Libnet.ro
UNICEF

14:00

Cine sunt Adoratorii Diavolului, minoritatea religioasa din Irak persecutata de Statul Islamic

Adevărul Adevărul,
Cine sunt Adoratorii Diavolului, minoritatea religioasa din Irak persecutata de Statul Islamic

Printre numeroasele victime ale razboiului de gherila purtat de Statul Islamic IS) in Irak se afla si zeci de mii de kurzi din populatia Yazidis, o minoritate religioasa intemeiata pe vechea credinta persana a focului, ai caror membri sunt numiti in mod eronat adoratori ai diavolului, scrie BBC. continuă pe Adevărul

Statele Unite au bombardat artileria Statului Islamic din Irak

Statele Unite au bombardat pozitiile de artilerie ale Statului Islamic din Irak care amenintau personalul american din Erbil, in Kurdistanul irakian, a anuntat vineri Pentagonul, citat de AFP.

Statele Unite bombardeaza obiective ale Statului Islamic din Irak

Statele Unite au bombardat obiective ale artileriei Statului Islamic din Irak, care amenintau personalul american din Erbil, in Kurdistanul irakian, a anuntat vineri Pentagonul, citat de AFP. Avioane militare.

Americanii BOMBARDEAZA artileria Statului Islamic din Irak

Statele Unite au bombardat obiective ale artileriei Statului Islamic din Irak, care amenintau personalul american din Kurdistan, a anuntat vineri Pentagonul, citat de AFP, relateaza Mediafax.

Cel mai mare oras crestin din Irak, preluat de insurgenti

Insurgentii au preluat controlul asupra Qaraqosh, cel mai mare oras crestin din Irak, situat in apropiere de Mosul nord), si asupra zonelor din jurul acestuia, abandonate in cursul noptii de fortele kurde, au.

Cel mai mare oras crestin din Irak a cazut pe mana jihadistilor

Cel mai mare oras crestin din Irak, Qaraqosh, a cazut pe mana jihadistilor dupa ce fortele kurde s-au retras de acolo in cursul noptii, au anuntat refugiatii care au fugit din oras.

Kurzii din Irak, Siria si Turcia lupta impreuna impotriva Statului Islamic

Kurzii din Irak, Siria si Turcia s-au unit si lupta impreuna cu jihadistii Statului Islamic pentru a oferi ajutor miilor de civili blocati in muntii din nordul Irakului.

Crestinii din Irak, confruntati cu o tragedie enorma

Oameni simpli sunt alungati din casele lor sau trebuie sa se converteasca la Islam, iar liderii comunitatii crestine sunt masacrati fara mila, se arata intr-o scrisoare adresata Papei.

Criza din Irak: Au fost bombardate tinte din N Irakului. Pentagonul neaga ca este vorba de armata americana/ Barack Obama avertizase ca ia in considerare atacuri aeriene sau ajutoare parasutate pentru minoritatile religioase izolate in munti de catre jih

Presedintele american Barack Obama ia in considerare posibilitatea ca americanii sa recurga la atacuri aeriene sau ajutoare de urgenta parasutate in Irak pentru minoritatile religioase izolate in munti de catre jihadistii Statului islamic, relateaza New York Times. UPDATEOra 04:40 Casa Alba reafirma ca SUA nu va trimite trupe americane la sol Ora 04. 00 Obama anunta ca a avizat actiuni militare in IrakOra 02. 25 Ambasadorul irakian la ONU Mohammed Ali al-Hakim a negat ca au fost efectuate atacuri aeriene impotriva jihadistilor din nordul Irakului, potrivit AFP.

Avioane militare britanice vor parasuta alimente refugiatilor din Irak

Avioane militare britanice se vor alatura campaniei americane si vor lansa alimente refugiatilor irakieni care si-au parasit locuintele din cauza atacurilor insurgentilor sunniti, anunta ministrul britanic al.

Papa Francisc cere protejarea crestinilor din Irak: Violenta nu este niciodata invinsa prin violenta, ci prin pace!

Papa Francisc a lansat joi un apel urgent catre comunitatea internationala pentru a proteja populatiile din nordul Irakului, majoritatea crestine, care isi parasesc locuintele din cauza violentelor .

ştiri de la Adevărul

actualitate, 14:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2188 seconds )