Libnet.ro
UNICEF

09:00

Model de guvernanta corporativa promovat de Ministerul Economiei: Secretarii de stat nu pot fi presedinti de consilii de administratie

Hotnews Hotnews,
 Model de guvernanta corporativa promovat de Ministerul Economiei: Secretarii de stat nu pot fi presedinti de consilii de administratie

Ministerul Economiei supune dezbaterii publice, pana pe 25 februarie, un document privind principiile de guvernanta corporativa in intreprinderile de stat. Documentul promoveaza o serie de reguli si principii de guvernanta corporativa, dar si criterii si conditii de selectie a membrilor Consiliilor de Administratie. Potrivit acestora, in adunarile generale ale actionarilor vor fi numiti maxim doi reprezentanti ai statului titulari si supleanti), iar acestia nu vor fi remunerati. In cazul administratorilor, o persoana nu va putea exercita concomitent mai mult de trei mandate de administrare a unor societati de stat. Secretarii de stat si consilierii personali pot avea maxim doua mandate de administrare concomitent, iar acestia nu pot fi presedinti de Consilii. Vezi in text si alte conditii. continuă pe Hotnews

Ministerul Economiei pregateste un fond de investitii pentru romanii care lucreaza in strainatate

Ministerul Economiei pregateste un fond de investitii pentru romanii din diaspora care vor sa isi deschida o afacere in Romania, a anuntat ministrul economiei Costin Borc, potrivit Mediafax. Potrivit acestuia, exista modele de succes prin care la fiecare leu investit, investitorii primesc un leu de la statul roman. Exista cateva modele de succes de exemplu 1 leu pus de investitorul privat, 1 leu pus de investitorul de stat. Ideea este crearea unui fond pentru investitorii din diaspora, de a contribui cu fonduri la proiectele pe care romanii din diaspora vor sa le faca, a precizat Borc.

Statul cauta manageri privati la coada soricelului. Ministerul Economiei a demarat procedurile pentru Plafar, Cupru Min, Salrom, Ape Minerale si Transelectrica

Ministerul Economiei a demarat procedura de recrutare de manageri profesionisti pentru functiile de director general, membru in Consiliul de Administratie/Consiliul de Supraveghere la companiile de stat Plafar, Salrom, Cupru Min, Transelectrica si Societatea Nationale a Apelor Minerale, potrivit unor surse oficiale.

Ministerul Economiei: Romania si Ungaria au strategii comune in privinta reducerii amprentei de carbon

Romania si Ungaria si-au stabilit strategii comune in privinta reducerii amprentei de carbon prin dezvoltarea transportului de marfuri preponderent fluvial si feroviar, a declarat, vineri, secretarul de stat in Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri Vlad Vasiliu, la incheierea celei de a VII-a sesiuni a Comisiei Mixte Interguvernamentale.

Proiect de OUG: Ministerul Economiei va prelua Departamentul pentru Investitii Straine si Parteneriat Public-Privat

Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri se reorganizeaza, prin preluarea atributiilor, personalului si patrimoniului Departamentului pentru Investitii Straine si Parteneriat PublicPrivat, care se desfiinteaza, se arata intr-un proiect de ordonanta de urgenta. Ministerul Economiei anuntase intentia de a prelua acest departament inca din 15 ianuarie cand a prezentat prioritatile sale pe 2016. In acest moment, departamentul functioneaza in cadrul Secretariatului General al Guvernului SGG).

Departamentul Marilor Proiecte trece la Ministerul Economiei

Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri se va reorganiza si va prelua atributiile, personalul si patrimoniul Departamentului pentru Investitii Straine si Parteneriat Public-Privat, care se va desfiinta.

Ministerul Economiei va prelua Departamentul pentru Investitii Straine si Parteneriat Public-Privat

Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri se va reorganiza si va prelua atributiile, personalul si patrimoniul Departamentului pentru Investitii Straine si Parteneriat Public-Privat, care se va desfiinta, potrivit unui proiect de OUG publicat pe site-ul ministerului.

Ministerul Economiei preia atributiile si personalul Departamentului pentru Investitii Straine

Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri se va reorganiza si va prelua atributiile, personalul si patrimoniul Departamentului pentru Investitii Straine si Parteneriat Public-Privat, care se va desfiinta.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 09:00

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2056 seconds )