Libnet.ro
UNICEF

16:30

Portul Constanta, de la interesul strategic national la interesele primarului Mazare. Plus o problema de legalitate si constitutionalitate

Hotnews Hotnews,
 Portul Constanta, de la interesul strategic national la interesele primarului Mazare. Plus o problema de legalitate si constitutionalitate

Guvernul este pe punctul sa cedeze 13% din actiunile Portului Constanta, fara ca statul sa primeasca ceva in schimb, cedand astfel insistentelor primarului Radu Mazare al carui principal rationament este mai multi bani pentru subventii mai mari in Constanta. Altfel spus, Guvernul renunta la un bun strategic de interes national si, implicit, la unele venituri la bugetul statului, pentru ca primaria Constanta sa aiba cu ce sa acopere o parte din facturile constantenilor la caldura. Acesta ar putea fi insa doar un pretext. Motivele reale ar putea fi mai bine cunoscute abia dupa ce Primaria Constanta va deveni actionar majoritar si cand va detine controlul absolut asupra Portului, lucru care se va intampla odata cu listarea pe bursa a inca 15% din actiunile statului. Vezi in text paradoxurile primarului Mazare si premierului Ponta. Mai vezi si cat de ilegala ar putea fi semnarea unei Hotarari de Guvern si cat de neconstitutionala ar putea fi adoptarea unui proiect de Lege. continuă pe Hotnews

Caracatita intereselor lui Basescu din Portul Constanta. Radu Mazare a prezentat documente explozive in emisiunea QA

Primarul Constantei Radu Mazare a prezentat, in cadrul emisiunii QA de la Antena 3, documente oficiale care arata lucrurile dubioase care se petrec in Portul Constanta. in anul 2010, cand presedintele .

Dan Sova: in iunie, MT va face controale in Portul Constanta

Ministrul Transporturilor, Dan Sova, a declarat astazi, la Oradea, ca ministerul va demara, in cursul lunii iunie, controale in Portul Constanta privind modul de exercitare a contractelor de concesiune, accesul in port si vizeaza, mai ales, evaziunea fiscala, despre care Sova spune ca este de peste 50%, informeaza sursele de presa.

Dan Sova: Traian Basescu nu-si doreste transparentizarea operatiunilor din Portul Constanta

Ministrul Transporturilor, Dan Sova, a declarat in emisiunea QA ca Traian Basescu nu-si doreste transparentizarea operatiunilor din Portul Constanta. Eu cred ca domnul presedinte Traian Basescu -.

Victor Ponta vrea scoaterea pe bursa a inca 15% din actiunile companiei care administreaza portul Constanta si sustine trecerea porturilor dunarene in administrare locala

Premierul Victor Ponta a declarat sambata, la Galati, ca in curand vor fi scoase pe bursa inca 15% din actiunile detinute de stat la compania care administreaza portul Constanta, companie care are atat participare privata, cat si din partea statului. Ponta a spus ca prin listarea pe bursa se vor indeplini mai multe criterii de performanta si va exista un management superior celui pe care l-a avut compania in ultimii 20 de ani, management asigurat de Ministerul Transporturilor. Premierul a mai spus ca sustine trecerea porturilor de la Dunare in administrarea locala, precizand ca in cazul portului Tulcea un proiect se afla in lucru si va fi adoptat in curand.

Ponta: Vom scoate pe bursa inca 15% din actiunile companiei care administreaza portul Constanta

Premierul Victor Ponta a declarat astazi, la Galati, ca in curand vor fi scoase pe bursa inca 15% din actiunile detinute de stat la compania care administreaza portul Constanta, companie care are atat participare privata, cat si din partea statului.

Datele care arata cat de important este Portul Constanta

Statul roman este pe punctul de a pierde controlul asupra portului Constanta. PSD Constanta face presiuni pentru ca majoritatea actiunilor Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta CNAPMC) sa treaca de la Ministerul Transporturilor in administrarea Consiliului Local Constanta si pe bursa. Mazare si-a facut din acest obiectiv unul prioritar si i-a convins pe premierul Ponta si pe ministrul Transporturilor. Ieri a demarat chiar o campanie de strangere de semnaturi in randul constantenilor. Operatorii portuari se opun si ameninta chiar ca isi vor muta afacerile din Romania.

Sova, despre Portul Constanta: Daca ar fi o ilegalitate, suntem in plina tentativa

Ministrul Transporturilor, Dan Sova, spune ca daca procedura de transfer a actiunilor Portului Constanta catre Consiliul Local ar fi ilegala, cei care au semnat se afla in plina tentativa si ar trebui ridicati, insa procedurile sunt conforme regulilor UE.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 16:30

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2371 seconds )