Libnet.ro
UNICEF

14:15

Sefa CSM solicita Curtii Constitutionale ca OUG privind modificarea Codurilor sa fie lipsita de efecte juridice

România Liberă România Liberă,
Sefa CSM solicita Curtii Constitutionale ca OUG privind modificarea Codurilor sa fie lipsita de efecte juridice

In motivarea sesizarii Curtii Constitutionale cu privire la existenta unui conflict intre puterea judecatoreasca si cea executiva, presedintele CSM Mariana Ghena solicita ca ordonanta prin care au fost modificate Codul penal si Codul pe procedura penala sa nu produca niciun efect juridic. continuă pe România Liberă

Iohannis ii trimite lui Grindeanu o scrisoare in care cere abrogarea de urgenta a OUG privind modificarea codurilor

Presedintele Klaus Iohannis i-a trimis, miercuri, o scrisoare premierului Sorin Grindeanu, in care cere abrogarrea de urgenta a OUG privind modificarea codurilor penale.

Cursul euro a depasit 4,52 lei, din cauza turbulentelor generate de OUG privind modificarea codurilor penale

Moneda nationala s-a depreciat semnificativ in primele tranzactii de miercuri, pana la cotatii de peste 4,52 lei/euro, neatinse de la finalul anului trecut, in contrast cu tendinta regionala, dealerii punand evolutia pe seama turbulentelor si miscarilor de strada asteptate dupa ce guvernul a aprobat, marti seara, Ordonanta de Urgenta privind modificarea codurilor penale.

Presedintele ICCJ despre OUG privind codurile penale: Am fost pusi in fata faptului implinit

Presedintele ICCJ Cristina Tarcea a declarat, miercuri, la Europa FM, ca Guvernul a adoptat OUG privind modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala fara avizul CSM, membrii CSM fiind pusi in fata faptului implinit.

Ordonanta privind modificarea codurilor penale a fost publicata in Monitorul Oficial

Vezi galerie foto si video declaratii Florin Iordache, in interiorul articolului *Proteste in toata tara *Peste 15. 000 de oameni au protestat in Piata Victoriei din Capitala ---------- *ACTUALIZARE 06:33 Dacian Ciolos: Deciziile Guvernului Grindeanu arata un dispret ingrozitor la adresa tuturor cetatenilor din Romania Deciziile Guvernului Grindeanu de modificare a Codului Penal in folosul unor oameni politici cercetati pentru coruptie arata un dispret ingrozitor la adresa tuturor cetatenilor corecti si cinstiti din tara noastra, sustine fostul premier Dacian Ciolos. *ACTUALIZARE 06:23 Judecatorul Cristi Danilet: Exista doua posibilitati pentru oprirea efectelor ordonantei de urgenta care dezincrimineaza abuzul in serviciu *ACTUALIZARE 06:10 Sefa CSM despre OUG: Consider periculos si nedemocratic acest demers lipsit de respect fata de transparenta decizionala *ACTUALIZARE 05:55 Mihai Gadea: Premierul Grindeanu nu demisioneaza *UPDATE 00. 000 de oameni protesteaza in piata Victoriei *UPDATE 23. 48 Ministrul Finantelor, intrebat daca s-a opus cineva in sedinta legilor privind gratierea si modificarea codurilor penale: Nimeni nu s-a opus, nimeni nu a facut comentarii *UPDATE 23. 14 Klaus Iohannis: Astazi este o zi de doliu pentru statul de drept *UPDATE 23. 11 Plenul CSM se intruneste pentru avizarea Ordonantei vizand modificarea codurilor penale *UPDATE Realizatorul TV Rares Bogdan sustine ca premierul Sorin Grindeanu urmeaza sa demisioneze, in aceasta dimineata *UPDATE Ordonanta de Urgenta adoptata de Guvernul Grindeanu marti seara privind modificarea codurilor penale a fost publicata in Monitorul Oficial si urmeaza sa intre in vigoare la 10 zile de la publicare *UPDATE Jurnalistii, blocati in Guvern ---------- Ordonanta pentru gratiere si cea pentru modificarea Codurilor Penale au fost adoptate, aseara, de Guvern, a anuntat ministrul justitiei Florin Iordache. Proiectele legislative au fost trimise de urgenta in Parlament. Acestea nu fusesera incluse pe ordinea de zi a sedintei de guvern, care a avut loc dupa ora 20. Ministrul de resort a precizat ca cele doua ordonante au suferit unele modificari fata de forma initiala. Duminica, zeci de mii de persoane au protestat in Bucuresti si in tara impotriva acestor legi. Mii de oameni au protestat in fata Guvernului. S-a strigat Hotii! La Guvern, s-au pus gratii, potrivit Realitatea TV.

Presedinta CSM, dupa ce Guvernul a adoptat OUG privind gratierea si modificarea Codului penal: Este un demers periculos, nedemocratic si lipsit de o minima aparenta de respect. Creeaza un real potential de instabilitate sociala

Consiliul Superior al Magistraturii CSM) se reuneste, miercuri, la ora 09. 00, pentru a discuta solicitarea Ministerului Justitiei de avizare, de catre CSM a proiectului de Ordonanta de Urgenta a Guvernului pentru modificarea si completarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala.

Sefa CSM despre OUG:Consider periculos si nedemocratic acest demers lipsit de respect fata de transparenta decizionala

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghena, a declarat, pentru Agerpres, ca adoptarea OUG privind codurile penale este un demers 'periculos, nedemocratic si lipsit de o minima aparenta de respect fata de principiile transparentei decizionale, consultarii si dezbaterii, ce creeaza un real potential de instabilitate sociala.

UPDATEConsiliul Superior al Magistraturii a votat in unanimitate sesizarea Curtii Constitutionale pe ordonanta de urgenta Dragnea. Presedinta CSM anunta ca va intocmi miercuri motivarea sesizarii CCR

Consiliul Superior al Magistraturii a votat in unanimitate sesizarea Curtii Constitutionale pe ordonanta de urgenta Dragnea. CSM a decis sa sesizeze CCR in privinta existentei unui conflict intre puterile statului, cea judecatoreasca si cea executiva.

Dezbatere publica la MJ pe proiectele de OUG privind gratierea si modificarea Codurilor penale

Ministerul Justitiei organizeaza luni o dezbatere publica privind proiectele de OUG privind gratierea unor pedepse si modificarea Codului penal si de procedura penala. Potrivit MJ, luni, 30 ianuarie, intre orele 10,00 - 12,00, la sediul Ministerului Justitiei va fi organizata o dezbatere cu privire la proiectul de Ordonanta de urgenta a Guvernului pentru modificarea si completarea Codului penal si a Codului de procedura penala si proiectul de Ordonanta de urgenta a Guvernului privind gratierea unor pedepse.

Raluca Pruna, dupa ce Guvernul a adoptat OUG privind gratierea si modificarea Codului penal: Au faultat in careu. Romania a facut istorie trista, rusinoasa

Fostul ministru al Justitiei, Raluca Pruna, sustine ca Guvernul Grindeanu a actionat, marti seara, cu incalcarea principiului limitarii tiraniei majoritatii, prin decizia de a adopta OUG privind gratierea si modificarea Codului penal si de procedura penala, desi actele normative nu erau pe ordinea de zi a sedintei. in opinia sa, Executivul a faultat in careu, adoptand noi reguli ale jocului, in timp ce jocul era in curs.

Mircea Cartarescu, dupa ce Guvernul a adoptat OUG privind gratierea si modificarea Codului penal: Se vrea destabilizarea tarii si scoaterea ei din dispozitivul slabit al democratiilor europene. Daca UE si NATO vor pierde Romania, flancul drept va cadea

Scriitorul Mircea Cartarescu sustine ca decizia Guvernului de a adopta OUG privind gratierea si modificarea Codului penal si de procedura penala va viza, pe termen luni, destabilizarea Romaniei democratice si scoaterea ei din dispozitivul slabit al democratiilor europene.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 14:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,236 seconds )