Libnet.ro
UNICEF

19:45

Referendum. Kurzii au votat pentru independenta. Tarile vecine Irakului sunt in alerta

România Liberă România Liberă,
Referendum. Kurzii au votat pentru independenta. Tarile vecine Irakului sunt in alerta

Vecinii Kurdistanului irakian au anuntat masuri de retorsiune, luni 25 septembrie, ziua in care kurzii din Irak au fost chemati sa se pronunte asupra independentei lor fata de Bagdad in cadrul unui referendum istoric. continuă pe România Liberă

Kurzii irakieni voteaza luni intr-un referendum istoric pentru independenta

Luni a inceput votarea intr-un referendum pentru independenta organizat de Guvernarea Regionala Kurda KRG) in nordul Irakului, ignorand amenintarile vecinilor si ingrijorarile privind cresterea instabilitatii si violentei in Orientul Mijlociu, transmite Reuters.

Kurzii din Irak, la un urne intr-un referendum pentru independenta

Kurzii din Irak au inceput sa voteze in aceasta dimineata pentru independenta lor, intr-un referendum istoric, care ar urma sa deschida calea unui stat pentru care ei lupta de aproape un secol, potrivit AFP.

Erdogan pune presiune pe kurzii irakieni ce vor independenta: Noi avem robinetul exporturilor lor de petrol. In clipa in care il inchidem, s-a terminat

Presedintele Tayyip Erdogan a spus luni ca Turcia ar putea inchide conducta care duce petrol din nordul Irakului catre restul lumii, punand astfel si mai multa presiune pe regiunea semi-autonoma kurda ce tine un referendum pentru independenta in Irak, transmite Reuters.

Seful Consiliului National Kurd din Romania explica, pentru RL, miza referendumului pentru independenta Kurdistanului

Referendumul organizat duminica pentru regiunea nordica a Irakului, care inca se afla in conflict armat cu gruparea ISIS, nu inseamna independenta imediata pentru kurzi. Un DA la acest referendum este un punct de presiune asupra Guvernului irakian si un pas inainte pentru declararea statului kurd.

Referendumul pentru independenta din Kurdistan: Rezultatele preliminare arata ca 90% dintre votanti au spus da

Sectiile de votare pentru referendumul asupra independentei Kurdistanului s-au inchis luni la ora locala 19. 00 aceeasi ca si ora Romaniei) si a inceput numaratoarea voturilor, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 19:45

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2076 seconds )