Libnet.ro
UNICEF

01:05

Romania a inregistrat in luna mai cea mai ridicata inflatie din UE

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Romania a inregistrat in luna mai cea mai ridicata inflatie din UE

CInflatia anuala din UE a crescut in luna mai la 1,6%, in timp ce preturile de consum din zona euro au crescut in medie cu 1,4%, iar Romania a inregistrat cea mai puternica rata de majorare a preturilor din UE, se arata intr-un comunicat al Eurostat, institutul de statistica al Comisiei Europene, citat de sursele de presa. continuă pe Ziarul Bursa

Romania a inregistrat cea mai ridicata inflatie din Uniunea Europeana in luna mai

Romania a inregistrat cea mai puternica rata de majorare a preturilor din Uniunea Europeana, conform datelor publicate vineri de Eurostat. Tara noastra a avut cea mai ridicata inflatie din UE in mai, de 4,4%,.

Romania, cea mai ridicata inflatie din UE in luna mai (Eurostat): 4,4%, pe indicele armonizat al preturilor de consum . Vezi de unde apar diferentele intre IPC si IAPC

Inflatia anuala din Uniunea Europeana a urcat in luna mai la 1,6%, in timp ce preturile de consum din zona euro au crescut in medie cu 1,4%, iar Romania a inregistrat cea mai puternica rata de majorare a preturilor din UE, se arata intr-un comunicat publicat vineri de Eurostat. Romania a avut cea mai ridicata inflatie din UE in mai, de 4,4%, urmata de Estonia 3,6%) si Olanda 3,1%), se mai spune in comunicat. Datele Eurostat se refera la indicele armonizat al preturilor de consum IAPC). Cele mai scazute rate ale inflatiei din UE in luna mai au fost inregistrate in Grecia -0,3%), Letonia -0,2%) si Cipru 0,2%).

Eurostat: Romania a inregistrat in mai cea mai ridicata inflatie din UE

Romania a consemnat o inflatie anuala de 4,4% in luna mai, cea mai mare din Uniunea Europeana, care a inregistrat o crestere medie de doar 1,6%, potrivit datelor prezentate de Eurostat.

Fondurile opcvm locale si straine distribuite in Romania in luna mai 2013

Fondurile opcvm locale si straine distribuite in Romania in luna mai 2013.

Preturile alimentelor au CRESCUT in luna mai. Tinta de inflatie a BNR, RATATA din nou.

Preturile la alimente au crescut cu 0. 8% in luna mai, transmite Realitatea TV. Inflatia a ajuns luna trecuta de 5. 32%, in contextul unei deprecieri record a leului. Preturile pentru cartofi au crescu in aceasta perioada cu 21%, iar fructele au fost cu 11% mai scumpe decat in luna aprilie. Banca Nationala a Romaniei estimeaza ca rata inflatiei va atinge 3. 5% si ca ea va cobora anul viitor. In curs de actualizare.

FP a inregistrat, in luna mai, un VAN de 1,1477 lei

Valoarea activului net VAN) unitar pentru Fondului Proprietatea FP) a inregistrat in luna mai o crestere cu 0,70%, ajungand la 1,1477 lei, se arata intr-un raport lunar remis Bursei de Valori Bucuresti BVB).

Romania are cel mai mic salariu pe economie din Uniunea Europeana

Romania are cele mai mari scumpiri, dar cel mai mic salariu pe economie din Uniunea Europeana. Romania inregistreaza un salariu minim de 157 de euro pe luna si a fost devansata de Bulgaria, unde salariul minim e.

Romania are cea mai RIDICATA rata de inflatie din UE.

Romania a inregistrat cea mai mare rata a inflatiei din Uniunea Europeana, potrivit datelor prezentate, vineri de Eurostat, relateaza Mediafax. Inflatia anuala din Uniunea Europeana a urcat in luna mai la 1,6%, in timp ce preturile de consum din zona euro au crescut in medie cu 1,4%, iar Romania a inregistrat cea mai puternica rata de majorare a preturilor din UE. In luna aprilie, inflatia din UE a fost de 1,4%, iar cea din zona euro de 1,2%. Cele mai scazute rate ale inflatiei din UE in .

BMW isi pastreaza coroana, vanzari peste Audi si Mercedes in luna mai.

BMW ramane liderul mondial al segmentului de piata ocupat de masinile de lux. Vanzarile BMW au crescut in luna mai cu 8%, pana la 139. 161 unitati, mai mult fata de principalii rivali, Audi si Mercedes, conform autonews. com. Cresterile vanzarilor BMW din luna mai au fost ajutate mai ales de situatia pozitiva de piete precum cea americana sau chineza, unde a inregistrat cresteri de zece procente, respectiv unsprezece. Dupa primele cinci luni BMW a totalizat la nivel mondial vanzari de 651.

Vanzarea de actiuni Petrom a dus profitul Fondului Proprietatea la 480 milioane de lei in luna mai

Fondul Proprietatea FP) a incheiat luna mai cu un profit de 480,55 milioane lei, mult peste cel consemnat pentru luna aprilie, de 16,86 milioane lei, o parte importanta din castig fiind acoperita de banii obtinuti din vanzarea pachetului de 1,11% din actiunile Petrom.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2107 seconds )