Libnet.ro
UNICEF

23:15

Analiza Stratfor: Planul Iranului in ofensiva din Fasia Gaza

Hotnews Hotnews,
Analiza Stratfor: Planul Iranului in ofensiva din Fasia Gaza

Oficialii iranieni sunt probabil destul de multumiti cu evolutia evenimentelor in conflictul din Fasia Gaza, scrie agentia americana Stratfor, care apreciaza, intr-o analiza publicata vineri, ca o ofensiva militara a Israelului in Gaza ar submina si mai mult autoritatea in acest teritoriu a militiilor palestiniene Hamas, carora Iranul este suspectat ca le-a furnizat armament, si ar putea face mai mult loc pentru o grupare precum Jihadul Islamic Palestinian, care are legaturi stranse cu Teheranul. Iran avea nevoie sa-si revizuiasca relatiile cu Hamas si sa demonstreze ca isi mentine influenta prin intermediul grupurilor militante din teritoriile palestiniene, ca parte a strategiei sale de descurajare a unui potential atac asupra programului sau nuclear, scrie Stratfor. continuă pe Hotnews

CONFLICTUL DIN FASIA GAZA: Un lider al Hamas a fost ucis. ...

Un lider al aripii militare a miscarii Hamas, Ahmed Abu Jalal, a fost ucis, vineri seara, in raidul aerian israelian efectuat in zona Maghazi din Fasia Gaza. Israelul a blocat, vineri seara, toate caile de acces rutier spre Fasia Gaza, anuntand ca zona este una militarizata inchisa, potrivit Mediafax. Potrivit surselor citate, Ahmed Abu Jalal a fost ucis intr-un raid aerian care a avut loc in apropierea taberei de refugiati de la Maghazi, situata in centrul Fasiei Gaza. In atac au fost .

Armata israeliana ar putea convoca 75.000 de rezervisti pentru operatiunile din Fasia Gaza

Secretarul Guvernului Israelului a initiat consultari cu principalii ministri pentru a obtine aprobarea acestora in vederea mobilizarii a 75. 000 de rezervisti care sa participe la operatiunile din Fasia Gaza,.

Egiptul cere SUA sa opreasca agresiunea israeliana din Fasia Gaza

Ministrul de Externe egiptean, Mohamed Kamel Amr, a facut un apel catre Statele Unite ale Americii sa intervina imediat pentru oprirea agresiunii israeliene din Fasia Gaza. Oficialul de la Cairo a avut o convorbir.

FOTOREPORTAJ cu macelul din Fasia Gaza. BBC World: 20 de palestinieni si 3 israelieni, morti

Aviatia israeliana a atacat din nou, vineri dimineata, in Fasia Gaza, lovind chiar orasul Gaza, informeaza Ministerul de Interne al Hamas. Doi palestinieni au fost ucisi in timpul unui raid israelian in .

FOTOREPORTAJ cu macelul din Fasia Gaza. O noua racheta cade in mare. 20 de palestinieni si 3 israelieni, morti

Aviatia israeliana a atacat din nou, vineri dimineata, in Fasia Gaza, lovind chiar orasul Gaza, informeaza Ministerul de Interne al Hamas, potrivit AFP. Un purtator de cuvant al premierului israelian Benjamin.

FOTOREPORTAJ cu macelul din Fasia Gaza. MAE anunta activarea Celulei de criza

Aviatia israeliana a atacat din nou, vineri dimineata, in Fasia Gaza, lovind chiar orasul Gaza, informeaza Ministerul de Interne al Hamas, potrivit AFP. Un purtator de cuvant al premierului israelian Benjamin.

Marile cancelarii mondiale, conectate la tensiunea din Fasia Gaza

Fasia Gaza ramane unul din punctele fierbinti de pe harta lumii. Israelul a efectuat la mijlocul acestei saptamani peste 20 de raiduri aeriene in Fasia Gaza, sase palestinieni fiind ucisi, printre ei numarandu-se liderul aripii militare a Hamas, Ahmad Jaabari, anunta surse palestiniene citate de AFP.

O explozie, cel mai probabil produsa de o racheta lansata din Fasia Gaza, a avut loc la Ierusalim

O explozie, provocata probabil de caderea unei rachete, s-a produs vineri seara la Ierusalim, primul incident de acest fel de la inceperea raidurilor israeliene in Fasia Gaza, potrivit Ynetnews. com. in locul.

Egiptul si-a rechemat ambasadorul din Israel, dupa raidurile din Fasia Gaza

Presedintele Egiptului, Mohamed Morsi, a decis rechemarea ambasadorului din Israel dupa raidurile aeriene israeliene de miercui, din Fasia Gaza, relateaza Business Insider. Mohamed Morsi a decis atat rechemarea.

VIDEO. Razboiul de propaganda Israel-Hamas din Fasia Gaza - Reuters: O BUBUITURA ...

UPDATE: Potrivit agentiei de presa Reuters, la Tel Aviv s-a auzit, vineri, o bubuitura puternica. _ _ _ _ UPDATE: Armata israeliana a inceput, vineri, mobilizarea a 16. 000 de rezervisti in cadrul operatiunii militare Pilon de Aparare impotriva gruparilor armate din Gaza, a anuntat o purtatoare de cuvant a armatei, potrivit Mediafax. Doi palestinieni au fost ucisi in timpul unui raid aerian israelian in nordul Fasiei Gaza, in timpul vizitei premierului egiptean Hisham Qandil, au anuntat .

ştiri de la Hotnews

actualitate, 23:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2176 seconds )