Libnet.ro
UNICEF

22:15

Romanii sunt de acord cu Unirea cu Basarabia.

România Liberă România Liberă,
Romanii sunt de acord cu Unirea cu Basarabia.

Trei sferturi dintre romani se declara de acord cu unirea Republicii Moldova cu Romania, iar 63% dintre ei au o parere pozitiva despre declaratia presedintelui Traian Basescu in legatura cu acest demers, considerat de seful statului urmatorul proiect politic al tarii, arata un sondaj IRES citat de MEDIAFAX. Pe de alta parte, insa, aproape o treime dintre respondenti cred ca majoritatea cetatenilor moldoveni nu sunt de acord cu unirea tarii lor cu Romania, iar o cincime spun ca romanii nu . continuă pe România Liberă

SONDAJ: Trei sferturi dintre romani SUNT DE ACORD cu unirea Republicii Moldova cu Romania

Trei sferturi dintre romani se declara de acord cu unirea Republicii Moldova cu Romania, iar 63% dintre ei au o parere pozitiva despre declaratia presedintelui Traian Basescu in legatura cu acest demers,.

IRES: Trei sferturi dintre romani vor unirea Romaniei cu Republica Moldova

Trei sferturi dintre romani se declara de acord cu unirea Republicii Moldova cu Romania, iar 63% dintre ei au o parere pozitiva despre declaratia presedintelui Traian Basescu in legatura cu acest demers, considerat de seful statului urmatorul.

Sondaj IRES: Trei sferturi dintre romani se declara de acord cu unirea Romaniei cu Republica Moldova

Trei sferturi 76%) dintre romani se declara de acord cu unirea Romaniei cu Republica Moldova, iar 63% dintre ei au o parere buna si foarte buna despre declaratiile presedintelui Traian Basescu potrivit carora urmatorul proiect politic pentru Romania, dupa NATO si UE, este unirea cu R. Moldova, releva un sondaj realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie IRES), dat publicitatii sambata. Cercetarea IRES a evaluat si perceptia publica legata de Ziua Nationala a Romaniei, dar si cu privire la summitul China-Europa Centrala si de Est, desfasurat saptamana aceasta la Bucuresti.

Studiul care arata cati romani vor unirea Romaniei cu Moldova

Trei sferturi dintre romani se declara de acord cu unirea Republicii Moldova cu Romania, iar 63% dintre ei au o parere pozitiva despre declaratia presedintelui Traian Basescu in legatura cu acest demers, considerat de seful statului urmatorul.

SONDAJ: Romanii sunt SCEPTICI in legatura cu materializarea proiectelor chineze in Romania

Majoritatea romanilor sunt de acord cu decizia Romaniei de a promova investitii majore finantate de China, insa optimismul legat de materializarea proiectelor este moderat, jumatate dintre ei considerand ca aces.

Sondaj european: Romanii sunt nemultumiti de sistemul de sanatate si de invatamant

Doar 16% dintre romani sunt multumiti de sistemul public de sanatate, potrivit unui sondaj european. Asta in timp ce sistemul privat incepe sa castige teren in tara noastra. Un fenomen similar cu cel din sa.

Romanii sunt europenii care cumpara cele mai multe antibiotice fara reteta

Romanii au cele mai slabe cunostinte din UE in ce priveste folosirea antibioticelor: doar 4% au stiut sa raspunda la toate cele patru intrebari ale Eurobarometrului pe acest subiect. 70% din romani cred ca antibioticele ucid virusurile cu doar 1% mai putini decat in 2009) si 55% cred ca acestea sunt eficiente impotriva racelii si gripei o reducere de 4% in patru ani). Datele privind Romania arata ca 47% din romani au luat antibiotice orale in ultimul an, procent cu care ne situam pe al doilea loc in Europa la acest capitol, conform Eurobarometrului dedicat rezistentei antimicrobiene media europeana fiind de 35%). Am fost in schimb primii la procurarea antibioticelor fara reteta 18%, fata de media de 3%.

ştiri din Politica

ştiri de la România Liberă

actualitate, 22:15

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2044 seconds )