Libnet.ro
UNICEF

18:30

CRIZA SIRIA. Autoritatile de la Damasc au trimis o lista cu arsenalul chimic.

România Liberă România Liberă,
CRIZA SIRIA. Autoritatile de la Damasc au trimis o lista cu arsenalul chimic.

Organizatia pentru Interzicerea Armelor Chimice OIAC) a anuntat vineri ca a primit din partea Siriei o prima lista cu arsenalul chimic, in cadrul programului de distrugere, relateaza AFP, conform Mediafax. OIAC a primit din partea Guvernului sirian o prima lista referitoare la programul de arme chimice, a precizat OIAC. Lista este pe cale sa fie examinata de secretariatul tehnic al organizatiei, explica OIAC. Trimiterea acestei liste este un prim pas in aplicarea acordului . continuă pe România Liberă

CRIZA SIRIA. Autoritatile sustin ca rebelii detin rachete si gaz sarin.

Rebelii sirieni detin rachete si gaz sarin, a afirmat marti, la Damasc, un oficial de rang inalt din cadrul serviciilor siriene de securitate, a doua zi de la publicarea unui raport al ONU cu privire la comiterea unor atacuri cu arme chimice in Siria, relateaza Mediafax. Neg 100% ca noi am folosit gaz sarin, a afirmat acest oficial, exprimandu-se sub acoperirea anonimatului. In general, invinsii sunt cei care adopta un astfel de comportament sinucigas. Armata era, dimpotriva, intr-o .

Siria a oferit detalii despre arsenalul chimic folosit

Siria a oferit, vineri, detalii Organizatiei pentru Interzicerea Armelor Chimice despre unele arme chimice care au fost folosite in programul de distrugere.

CRIZA SIRIA: Rusia va oferi ONU probe ca atacul chimic ar fi fost comis de insurgenti.

Rusia va oferi Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite probe care ar demonstra ca atacul chimic din 21 august este o provocare a rebelilor sirieni, relateaza Mediafax. Avem suficiente probe ca opozitia recurge frecvent la provocari pentru a atrage o interventie militara in Siria. Le vom prezenta Consiliului de Securitate ONU, afirma ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de AFP. Este vorba de probe care demonstreaza caracterul provocator al atacului chimic din 21 august, .

Putin: Arsenalul chimic al Siriei, o alternativa la capacitatile nucleare israeliene

Arsenalul chimic al Siriei reprezinta o alternativa la capacitatile nucleare ale Israelului, considera presedintele Rusiei, Vladimir Putin.

Putin: Arsenalul chimic al Siriei, alternativa la capacitatile nucleare israeliene

Arsenalul chimic al Siriei reprezinta o alternativa la capacitatile nucleare ale Israelului, considera presedintele Rusiei, Vladimir Putin, informeaza AFP, citata de Mediafax. Vreau sa reamintesc cum a.

Presedintele sirian: E nevoie de cel putin un an si de un miliard de dolari ca sa distrugem arsenalul chimic detinut

Presedintele sirian Bashar al-Assad s-a angajat sa predea si sa distruga arsenalul chimic aflat in mainile guvernului sau, insa a avertizat ca va fi o operatiune complicata, care va dura cel putin un an si va costa cel putin un miliard de dolari, noteaza Europa Press si AFP.

CRIZA SIRIA. Franta va sustine o rezolutie ONU cat mai constrangatoare ...

Presedintele Frantei, Francois Hollande, a anuntat ca va sustine o rezolutie cat mai constrangatoare posibil privind controlul si verificarea arsenalului chimic sirian, afirma surse citate de AFP, conform Mediafax. Dorim o posibilitate de control, verificare si sanctionare maxima. De aceea, tot ce se apropie de Capitolul 7 si de posibilitatea sanctionarii Siriei va fi primit in mod pozitiv de Franta. Obiectivul nostru este a avea o rezolutie cat mai constrangatoare posibil, afirma surse .

ştiri de la România Liberă

actualitate, 18:30

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2302 seconds )