Libnet.ro
UNICEF

06:15

Traian Basescu: Cerem categoric ca minoritatea romana din Ucraina sa se bucure de aceleasi drepturi ca minoritatea rusa

Hotnews Hotnews,
 Traian Basescu: Cerem categoric ca minoritatea romana din Ucraina sa se bucure de aceleasi drepturi ca minoritatea rusa

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, de la Cotroceni, ca in eventualitatea in care Guvernul de la Kiev stabileste prin negocierile cu minoritatea rusa din tar, o linie privind pastrarea limbii, culturii si tpresei, Romania cere categoric ca de aceleasi drepturi sa se bucure si minoritatea romana din Ucraina. continuă pe Hotnews

Vicepresedintele SUA vine in Romania, sa discute cu Basescu si Ponta despre criza din Ucraina

Update 13. 40 - Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca i-a facut o invitatie vicepresedintelui SUA, Joe Biden, pentru a veni in Romania si ca va veni si seful Pentagonului, dar nu a dorit sa spuna.

Joe Biden vine in Romania. Vicepresedintele SUA va discuta cu Basescu si Ponta despre criza din Ucraina

Vicepresedintele SUA, Joe Biden, va veni saptamana viitoare la Bucuresti pentru a discuta cu presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta inclusiv despre situatia din Ucraina, potrivit unor surse.

Traian Basescu il invita pe Victor Ponta la Cotroceni, pentru a-i clarifica nelamuririle legate de pozitia Romaniei fata de situatia din Ucraina

Presedintele Traian Basescu l-a invitat marti pe premierul Victor Ponta la Cotroceni, pentru a-i clarifica nelamuririle legate de pozitia Romaniei fata de situatia din Ucraina.

Traian Basescu: Nu pot sa consider afirmatiile lui Rogozin declaratii oficiale ale Federatiei Ruse. / Daca in Ucraina e razboi civil, Romania va fi profund afectata

Romania va fi profund afectata daca in Ucraina se va declansa un razboi civil intre est si vest, a declarat duminica presedintele Traian Basescu la Digi 24, potrivit Agerpres. Seful statului a mai spus, cu referire la declaratiile vicepremierului rus Dmitri Rogozin cu privire la Romania, ca acestea au fost facute sub influenta bauturilor alcoolice si ca nu le poate considera declaratii oficiale. Traian Basescu a mai spus, duminica, la Digi 24, ca exista o intentie a Guvernului ca premierul sa faca o vizita in Federatia Rusa in acest an, dar a subliniat ca acesta ar fi nepotrivita.

Traian Basescu: Vladimir Putin are obligatia sa-si respecte cuvantul

Presedintele Traian Basescu i-a cerut marti omologului rus sa isi respecte cuvantul privind situatia din Ucraina si retragerea trupelor ruse de la granita cu Ucraina. Potrivit presedintelui, corectitudinea liderului de la Kremlin este pusa in discutie si de dualitatea sa fata de organizarea referendumurilor pentru independenta in regiunile din estul Ucrainei.

Traian Basescu: Romania nu ar recunoaste niciun referendum al minoritatii romanesti din Ucraina

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la Adevarul Live, ca Romania nu ar recunoaste niciun referendum al minoritatii romanesti din Ucraina, care ar cere alipirea la tara, pentru ca ar fi impotriva Constitutiei acestei tari.

VIDEO Traian Basescu: Rusia doreste federalizarea Ucrainei / Unul dintre obiective urmareste ca teritoriul controlat de Rusia sa ajunga pana la bratul Chilia, vechea frontiera a Romaniei cu URSS

Rusia are doua obiective in Ucraina: federalizarea tarii si impiedicarea alegerilor prezidentiale din 25 mai, a declarat marti presedintele Traian Basescu, dupa ce s-a intalnit, la Palatul Cotroceni, cu premierul Victor Ponta si cu ministrul Apararii, Mircea Dusa, si cel al Internelor, Gabriel Oprea. Seful statului a apreciat ca Rusia doreste destabilizarea Ucrainei si a inceput sa-si atinga si cel de-al doilea obiectiv, federalizarea si dezmembrarea tarii.

Basescu: Nu am recunoaste un referendum separatist al minoritatii romane din Ucraina

Romania nu ar recunoaste niciun referendum al minoritatii romanesti din Ucraina, care ar cere alipirea la tara, pentru ca ar fi impotriva Constitutiei acestei tari, a declarat luni presedintele Traian Basescu. Romania nu ar recunoaste asa ceva pentru ca ar fi impotriva Constitutiei Ucrainei, cum nu am recunoaste un referendum pe teritoriul Romaniei, daca i-ar da cuiva prin cap sa faca un astfel de referendum, a spus seful statului.

Victor Ponta: Solicitam o sedinta extraordinara a CSAT pe tema situatiei din Ucraina

Premierul Victor Ponta a anuntat, marti, la finalul unei intalniri cu sase ministri din Guvernul sau care fac parte totodata dinCSAT, ca solicita presedintelui Traian Basescu organizarea unei sedinte.

Traian Basescu: L-am invitat pe vicepresedintele Biden sa viziteze Romania. Rogozin e nebunul regelui

Presedintele Traian Basescu a confirmat luni ca vicepresedintele american Joe Biden va vizita Romania, dar nu a precizat data exacta. Intr-un interviu pentru Adevarul, Basescu a confirmat si vizita sefului Pentagonului, Chuck Hagel, si a spus despre vicepremierul rus Dmitri Rogozi ca Rogozin dupa mine e nebunul regelui, are rolul sa enerveze. Vezi in articol cele mai importante declaratii ale lui Traian Basescu.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 06:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2549 seconds )