Libnet.ro
UNICEF

23:30

UDMR vrea ca ziua maghiarilor sa fie sarbatoare oficiala in Romania

Adevărul Adevărul,
UDMR vrea ca ziua maghiarilor sa fie sarbatoare oficiala in Romania

Deputatii si senatorii UDMR au depus astazi, 15 martie, la Camera Deputatilor, un proiect de lege pentru declararea zilei de 15 martie ca sarbatoare a comunitatii maghiare din Romania, de vreme ce-n Ungaria, ziua de 15 martie este declarata Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. continuă pe Adevărul

Proiect de lege: 15 martie ar putea fi declarata zi de sarbatoare oficiala a comunitatii maghiare din Romania

Parlamentarii UDMR au depus, miercuri, un proiect de lege privind declararea zilei de 15 martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, drept sarbatoare oficiala a comunitatii maghiare din Romania. Maghiarii care doresc sa participe la manifestari ar urma.

UPDATE Cum se serbeaza Ziua Maghiarilor de Pretutindeni la Cluj

Pe 15 martie se serbeaza Ziua Maghiarilor de Pretutindeni in mai multe orase din Romania. La Cluj, festivitatile incep in jurul orei 11. 00 si se vor incheia cu depuneri de coroane si discursuri.

Amenzi si discursuri despre placute bilingve la Ziua Maghiarilor de Pretutindeni din Cluj. Egalitatea inseamna ca legea e lege pentru toti

Peste 500 de etnici unguri au sarbatorit, miercuri, 15 martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni printr-un mars pasnic pe strazile orasului Cluj-Napoca si depuneri de coroane la placuta comemorativa a lui Petofi Sandor. Patru clujeni au fost amendati.

Ziua maghiarilor a modificat calendarul simularilor examenelor nationale

Elevii incep, luni, simularile examenelor nationale cu proba la Limba Romana, urmand ca marti sa sustina proba la Limba materna. Proba la Matematica va fi sustinuta abia joi, dupa ce Departamentul de minoritati din Ministerul Educatiei a cerut modificarea calendarului, din cauza ca pe 15 martie este Ziua maghiarilor de pretutindeni.

Proiect UDMR: Ziua maghiarilor, sarbatoare oficiala in Romania

O initiativa semnata de 30 de parlamentari sustine ca data de 15 martie aminteste de idealurile revolutiei pasoptiste, care a unit intelectualitatea maghiara cu cea europeana si i-a adus alaturi si pe.

Camera Deputatilor a stabilit ca ziua de 27 martie sa fie sarbatoare nationala Ce semnificatie are aceasta data pentru romani

Camera Deputatilor, for decizional, a declarat data de 27 martie, Ziua Unirii Basarabiei cu Romania, sarbatoare nationala, initiatorul proiectului, deputatul PMP Eugen Tomac, sustinand ca uitarea istoriei este totuna cu tradarea, informeaza Mediafax.

ştiri din Politica

ştiri de la Adevărul

actualitate, 23:30

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2273 seconds )