Libnet.ro
UNICEF

10:15

VIDEO Cum arata proiectul imobiliar din Piata Taksim si de ce vrea Erdogan sa construiasca acolo o moschee

Adevărul Adevărul,
VIDEO Cum arata proiectul imobiliar din Piata Taksim si de ce vrea Erdogan sa construiasca acolo o moschee

Piata Taksim este una dintre emblemele orasului Istanbul. Aici este locul in care locuitorii orasului se aduna, fie la petrecerile de Revelion, fie ori de cate ori doresc sa isi ceara drepturile. continuă pe Adevărul

PROTESTELE DIN TURCIA: Mii de manifestanti sarbatoresc retragerea fortelor de ordine din Piata Taksim

Mii de manifestanti si-au serbat victoria la Istanbul, in noaptea de sambata spre duminica, dupa retragerea politiei din Piata Taksim, la ordinul premierului turc Recep Tayyip Erdogan, relateaza AFP, conform.

Mii de manifestanti au ocupat Piata Taksim din centrul Istanbul. Fortele de ordine s-au retras LIVE VIDEO

Mii de protestatari au ocupat Piata Taksim din centrul orasului Istanbul, iar fortele de ordine s-au retras, relateaza ziarul turc Hurriyet, in editia online, conform Mediafax. Potrivit surselor citate de.

VIDEO Turcia: A doua zi de proteste, politia a folosit din nou gaze lacrimogene si tunuri cu apa/ Protestatarii din Istanbul inregistreaza o victorie, premierul ordona retragerea politiei din Piata Taksim

Politia turca a folosit gaze lacrimogene in piata Taksim, in centrul orasului Istanbul, pentru a dispersa cei cateva sute de manifestanti care protestau pentru a doua zi impotriva guvernului turc. Manifestatiile au inceput de fapt luni seara, cand oamenii s-au strans in parcul Gezi din piata Taksim pentru a protesta dupa ce guvernul a smuls copaci din parc - intr-o miscare numita Occupy Gezi, insa pana vineri protestele s-au dezvoltat intr-o demonstratie impotriva premierului Tayyip Erdogan. Desi in cursul zilei a amenintat ca politia va ramane pe pozitii si va asigura securitatea in oras, dand asigurari ca planul urbanistic aflat la originea protestelor va merge inainte, Erdogan a ordonat dupa-amiaza retragerea politiei dn Piata Taksim. Imediat, acolo au ajuns mii de persoane care au sarbatorit cu steaguri si artificii.

UPDATE VIDEO Turcia, ziua a treia: Manifestantii s-au adunat din nou in Piata Taksim din Istanbul/ Violente in Ankara

Piata Taksim din Istanbul, centrul manifestatiilor de amploare din ultimele zile, a fost ocupata din nou de mii de protestatarii, relateaza Al Jazeera. Duminica dimineata, piata si strazile orasului erau calme, insa dupa-amiaza oamenii s-au intors in piata. Locuitorii din zona au ajutat la curatenie in piata. Protestele au devenit violente in Ankara, unde politstii au tras cu gaze lacrimogene si tunuri cu apa, iar protestantii au aruncat cu pietre si alte obiecte inspre politisti. 10 Ministrul de interne Muammar Guler a declarat ca peste 1. 700 de persoane au fost retinute in proteste care s-au extins in 67 de orase din intreaga tara, insa mare parte din acestea au fost eliberate intre timp. El a precizat ca de marti pana acum au vut loc 235 de demonstratii. 30 Peste 100 de persoane s-au adunat in cartierul Besiktas, in fata cladirii biroului premierului, si au aruncat cu pietre in poltisti.

VIDEO Turcia: Zeci de raniti, in a doua zi de proteste; politia a folosit din nou gaze lacrimogene/ Politia s-a retras din Piata Taksim, centrul manifestatiilor

Politia turca a folosit gaze lacrimogene in piata Taksim, in centrul orasului Istanbul, pentru a dispersa cei cateva sute de manifestanti care protesteaza pentru a doua zi impotriva guvernului turc. Manifestatiile au inceput de fapt luni seara, cand oamenii s-au strans in parcul Gezi din piata Taksim pentru a protesta dupa ce guvernul a smuls copaci din parc - intr-o miscare numita Occupy Gezi, insa pana vineri protestele s-au dezvoltat intr-o demonstratie impotriva premierului Tayyip Erdogan. 20 Politia s-a retras sambata dupa-amiaza din Piata Taksim, unde au ajuns imediat mii de persoane, relateaza jurnalistii AFP aflati la fata locului. 35 Erdogan: Poltia a actionat intr-o maniera extrema impotriva manifestantilor. Presedintele Turciei, Abdullah Gul: Protestele au atins un nivel ingrijorator. 15 Premierul a facut apel la protestatari sa inceteze imediat manifestatiile si a dat asigurari ca politia va ramane pe pozitii pentru a mentine ordinea. El a mai declarat ca nu va ceda in privinta proiectului urbanistic aflat la originea manifestatiilor. Vom reconstrui cazarma militara prevazuta in proiect, a spus Erdogan in timpul unui discurs.

Turcia, ziua a treia: Manifestantii s-au adunat din nou in Piata Taksim din Istanbul

Piata Taksim din Istanbul, centrul manifestatiilor de amploare din ultimele zile, a fost ocupata din nou de mii de protestatarii, relateaza Al Jazeera. Duminica dimineata, piata si strazile orasului erau calme, insa dupa-amiaza oamenii s-au intors in piata. Locuitorii din zona au ajutat la curatenie in piata.

UPDATE Turcia, ziua a treia: Manifestantii s-au adunat din nou in Piata Taksim din Istanbul/ Violente in Ankara

Piata Taksim din Istanbul, centrul manifestatiilor de amploare din ultimele zile, a fost ocupata din nou de mii de protestatarii, relateaza Al Jazeera. Duminica dimineata, piata si strazile orasului erau calme, insa dupa-amiaza oamenii s-au intors in piata. Locuitorii din zona au ajutat la curatenie in piata. Protestele au devenit violente in Ankara, unde politstii au tras cu gaze lacrimogene si tunuri cu apa, iar protestantii au aruncat cu pietre si alte obiecte inspre politisti.

Mii de manifestanti au ocupat Piata Taksim din centrul Istanbul. Fortele de ordine s-au retras

Mii de protestatari au ocupat Piata Taksim din centrul orasului Istanbul, iar fortele de ordine s-au retras, relateaza ziarul turc Hurriyet, in editia online, conform Mediafax. Potrivit surselor citate de.

Peste 100 de turci din Romania protesteaza in Piata Unirii din Bucuresti in semn de solidaritate cu cei din Piata Taksim (VIDEO)

Miting de solidaritate cu protestatarii din Piata Taksim, din Istanbul. Aproape 100 de cetateni turci s-au strans in Piata Unirii din Capitala pentru a protesta. Este vorba despre o actiune spontana.

VIDEO Turcia: Mii de protestatari s-au strans in Istanbul, Ankara si alte orase din tara pentru a treia zi/ Violente in Ankara si Izmir

Piata Taksim din Istanbul, centrul manifestatiilor de amploare din ultimele zile, a fost ocupata din nou de mii de protestatarii, care au pus presiune pe guvernul lui Tayyip Erdogan. Duminica dimineata, piata si strazile orasului erau calme, insa dupa-amiaza oamenii s-au intors in piata. De teama ca fortele de ordine sa nu se intoarca, manifestantii au format baricade din carcase de masini sau scanduri in strazile invecinate, pazite cu atentie. Protestele au devenit violente in Ankara, unde politstii au tras cu gaze lacrimogene si tunuri cu apa, iar protestantii au aruncat cu pietre si alte obiecte inspre politisti. Premierul Erdogan despre Twitter, principala sursa de informatii si unealta de organizare la protestele din Turcia: Exista un pericol numit Twitter. Minciuni totale se gasesc acolo. Acest lucru ce se numeste social media este un creator de probleme in societatile de azi.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 10:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2096 seconds )