Libnet.ro
UNICEF

07:00

Arhiepiscopia Iasilor: Comportament responsabil la Sfanta Parascheva, la fel ca la alegeri

România Liberă România Liberă,
Arhiepiscopia Iasilor: Comportament responsabil la Sfanta Parascheva, la fel ca la alegeri

Mitropolia Moldovei si Bucovinei sustine ca autoritatile ar fi trebuit sa mizeze pe un comportament . continuă pe România Liberă

Pandele e trist ca cei din Voluntari nu pot merge la Sfanta Parascheva. Ce le-a cerut celor de la BOR sa faca

Pelerinajul de la Iasi, organizat cu ocazia sarbatorii Sfintei Parascheva, se desfasoara sub pelerina altor reguli acum, dat fiind contextul in care ne aflam, iar una dintre ele este ca nu pot lua parte la eveniment decat cei cu domiciliu sau resedinta in localitatea respectiva, motiv de suparare pentru primarul orasului Voluntari, Florentin Pandele. Oficialul .

Reactia oficiala a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei dupa ce Raed Arafat a interzis pelerinajul la Sfanta Parascheva

Pelerinajul la Sfanta Perascheva reprezinta unul dintre cele mai mari din tara si chiar din Europa. in preajma datei de 14 octombrie, atunci cand se sarbatoreste hramul Sfintei Cuvioase Prascheva, sute de mii de credinciosi se adunau din toate colturile tarii pentru a se inchina la moastele cuvioasei, dar si la moastele altor sfinti, aduse .

Vesti proaste pentru credinciosi! Ce categorie de romani nu mai are voie la Sfanta Parascheva

Cu peste 10. 000 de cazuri in doar o saptamana, autoritatile au anuntat luni seara noi masuri restrictive. Ministrul Nelu Tataru si Secretarul de Stat, Raed Arafat, au anuntat masurile aprobate de guvern in urmatoarea perioada. Printre acestea si cele legate de sarbatorile religioase. Masurile ii vor afecta pe credinciosi. Vesti proaste pentru credinciosi in conferinta .

Noi masuri drastice anuntate la Iasi pentru hramul Sfintei Parascheva

Arhiepiscopia Iasilor va stabili un perimetru delimitat pentru Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. Astfel, masca va fi obligatorie pentru toti credinciosii, iar grupurile mai mari de sase persoane vor fi interzise cu desavarsire.

Pelerinaj cu restrictii la Sfanta Parascheva. Mitropolia Moldovei: Ni s-ar fi parut normal ca autoritatile sa mizeze pe comportamentul responsabil al oamenilor, asa cum au facut la alegerile locale

Mitropolia Moldovei si Bucovinei a iesit cu o reactie publica dupa ce Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a decis ca la pelerinajul la moastele Sfintei Parascheva nu pot participa decat iesenii. Re.

Reactia Mitropoliei Moldovei si Bucovinei dupa ce Raed Arafat a anuntat ca la Sfanta Parascheva vor avea voie doar locuitorii Iasiului

Secretarul de stat Raed Arafat a anuntat luni seara ca din cauza numarului mare de infectari inregistrat in Iasi CNSU a decis ca la racla cu moastele Sfintei Parascheva sa aiba voie doar iesenii. Reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei transmit ca sarbatoarea nu va fi fectata.

Pelerinajul de la Iasi, de Sfanta Parascheva, in pandemie: Mitropolia Moldovei nu interzice atingerea raclei: Moastele nu fac rau, Sfintenia nu este contagioasa

Celebrul pelerinaj de la Iasi de sarbatoarea Sfintei Parascheva se apropie, iar autoritatile au sustinut ca, in contextul pandemiei de COVID-19, vor fi luate masuri fara precedent si impuse reguli in incercarea de a elimina aglomeratia si implicit riscul ca oamenii sa se infecteze. Numarul cazurilor de COVID-19 creste alarmant de la o zi la alta, iar Iasiul se afla in topul judetelor cu cele mai multe imbolnaviri zilnice, insa Mitropolia Iasiului spune ca este greu sa le spui acum oamenilor sa nu atinga racla sau sa nu se inchine: Nu putem spune ca sfintele moaste pot face rau cuiva.

Cine este Sfanta Parascheva si de ce este atat de importanta in credinta ortodoxa

Se apropie una dintre cele mai mari sarbatori ortodoxe. in fiecare an, la 14 octombrie, Biserica Ortodoxa de pretutindeni praznuieste pe Cuvioasa Maica Parascheva. in chip deosebit, ea este cinstita in.

Pelerinaj Sfanta Parascheva 2020. Cand vor avea loc procesiunile de la Iasi

Pelerinajul Sfantei Parascheva aduna in fiecare an sute de mii de credinciosi la Iasi. Evenimentul religios incepe de obicei cu cateva zile mai devreme de mijlocul lunii octombrie, iar noaptea dintre 13 spre 14 oc.

Nelu Tataru, mesaj catre pelerini de Sfanta Parascheva: Sa evitam acele locuri aglomerate, in masura in care putem pastram niste precautii

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, le-a transmis peleriniilor care vor participa la manifestarile legate de sarbatoarea Sfintei Parascheva, sa fie constienti de faptul ca vor merge in locuri aglomerate si sa isi ia masuri de precautie.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 07:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2027 seconds )