Libnet.ro
UNICEF

18:45

Procurorul-sef DNA, Laura Codruta Kovesi despre noul Cod Penal

Adevărul Adevărul,
Procurorul-sef DNA, Laura Codruta Kovesi despre noul Cod Penal

Laura Codruta Kovesi, procurorul-sef DNA comenteaza noul Cod Penal la televiziunea Digi24, de la ora 20. Codul a starnit deja controverse, urmand sa intre in vigoare de la 1 februarie. continuă pe Adevărul

AUDIO Procurorul sef DNA, Laura Codruta Kovesi despre modificarea Codului Penal: Am inteles ca exista un proiect de lege la care se lucreaza dar noi nu l-am vazut, nu stim daca e finalizat sau daca va fi promovat

Ministerul Justitiei si Procurorul General au promis tot timpul un proiect de ordonanta care sa modifice noul Cod Penal si de Procedura Penala, au asigurat DNA ca propunerile transmise au fost luate in considerare dar pana in acest moment n-am vazut proiectul, nu stim daca va fi finalizat sau daca va fi promovat, a declarat, joi dupa amiaza, procurorul sef DNA, Laura Codruta Kovesi, intr-un interviu pentru HotNews. ro. Kovesi sustine ca prevederile referitoare la interceptari sunt interpretabile si respinge solutiile avansate de unii magistrati, potrivit carora urmarirea penala ar putea incepe in rem impotriva faptelor) astfel incat interceptarile sa poate fi realizate fara anuntarea celui anchetat. Nu cred ca un magistrat trebuie sa apeleze la artificii. Trebuie sa lucreze cu o lege clara si previzibila, predictibila in care sa fie reglementat clar ce se poate face si ce nu, afirma Kovesi in interviul pentru HotNews. ro. Intra in text pentru a asculta integral interviul cu procurorul sef DNA.

Laura Codruta Kovesi, despre noul Cod Penal: Daca legea va fi in vigoare si doar o zi, in dosarele in curs poate interveni prescriptia

Laura Codruta Kovesi, procurorul-sef DNA, a comentat noul Cod Penal la televiziunea Digi24. Codul a starnit deja controverse, urmand sa intre in vigoare de la 1 februarie.

Laura Codruta Kovesi pentru HotNews.ro: Procurorii vor verifica conditiile in care a fost pregatita si aprobata ordonanta de urgenta din cazul ASF - Carpatica Asigurari

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat joi pentru HotNews. ro ca in ce priveste Ordonanta de urgenta data in cazul ASF nu pot sa fac foarte multe comentarii pentru ca este un dosar in curs si procurorii vor verifica conditiile in care a fost pregatita si aprobata aceasta ordonanta. Reamintim ca procurorii DNA sustin ca Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta prin care a redus numarul membrilor board-ului Autoritatii de Supraveghere Financiara ASF) si a impus o serie de criterii profesionale, toate cu scopul de a proteja interesele firmei de asigurari Carpatica Asig. Ramai pe Hotnews. ro pentru interviul integral cu Laura Codruta Kovesi despre noile Coduri care vor intra in vigoare pe 1 februarie.

Procurorii vor verifica conditiile in care a fost aprobata OU privind ASF

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat astazi ca procurorii vor verifica conditiile in care a fost pregatita si aprobata ordonanta de urgenta OU) din cazul ASF - Carpatica Asigurari.

Kovesi: Am inteles ca exista un proiect de lege la care se lucreaza, dar noi nu l-am vazut

Ministerul Justitiei si Procurorul General au promis tot timpul un proiect de ordonanta care sa modifice noul Cod Penal si de Procedura Penala, au asigurat DNA ca propunerile transmise au fost luate in considerare, dar pana in acest moment n-am vazut proiectul, nu stim daca va fi finalizat sau daca va fi promovat, a declarat procurorul sef DNA, Laura Codruta Kovesi.

Surse: Haineala, la Guvern pentru discutii despre noul Cod Penal.

Fostul presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii CSM), Oana Schmitd-Haineala, se afla, joi dupa-amiaza, la sediul Guvernului, unde va discuta despre noul Cod Penal, relateaza Agerpres, citand surse politice. Citeste si: Basescu: Imi asum promulgarea Codului de Procedura Penala. Daca premierul Ponta nu-si asuma o ordonanta de urgenta care sa corecteze codurile isi pune emblema coruptiei Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat joi, dupa sedinta CSM, ca va redacta proiectul .

Totul despre noul Cod Penal

Incepand de sambata persoanele judecate in dosare penale vor putea ataca o singura data o decizie a instantei, iar pedepsele pentru faptele de coruptie se vor reduce, ceea ce va aduce automat si diminuarea perioadei de prescriere. in plus, interceptarile se vor putea efectua doar dupa ce s-a inceput urmarirea penala. Noul Cod Penal aduce si termenul de arest la domiciliu, dar si cel de eutanasie.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 18:45

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2203 seconds )