costoiu: Legislatia nu permite accesul fara Bacalaureat la studiile superioare

Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Invatamant Superior, a declarat ca Ordonanta de Urgenta nr. 49/2014 si Metodologia-cadru privind organizarea si functionarea invatamantului tertiar nonuniversitar nu permit accesul fara Bacalaureat la studiile superioare. Afirmatiile ministrului vin in contextul in care Legea Educatiei prevede, la articolul 44 aliniatul 10, urmatoarele: Creditele pentru educatie si formare profesionala obtinute in invatamantul postliceal pot fi recunoscute pentru absolventii cu diploma de bacalaureat de catre universitati, in baza deciziilor senatului universitar, ca unitati de credite de studii transferabile pentru nivelul licenta. De asemenea, mai multe universitati private si de stat au anuntat ca daca un cursant ia bacalaureatul dupa primul an de colegiu, il trec direct in anul II de Facultate.

Ce spun universitatile de top din Romania: primesc sau nu la admitere absolventi fara bacalaureat?

Ministerul Educatiei a decis, in premiera in ultimii 20 de ani, ca universitatile pot primi la admitere absolventi de liceu fara diploma de Bacalaureat. HotNews. ro a contactat reprezentantii celor mai mari universitati de stat, carora le-a adresat urmatoarele intrebari: Organizati colegii pentru absolventii de liceu fara diploma de BAC? De ce?. Citeste in articol daca universitatile de top din Romania vor admite tineri fara bacalaureat. Ce spun Universitatea din Bucuresti, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, ASE, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Universitatea Politehnica Timisoara si Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca.

Traian Basescu la Scoala de Vara a tineretului PMP: Guvernul a cheltuit zero bani din cele 106 milioane de euro alocate de UE pentru locuri de munca pentru tineri. In locul vostru, as face zilnic proteste la Guvern

Presedintele Traian Basescu, prezent, sambata, la Scoala de Vara a tineretului PMP de la Mamaia, a declarat, in legatura cu somajul in randul tinerilor, ca Guvernul nu a cheltuit niciun ban din cele 106 milioane de euro alocate de Uniunea Europeana Romaniei pentru crearea de locuri de munca pentru tineri. Seful statului a aratat ca acesti bani trebuie cheltuiti in intervalul 2014-2015, in caz contar ei urmand sa fie alocati altor tari. Eu, daca as fi in locul vostru, as face zilnic proteste la Guvern, le-a spus Traian Basescu tinerilor prezenti la Scoala de Vara PMP.

PSD nu sustine initiativa lui Tariceanu de suspendare a presedintelui Traian Basescu

PSD nu sustine initiativa lui Calin Popescu Tariceanu, de suspendare a presedintelui Traian Basescu, sa nu-i dea motiv lui Traian Basescu sa fie in campanie electorala. in interiorul PSD se.

Suspendarea lui Traian Basescu, o arma cu doua taisuri. Ce ar putea CERE Basescu: Riscam sa impartim martisoare tot cu el in functie

Traian Basescu iese la atac pe tema suspendarii sale si nu uita de vechea sa obsesie. Seful statului spune ca actiunea este coordonata de Dan Voiculescu si are ca scop final gratirea omului de afaceri, care se.

Victor Ponta: Vrem sa calculam suspendarea lui Traian Basescu ca la sah

Victor Ponta a declarat in cadrul unei interventii telefonice in emisiunea QA de la Antena 3 ca, in ceea ce priveste eventuala suspendare a lui Traian Basescu din functia de presedinte, este necesara o.

Traian Basescu va cere cetatenie moldoveneasca inainte de a-si incheia mandatul

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, la Scoala de Vara a tineretului PMP, ca va efectua o vizita in Republica Moldova inainte de a incheia mandatul de sef al statului si va solicita, totodata,.

Traian Basescu: Prea multe case dauneaza

Celebru pentru faptul ca si-a dat singur casa din Mihaileanu pe vremea cand era primar al Capitalei, Traian Basescu le cere acum tinerilor sa nu se gindeasca numai la case. Presedintele a dat din nou.

ştiri din Politica

ştiri de la Hotnews

actualitate, 16:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2136 seconds )