Libnet.ro
UNICEF

05:45

Nascuti de Anul Nou. Ei sunt primii bebelusi ai anului 2014

Antena3 Antena3,
Nascuti de Anul Nou. Ei sunt primii bebelusi ai anului 2014

Primul bebelus din 2014 este un baietel nascut la Satu Mare, care a venit pe lume la cateva zeci de minute dupa miezul noptii. Si la maternitatea din Pitesti a fost prilej de bucurie pentru patru familii. continuă pe Antena3

FOTO DOCUMENT Ilustrate de Anul Nou la inceputul anilor 1900

La inceputul secolului trecut, cand aplicatii precum Facebook, Twiter, Messenger, SMS erau de domeniul SF, la baza corespondentei de Anul Nou erau felicitarile trimise postal. Ilustratele aveau o grafica curata, neprihanita de valorile capitalismului. Acum, mesajele electronice sunt considerate mai convenabile si mai putin costisitoare.

Anul Nou a venit cu un nou cutremur in zona Vrancea. Vezi ce intensitate a avut seismul

Anul Nou a venit, inca din prima zi, cu un nou cutremur in zona Vrancea. Seismul, cu o magnitudine de 2,6 pe Richter, s-a produs la ora 2. 41, in judetul Buzau, la o adancime de 109 kilometri. in anul care tocmai.

Papa Francisc a oficializat prima slujba de Anul Nou la Vatican

Slujba de Anul Nou si la Vatican, este prima liturghie de acest fel oficiata de Papa Francisc. De altfel, suveranul pontif a salutat comunitatea de romani de la Roma, pentru prima oara de la inceputul.

VIDEO Anul Nou in lume: Samoa, Kiribati si Tokelau au intrat deja in 2014. 2,3 milioane de oameni, asteptati sa intampine 2014 pe plaja Copacabana. Rusia intra in noul an cu masuri de securitate sporite

Locuitorii din Samoa, Kiritibati si Tokelau Noua Zeelanda) sunt primii de pe planeta care au intrat deja in anul 2014. Cei aproximativ 180. 000 de locuitori ai statului insular Samoa au intrat in Noul An la ora 10:00 GMT. La aceeasi ora, populatia din Kiritibati, din estul Kiribati, si cea din Tokelau, din estul Noii Zeelande, au intrat in 2014.

Revelion 2014: Ce tari sarbatoresc deja Anul Nou.

Australienii sarbatoresc deja intrarea in noul an, de la ora 15, ora Romaniei. La Sydnei cerul a fost luminat de artificii. Lumea petrece, iar sampania curge in pahare. Primii care au trecut in anul 2014 au fost locuitorii din Insula Craciunului. Oamenii au intampinat Anul Nou la ora 12:00, ora Romaniei. La ora 14:00, ora Romaniei, sute de mii de oameni au venit sa vada artificiile in Auckland, cea mai mare asezare din Noua Zeelanda, cu o populatie de 1,2 milioane de locuitori. Stire in .

Mesajul Patriarhului Daniel de Anul Nou: Va dorim tuturor sanatate si mantuire intru multi si binecuvantati ani

Preafericitul Patriarh Daniel ureaza tuturor romanilor, cu ocazia Anului Nou, oriunde s-ar afla, sanatate si mantuire, pace si bucurie intru multi si binecuvantati ani.

Cafenea din Alba Iulia distrusa in incendiu in noaptea de Anul Nou. Pagubele se ridica la 100.000 de lei

O cafenea din centrul orasului Alba Iulia a fost distrusa intr-un incendiu devastator, chiar in noaptea dintre ani. Pagubele sunt estimate de proprietar la 100. 000 de lei.

Revelion 2014: cum se petrece in noaptea de anul nou in jurul lumii - credinte si obiceiuri inedite

Anul Nou este sarbatorit prin diverse obiceiuri de diferitele popoare, insa peste tot se manifesta credinta unui nou inceput si speranta de mai bine, prin aruncarea lucrurilor vechi din casa, aprinderea de artificii si torte sau exprimarea unor dorinte.

Care sunt traditiile romanilor de Anul Nou.

Traditiile populare de Anul Nou de pe teritoriul Romaniei pastreaza o serie de ritualuri cu caracter magic, chiar samanic, iar aceste obiceiuri sunt suprapuse peste credinta crestina, impartasita de cei mai multi dintre romani. Exista o serie de particularitati specifice fiecarei zone in parte, pe langa urarile cu plugusorul sau cu sorcova, raspandite in mai toate teritoriile locuite de romani. Turca, dragonul ardelenilor Unul dintre cele mai stranii obiceiuri este cel al turcii sau caprei, .

FOTO Petrecere in salina din Ocnele Mari. inainte de Anul Nou, sute de turisti din intreaga tara au petrecut in subteran

Cei 300 de turisti au vizitat astazi tot parcul subteran si s-au distrat in restaurantul salinei din Valcea fara sa fie deranjati. Petrecaretii sunt cazati la un hotel din Govora al carui proprietar a tinut sa inchirieze toata salina, pentru a-si surprinde oaspetii inainte de Anul Nou.

ştiri de la Antena3

actualitate, 05:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2057 seconds )