Libnet.ro
UNICEF

07:30

Raluca Turcan: Daca il arestau pe Dan Sova, cadea Guvernul. Sova duce la Victor Ponta direct

Hotnews Hotnews,
 Raluca Turcan: Daca il arestau pe Dan Sova, cadea Guvernul. Sova duce la Victor Ponta direct

Deputatul liberal Raluca Turcan sustine ca Dan Sova a fost scapat astazi de arest in Senat pentru ca daca il arestau pe Sova, cadea Guvernul. Dan Sova duce la Victor Ponta direct. PSD a ales victima neimportanta politic Darius Valcov, ca un sacrificiu pentru Sova, sustine vicepresedintele PNL. continuă pe Hotnews

VIDEO Momente incredibile in Parlament: Senatoarea Florina Jipa i-a dat cu mir pe frunte lui Dan Sova, inaintea votului pentru ridicarea imunitatii: Mai lasati-ma cu Constitutia!

Senatoarea Florina Jipa UNPR) i-a dat cu mir pe frunte colegului sau Dan Sova, miercuri la pranz, inaintea votului din plen pentru ridicarea imunitatii fostului ministru, anunta B1 Tv. Dan Sova nu reprezinta niciun pericol, a declarat miercuri senatoarea UNPR Florina Jipa, care a explicat ca a adus de la Mormantul Sfant mirul cu care l-a uns pe acesta. Fost candidat inscris in cursa pentru un fotoliu de judecator al Curtii Constitutionale luna trecuta, Florina Jipa nu a dorit sa raspunda la intrebarea jurnalistilor daca o astfel de decizie, cum a fost cea in cazul cererii DNA pentru Dan Sova, se ia cu jumatate plus unu din voturile celor prezenti sau din majoritatea absoluta. Se ia cu jumatate plus unu. ) Mai lasati-ma cu Constitutia.

VIDEO Dan Sova scapa de arestare pentru ca nu a fost intrunita majoritatea in Senat. Darius Valcov a fost insa lasat pe mana procurorilor. Controversa majora pe procedura in cazul Sova

Dan Sova a scapat de arestare deoarece in Senat nu s-a intrunit numarul necesar de voturi in favoarea solicitarii DNA, dar in cazul lui Darius Valcov a fost aprobata cererea procurorilor. In ceea ce-l priveste pe Sova, din 151 de voturi exprimate, 79 voturi au fost pentru, contra 67 si 5 voturi anulate. In urma votului exprimat nu a fost intrunita majoritatea necesara de 85 de optiuni pentru. Potrivit regulamentului Senatului, hotararile Senatului sunt aprobate doar daca sunt votate de majoritatea senatorilor, nu de majoritatea senatorilor prezenti la sedinta. PNL a anuntat ca va contesta rezultatul votului in cazul Sova, mai ales ca o decizie a Curtii Constitutionale din 2008 arata ca hotararile Senatului au nevoie de votul majoritatii senatorilor prezenti la sedinta, nu de majoritatea senatorilor. UPDATE In Monitorul Oficial a fost publicata Hotararea Senatului in privinta lui Valcov.

Senatorii decid, luni, daca se pronunta in cazul lui Dan Sova

Biroul Permanent al Senatului decide, luni, daca va include pe ordinea de zi si cererea DNA de incuviintare a arestarii a senatorului Dan Sova, potrivit B1TV.

Dan Sova: Nu imi dau demisia din Senat

Senatorul PSD Dan Sova a declarat luni ca nu isi va da demisia din Senat si a adaugat ca orice alte precizari legate de situatia sa vor fi facute in plen. Intrebat de jurnalisti la finalul sedintei Grupului PSD daca isi va da demisia din Senat, Sova a raspuns Nu, potrivit Agerpres.

Dan Sova a anuntat ca se autosuspenda din toate functiile PSD

Dan Sova a declarat, miercuri, ca a luat decizia de a se autosuspenda din toate functiile detinute in cadrul PSD. Votul din Senat ii va permite sa se apere asa cum se cuvine, daca dosarul sau va ajunge in.

Dan Sova s-a autosuspendat din toate functiile detinute in PSD

Senatorul Dan Sova s-a autosuspendat miercuri din toate functiile detinute in cadrul Partidului Social Democrat, invocand evenimentele din ultimele zile. Dan Sova a scapat in cursul zilei de arestare dupa ce in Senat nu s-a intrunit numarul necesar de voturi in favoarea solicitarii DNA.

VIDEO PNL contesta la Curtea Constitutionala decizia Senatului in cazul Dan Sova si cere alegeri anticipate

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a anuntat miercuri ca partidul sau analizeaza solutia si paghiile contestarii la Curtea Constitutionala a votului in cazul Dan Sova cu privire la interpretarea data numarului de voturi necesar pentru ridicarea imunitatii senatorului PSD. Totodata, PNL cere alegeri anticipate pentru a da tarii un nou Parlament, cu o noua legitimitate si un restart in relatia dintre clasa politica si cetateni, echivalent celui din noiembrie 2014. UPDATE Teodor Atanasiu PNL): O sa atacam la CCR prevederea din regulamentul Senatului si decizia luata in baza aceste prevederi. Vicepresedinte PNL a precizat ca in cursul zilei de luni, liberalii vor depune la Curtea Constitutionala contestatia la votul privind cererea DNA de incuviintare a arestarii preventive pentru Dan Sova, precizand ca va fi contestat Regulamentul Senatului.

Ludovic Orban: Studiem posibilitatea de a formula o plangere penala impotriva lui Calin Popescu Tariceanu pentru votul in cazul Dan Sova

Prim vice-presedintele PNL Ludovic Orban a comentat miercuri, intr-o interventie telefonica in cadrul emisiunii Actualitatea romaneasca de pe B1 TV, blocarea arestarii senatorului Dan Sova. Orban sustine.

Romanii protesteaza dupa blocarea arestarii lui Dan Sova: DNA, curata politica!, Dan s-o va lua!, s-a strigat in Piata Universitatii (VIDEO)

Votul dat miercuri in Senat, prin care s-a respins cererea DNA de arestare a lui Dan Sova a dus la proteste. Aproximativ 200 de oameni s-au strans miercuri seara in centrul Capitalei, nemultumiti de blocarea.

Romanii protesteaza dupa blocarea arestarii lui Dan Sova: DNA curata politica!, Dan s-o va lua! - s-a strigat in Piata Universitatii (VIDEO)

Votul dat miercuri in Senat, prin care s-a respins cererea DNA de arestare a lui Dan Sova a dus la proteste. Aproximativ 200 de oameni s-au strans miercuri seara in centrul Capitalei, nemultumiti de blocarea.

ştiri din Politica

ştiri de la Hotnews

actualitate, 07:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2207 seconds )