Libnet.ro
UNICEF

22:45

Victor Ponta: Sunt de acord cu exploatarea gazelor de sist

Adevărul Adevărul,
Victor Ponta: Sunt de acord cu exploatarea gazelor de sist

Prim-ministrul Romaniei, Victor Ponta, a vorbit miercuri seara in cadrul unei emisiuni televizate despre proiectul Rosia Montana, precum si despre exploatarea gazelor de sist, afirmand ca este de acord cu exploatarea acestora. continuă pe Adevărul

Reactiile unora dintre cei mai vizibili protestatari dupa ce Victor Ponta a anuntat ca Proiectul Rosia Montana este inchis: Sa nu ne culcam pe o ureche imediat. Protestele de strada vor continua pana cand legea este retrasa. Rosia Montana is our Gezi Par

Unii dintre cei mai vizibili protestatari impotriva proiectului de lege ce dadea unda verde exploatarii la Rosia Montana au reactionat imediat, pe Facebook, la declaratiile de luni ale politicienilor. Premierul Victor Ponta a anuntat luni ca Proiectul Rosia Montana este inchis dupa ce liderul liberal Crin Antonescu declarase, in aceeasi zi, ca Proiectul trebuie respins. Nu se poate guverna dupa strada, dar nu se poate guverna ignorand strada. Protestatarii saluta faptul ca s-a castigat o batalie, dar nu un razboi si ca internetul si presa alternativa reusesc sa sparga o blocada a presei traditionale, insa sunt hotarati sa continue protestele de strada pana cand legea este retrasa. Sa nu ne culcam pe o ureche, indeamna ei, adaugand ca vor continua lupta inclusiv pentru interzicerea folosirii cianurilor in minerit, impotriva gazelor de sist si pentru includerea Rosiei Montane in patrimoniul UNESCO.

Victor Ponta a eliberat din functie trei secretari de stat de la Ministerului Mediului, doar unul la cerere

Premierul Victor Ponta a eliberat din functie miercuri, 11 septembrie, trei secretari de stat de la Ministerul Mediului: Ionut Ciprian Iuga, Puiu Gelu si Elena Dumitru. Potrivit deciziilor publicate tot miercuri in Monitorul Oficial, doar Elena Dumitru a fost eliberata la cerere din functie. Reamintim ca Ministerul Mediului este o institutie esentiala in afacerea Rosia Montana, dar pina la acest moment nu exista o legatura intre cele trei plecari si scandalul privind exploatarea aurifera. Vom reveni cu amanunte.

Victor Ponta: Proiectul Rosia Montana se respinge. ...

Victor Ponta a declarat, luni, ca proiectul Rotia Montana se respinge. Oricum vom avea procese. Nu vreau ca eu sau alti ministri sa fim acuzati de subminarea economiei nationale. Declaratia premierului vine la cateva minute dupa ce liderul PNL, Crin Antonescu, a cerut suspendarea proiectului. Nu eram foarte clar intr-o directie sau alta. Vreau sa ma asigur ca proiectul va fi pus pe ordinea de zi a Senatului si se va respinge. Eu ca prim-ministru va trebui sa gasesc alte solutii pentru crearea .

VIDEO Victor Ponta: Proiectul Rosia Montana este inchis. Protestele si-au atins scopul. In mod sigur nu va exista raspunderea Guvernului daca va exista un proces

Premierul Victor Ponta a declarat luni ca proiectul de exploatare a aurului de la Rosia Montana este inchis si ca protestele de strada si-au atins scopul. Victor Ponta a precizat, vizibil suparat, ca nu a existat in USL o discutie despre respingerea acestui proiect, dar s-au antepronuntat liderii. Primul ministru a precizat ca s-a deplasat la Parlament pentru a se asigura ca dl Antonescu pune rapid pe ordinea de zi proiectul de lege privind Rosia Montana), se respinge, la fel va fi si la camera. Anuntul premierului vine la o ora dupa ce Crin Antonescu a declarat sa se opune proiectului. Sedinta birourilor permanente ale Senatului si Camerei pentru infiintarea unei comisii speciale pentru Rosia Montana, programata pentru luni, a fost anulata dupa declaratiile celor doi lideri USL. UPDATE 14:48: Victor Ponta: Nu vrem sa prostim oamenii, la 11:00 sa anunta ca sustinem si la 1:00 sa nu mai sustinem proiectul. ) Domnul Blaga si Antonescu au spus dinainte ca sunt contra. Atunci trebuie sa intram rapid la Senat - sigur, pe procedura normala, la comisii. O decizie pe un proiect atat de controversat trebuie luat de institutia suprema a tarii - de aceea am trimis proiectul la Parlament. Sa discute cu proiectul de lege pe masa. Din moment ce nu exista sprijin parlamentar, nu are rost sa tinem oamenii incurcati. Intra la Senat, se respinde, intra in procedura de urgenta si la Camera. 37: Victor Ponta a declarat ulterior ca vor exista cereri de despagubiri din partea companiei de la Rosia Montana, dar in mod sigur nu va exista raspunderea Guvernului daca va exista un proces. Eu nu stiu cit vor cere despagubiri, dar probabil ca vor cere. La PSD fiecare voteaza cum crede de cuviinta.

Victor Ponta: Proiectul Rosia Montana se respinge. O sa platim cu totii. ...

Victor Ponta, nu e nicio suparare Valeriu Zgonea: Vom vedea cate locuri de munca se fac, daca nu vom putea gasi bani de despagubiri, vom gasi o solutie. Mergem pe procedura normala. ---- Boc, ca un las ce e a ascuns notificarile prin sertare. Marele promotor a fost insa Traian Basescu. Acum o sa platim cu totii. Toti liberalii s-au raliat. Este si normal, sunt solidar cu presedintele lor. Probabil ca o sa platim toti. La un moment dat. Banii publici sunt tot de la cetateni. Nu stiu .

Victor Ponta, despre proiectul Rosia Montana: Nu vreau sa fim o tara care goneste pe toata lumea / Parlamentarii PSD vor vota in cunostinta de cauza

Premierul Victor Ponta a declarat marti ca nu va fi o sedinta speciala cu parlamentarii PSD pentru Rosia Montana, iar deputatii si senatorii social-democrati vor vota in cunostinta de cauza dupa ce vad proiectul si ii audiaza pe cei implicati, relateaza Agerpres. Eu sunt foarte preocupat de modul in care se va transmite in strainatate mesajul legat de acest proiect si vreau totusi sa prezint Romania ca o tara deschisa investitiilor straine. Nu vreau sa fim o tara care goneste pe toata lumea pentru simplul motiv ca nu exista in Romania resursele financiare pentru a ne dezvolta singuri, a mai spus premierul.

Despagubiri pentru anularea Rosia Montana. Ponta: Sunt evaluari facute de pana la doua miliarde de dolari

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca avocatii companiei Gabriel Resources ar fi calculat despagubiri de doua miliarde de dolari, in contul investitiilor facute in cadrul proiectului minier Rosia.

Victor Ponta: Eu am fost impotriva proiectului Rosia Montana prima data pentru ca era sustinut de Basescu si am zis ca, daca il sustine Basescu, sigur e ceva rau / Exista interese din afara Romaniei pentru blocarea unor proiecte economice

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seara, la Antena 3, ca liderul PNL Crin Antonescu are perfecta dreptate, trebuie o dezbatere pe tema proiectului minier de la Rosia Montana, dar ca ordinea logica este urmatoarea: intai facem dezbaterea, prezentam toate cifrele, dupa care luam o decizie. Din pacate, decizia s-a luat deja. Dl Blaga a anuntat-o sambata, desi dl Blaga si PDL stiu foarte bine proiectul, ca ei l-au aprobat, dar acum se spala pe maini, ca si Traian Basescu. Dl Basescu nu mai are nicio treaba cu Rosia Montana acum. Daca e o cearta intre Antonescu si Ponta, el nu se baga, a spus Ponta. Premierul a mai declarat ca exista interese straine pentru blocarea unor proiecte economice ale Romaniei, Rosia Montana fiind unul dintre ele, dar a precizat totodata ca e absolut convins, avand informatii de la serviciile specializate, ca majoritatea celor care protesteaza impotriva proiectului o fac cu buna credinta. Ponta: Relatia cu presedintele Basescu este foarte buna, in sensul ca nu am mai vorbit din luna mai, deci nu ne-am mai certatPonta: Nu se pune problema sa am vreo relatie tensionata cu Antonescu. Pe Crin, Oprescu si Daniel Constantin ii consider camarazii mei.

Victor Ponta: Eu am fost impotriva proiectului Rosia Montana inainte pentru ca era sustinut de Basescu si am spus ca, daca il sustine Basescu, e ceva rau / Exista interese din afara Romaniei pentru blocarea unor proiecte economice

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seara, la Antena 3, ca liderul PNL Crin Antonescu are perfecta dreptate, trebuie o dezbatere pe tema proiectului minier de la Rosia Montana, dar ca ordinea logica este urmatoarea: intai facem dezbaterea, prezentam toate cifrele, dupa care luam o decizie. Din pacate, decizia s-a luat deja. Dl Blaga a anuntat-o sambata, desi dl Blaga si PDL stiu foarte bine proiectul, ca ei l-au aprobat, dar acum se spala pe maini, ca si Traian Basescu. Dl Basescu nu mai are nicio treaba cu Rosia Montana acum. Daca e o cearta intre Antonescu si Ponta, el nu se baga, a spus Ponta. Premierul a mai declarat ca exista interese straine pentru blocarea unor proiecte economice ale Romaniei, Rosia Montana fiind unul dintre ele, dar a precizat totodata ca e absolut convins, avand informatii de la serviciile specializate, ca majoritatea celor care protesteaza impotriva proiectului o fac cu buna credinta.

Victor Ponta, invitat la Sinteza Zilei

Astazi, primul ministru Victor Ponta vine la Sinteza Zilei. Nu pierde primul interviu al premierului de la izbucnirea protestelor impotriva exploatarii miniere de la Rosia Montana. Ce le raspunde Victor Ponta.

ştiri din Politica

ştiri de la Adevărul

actualitate, 22:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2524 seconds )