Libnet.ro
UNICEF

11:30

Admiral Markets: Yuanul chinezesc a devenit a doua moneda a lumii

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Admiral Markets: Yuanul chinezesc a devenit a doua moneda a lumii

Moneda Chinei, yuanul, a depasit in octombrie ca pondere in tranzactiile internationale moneda europeana, devenind astfel, conform Societatii pentru Telecomunicatii Financiare Interbancare SWIFT) a doua cea mai tranzactionata moneda a lumii, se arata intr-un comunicat al Admiral Markets. continuă pe Ziarul Bursa

Puterea Chinei: Yuanul chinezesc a depasit euro pentru prima data in finantarea schimburilor comerciale

Yuanul chinezesc a devenit in luna octombrie a doua cea mai utilizata moneda in finantarea schimburilor comerciale la nivel mondial, depasind pentru prima data euro, in timp ce dolarul a ramas valuta dominanta, potrivit datelor organizatiei Swift, citate de Bloomberg.

Yuanul, a doua moneda in comertul mondial, inaintea euro.

Anul acesta, Yuanul a depasit euro si a devenit astfel a doua cea mai utilizata moneda in finantarea comertului mondial, dupa dolarul american, conform unui raport al Society Worldwide Interbank Financial Telecommunication Swift), informeaza Bloomberg. In luna octombrie, yuanul a avut o cota de 8,66% din scrisorile de credit si colectare in comertul mondial, fata de 6,64% in cazul euro, anunta Swift, serviciul de transfer de date bancare cu sediul in Belgia. In ianuarie 2012 procentul era de .

Moneda nationala a Chinei, yuanul, a devenit a doua valuta pentru tranzactiile financiare

Moneda chineza a devenit in octombrie a doua valuta cea mai utilizata din lume pentru tranzactii financiare, depasind euro, a anuntat marti societatea financiara Swift, citata de AFP.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 11:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2566 seconds )