Libnet.ro
UNICEF

18:00

Cate firme din Romania sunt controlate din paradisuri fiscale. Numarul lor a explodat in ultimii ani

Adevărul Adevărul,
Cate firme din Romania sunt controlate din paradisuri fiscale. Numarul lor a explodat in ultimii ani

Numarul firmelor romanesti controlate de off-shore-uri a explodat in ultimii ani, peste 9. 000 de companii din Romania fiind controlate din paradisuri fiscale. Principalul avantaj al acestui tip de organizare il reprezinta taxele mici. in plus, numeroase dintre paradisurile fiscale nu au acord de schimb de informatii cu autoritatile din Romania: Seychelles, Belize sau Panama. continuă pe Adevărul

Un consilier CNADNR critica compania: Toate autostrazile din Romania sunt svaiter

Toate autostrazile din Romania sunt pline de gropi si au aceleasi probleme pe care le-a avut si tronsonul Sibiu-Orastie, care a fost demolat, a declarat, luni, Alin Goga, consilier juridic in cadrul.

Aproape 150 de firme din Romania sunt controlate de off-shore-uri din Panama

186 de off-shore-uri din Panama controleaza 137 de firme romanesti, potrivit informatiilor furnizate de Registrul Comertului, scrie Digi24. in total, peste 27. 000 de societati comerciale din.

Aproape 1.000 de Porsche Cayenne din Romania sunt rechemate in service din cauza pedalelor

Rechemarea in service anuntata recent de Porsche, care vizeaza pedalele a 409. 477 unitati Porsche Cayenne, genereaza in Romania un recall pentru 951 de masini. Problema este relativ simpla: exista riscul ca o siguranta tip saiba elastica de la pedale sa fi fost montata incorect.

Panama Papers: Sefi de stat, celebritati, miliardari si sportivi folosesc paradisuri fiscale pentru a-si ascunde averile. Putin, Porosenko, Xi Jinping, Messi si Platini - printre numele vehiculate

Sefi de stat, politicieni influenti, miliardari, nume mari ale sportului mondial si celebritati din intreaga lume folosesc paradisuri fiscale pentru a isi ascunde averile, arata o investigatie jurnalistica realizata in comun de 107 institutii media, dupa ceea ce pare a fi cea mai mare scurgere de informatii si documente financiare catre presa din istorie - asa-numita afacere Panama Papers. Un numar record de 11,5 milioane de astfel de documente s-au scurs din arhivele secrete ale societatii de consultanta Mossack Fonseca din Panama. Documentele arata cum peste 214 mii de societati off-shore, crete sau administrate de Mossack Fonseca in 21 de paradisuri fiscale in perioada 1977-2015, au avut ca beneficiari pe unii dintre cei mai influenti sau bogati oameni din lume, provenind din peste 200 de tari, scrie Le Monde.

Panama este pe locul al treilea in privinta numarului de firme romanesti inregistrate in paradisuri fiscale. Cateva mituri si fapte despre offshore-uri

In Romania, la sfarsitul lunii februarie 2016, operau peste 2500 de companii inregistrate in paradisuri fiscale potrivit datelor furnizate de Registrul Comertului. Cele mai multe provin din Luxemburg, urmate de Insulele Virgine Britanice si Panama. Circa 2. 6 miliarde de euro reprezinta capitalul subscris in aceste firme. Cate 200 de firme avem provenind din Liechtenstein, Insulele Bermude si din Insulele Virgine SUA).

Frank Timis, Corneliu Iacobov, Borcea si Vintu apar in Panama Papers. Timis recunoaste ca are 30 de companii offshore in paradisuri fiscale (VIDEO)

In Romania sunt 1. 200 de firme venite din Panama, Seychelles sau Insulele Virgine Britanice, iar banii trecuti prin aceste societati ating usor pragul de un miliard de euro. Unul dintre romanii.

Panama Papers. Cine sunt milionarii romanii cu averi in paradisuri fiscale

Apar informatii despre romanii care si-au ascuns averile in paradisuri fiscale. in scandalul Panama Papers, apar numele unor romani precum Frank Timis, Ion Sturza sau Corneliu.

Societe Generale detine 979 de societati offshore infiintate in paradisuri fiscale

Grupul bancar francez Societe Generale, prezent si pe piata din Romania, detine 979 de societati offshore infiintate in paradisuri fiscale cu ajutorul cabinetului de avocatura panamez Mossack Fonseca, informeaza un articol publicat ieri in cotidianul francez Le Monde, preluat de AFP.

Georgescu, despre Panama Papers: Ca si cand Pamantul ar fi dator la Marte, ne imprumuta niste extraterestri. Nu! Diferenta este in aceste paradisuri fiscale

Evenimentele de tipul Panama-leeks ar putea sa se intensifice, avand in vedere ca multe state se confrunta cu constrangeri bugetare care nu le permit sa raspunda solicitarilor cetatenilor, insa multi bani din acele state se regasesc in paradisuri fiscale, a declarat Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR.

RISE Project: In dosarele Panama sunt implicate peste 100 de nume din Romania

Documentele Paname contin informatii despre mai mult de 100 de nume din Romania care vor fi dezvaluite pe masura ce anchetele vor avansa, a declarat Paul Radu, jurnalist de investigatii din cadrul RISE Project.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 18:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2257 seconds )