Libnet.ro
UNICEF

22:15

Blaga saluta decizia Curtii din Republica Moldova: Este o victorie impotriva comunistilor

B1 B1,
Blaga saluta decizia Curtii din Republica Moldova: Este o victorie impotriva comunistilor

Seful democrat-liberal Vasile Blaga a salutat, joi, decizia CurtiiConstitutionale de la Chisinau privind declararea limbii romane limba oficiala in Republica Moldova. Asistam la o reparatie istorica. continuă pe B1

Traian Basescu a multumit Curtii Constitutionale din Republica Moldova pentru decizia care consfinteste limba romana ca limba oficiala: La UE vom fi doua state cu limba oficiala romana

Presedintele Traian Basescu a multumit judecatorilor Curtii Constitutionale din Republica Moldova, dupa ce acestia au decis ca limba romana este limba oficiala a tarii. Va marturisesc, e una din cele mai mari bucurii pe care le-am avut in ultimii ani. Implicatiile sunt extrem de profunde. Se pune capat incercarii de mistificare a unor adevaruri culturale si istorice din Moldova, a spus Traian Basescu joi seara, intr-o declaratie de presa la Palatul Cotroceni.

VIDEO John Kerry, primit de autoritatile din Republica Moldova in beciurile de la Cricova. Oficialul american a ciocnit un pahar de vin moldovenesc pentru parteneriatul dintre Washington si Chisinau

Secretarul american de Stat, John Jerry, a ciocnit cu autoritatile de la Chisinau un pahar de vin moldovenesc in beciurile de la Cricova, scrie Publika. md. Oficialul american a tinut un toast in cinstea parteneriatului dintre Republica Moldova si SUA si a precizat ca vizita in beciurile de la Cricova l-au convins ca specialistii in vinuri din Moldova au ce imparatsi colegilor americani.

ONG-urile de media din Republica Moldova condamna violentele asupra jurnalistilor din Ucraina

Potrivit unuei declaratii comune, organizatiile de media din Republica Moldova isi exprima ingrijorarea in legatura cu aplicarea violentei de catre fortele speciale ucrainiene, care a dus la ranirea jurnalistilor ce relatau despre actiunile de protest din centrul Kievului.

ONG-urile din Republica Moldova se solidarizeaza in sustinerea ucrainenilor proeuropeni

Represaliile din noaptea de vineri spre sambata soldate cu ranirea a zeci de oameni din Ucraina au solidarizat ONG-urile din Republica Moldova.

Basescu saluta decizia CC privind limba romana in Moldova: E una din cele mai mari bucurii pe care le-am avut in ultimii ani

Presedintele Traian Basescu a salutat decizia Curtii Constitutionale din Republica Moldova, prin care limba romana este recunoscuta drept limba oficiala in statul vecin. El a multumit Curtii Constitutionale.

Basescu, despre decizia Curtii Constitutionale din R. Moldova: E cea mai mare bucurie a mea din ultimii ani

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca decizia Curtii Constitutionale din Republica Moldova, care stabileste ca limba romana este limba oficiala a statului, reprezinta cel mai important eveniment din ultimii ani.

Limba romana, limba oficiala in Republica Moldova

Update 16:45 Presedintele Timofti: Natiunea romana este organizata in doua state romanesti Pre and sedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a declarat recent ca natiunea romana este organizata in doua state romanesti: Romania si Republica Moldova, iar denumirea stiintifica a limbii de stat in Republica Moldova este un lucru cert, disputele pe aceasta tema fiind strict politice, conform surselor din presa moldoveneasca.

Decizie istorica: Limba romana, limba oficiala in Republica Moldova.

Curtea Constitutionala de la Chisinau a decis joi ca limba oficiala in Republica Moldova este limba romana.

VIDEO Patricia Kaas catre fanii din Republica Moldova: Sper sa fim impreuna in aceasta zi

Celebra cantareata franceza va sustine un concert la Chisinau chiar de ziua ei. Concertul Patriciei Kaas face parte dintr-un turneu international si este un omagiu legendei muzicii franceze Edith Piaf.

Republica Moldova, oficial, de azi, al doilea stat romanesc.

Romana este, incepand din 5 octombrie 2013, limba oficiala in Republica Moldova, dupa ce Curtea Constitutionala a dat un verdict in acest sens. Un alt efect al deciziei de azi este ca se recunoaste automat sintagma un popor, doua state, asa cum sta scris in Declaratia de Independenta a statului moldovean, din 1991. De la infiintarea sa, in 1991, ca stat, Republica Moldova a trait pana azi in dilema cel putin formala care este denumirea limbii oficiale din aceasta tara? .

ştiri de la B1

actualitate, 22:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2197 seconds )