Libnet.ro
UNICEF

05:00

Alegeri prezidentiale 2014. Profilul alegatorilor lui Ponta si ai lui Iohannis

Adevărul Adevărul,
Alegeri prezidentiale 2014. Profilul alegatorilor lui Ponta si ai lui Iohannis

Victor Ponta, castigatorul primului tur al alegerilor prezidentiale, s-a bazat intr-un procent mai mare pe votul alegatorilor batrani, cu 10 clase si din mediul rural. La polul opus, contracandidatul sau, Klaus Iohannis, a reusit sa castige voturile alegatorilor tineri, care locuiesc la orase si au studii medii si superioare, arata un studiu IRES. continuă pe Adevărul

VIDEO Rezultate alegeri prezidentiale 2014 Olt. Primul tur: Victor Ponta a pierdut alegerile doar in trei comune

Desi numaratoarea voturilor nu s-a finalizat, in judetul Olt, cucerit intr-o proportie covarsitoare de alianta PSD-UNPR-PC, au fost insa si localitati ai caror locuitori nu s-au aliniat trendului general al votului si au votat altfel. Astfel, potrivit chiar numaratorii paralele a PSD, alegatorii din cel putin trei comune din judet au decis sa-l voteze in majoritate pe Klaus Iohannis, candidatul ACL.

Alegeri prezidentiale 2014. Presa internationala: Popularitatea lui Ponta nu pare sa fie afectata de scandalurile de coruptie

Alegeri prezidentiale 2014. Presa internationala scrie ca primul tur al alegerilor prezidentiale din Romania a fost castigat de premierul Victor Ponta, invingandu-l astfel pe principalul sau contracandidat, Klaus Iohannis. Ziaristii straini noteaza ca popularitatea liderului social-democrat a crescut in urma promisiunilor ca va creste salariile si pensiile, insa chiar si asa lupta ramane una stransa pentru cel de-al doilea tur.

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Primul tur Olt. Victor Ponta a pierdut alegerile in doar trei comune: Crampoaia, Urzica si Ghimpeteni

Desi numaratoarea voturilor nu s-a finalizat, in judetul Olt, cucerit intr-o proportie covarsitoare de alianta PSD-UNPR-PC, au fost insa si localitati ai caror locuitori nu s-au aliniat trendului general al votului si au votat altfel. Astfel, potrivit chiar numaratorii paralele a PSD, alegatorii din cel putin trei comune din judet au decis sa-l voteze in majoritate pe Klaus Iohannis, candidatul ACL.

Alegeri prezidentiale 2014. Romanii din Paris au ales dupa primul tur: Iohannis 2.344, Macovei 911, Ponta - 295

Romanii din Paris care au reusit sa puna stampila pe candidatul favorit la alegerile prezidentiale l-au desemnat castigator pe Iohannis, cu 2. 344 de voturi. Totalul alegatorilor romani din capitala Frantei a fost de 4. 375 conform listelor afisate la avizierele de la Ambasada si de la Consulatul Romaniei in Paris.

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Iohannis -43,9%, Ponta -36,45% in urma numaratorilor paralele

Potrivit numaratorilor paralele, Klaus Iohannis a reusit sa obtina cu 7% mai multe voturi in Bistrita-Nasaud. Acesta a reusit sa invinga in trei dintre cele patru orase ale judetului: Bistrita, Nasaud si Sangeorz-Bai, iar in Beclean Victor Ponta a avut doar cu 300 de voturi in plus.

Rezultate alegeri prezidentiale 2014. Numaratoarea paralela a PDL: Ponta 40,61%, Iohannis 30,23%, dupa centralizarea a 98% din voturi

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a declarat, luni dimineata, ca dupa centralizarea voturilor din 98,69% sectii de votare numaratoarea paralela il coteaza pe Victor Ponta la 40,61% din voturi, urmat de Klaus Iohannis cu 30,23% din voturi si Calin Popescu Tariceanu cu 5,39%.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE 2014 BRASOV. Primul tur Klaus Iohannis a castigat in municipiu, dar si in orasele din judet

Candidatul ACL, Klaus Iohannis a castigat in opt dintre cele zece orase si municipii din Brasov. Victor Ponta candidatul PSD a obtinut victoria in doar doua orase. Iohannis a castigat si in mediul rural primul tur al alegerilor prezidentiale 2014.

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014 BEJ confirma victoria lui Iohannis, in primul tur, in Salaj. Procentajele tuturor candidatilor

Datele facute publice in cursul dupa-amiezii de Biroul Electoral Judetean Salaj confirma victoria, in primul tur al alegerilor prezidentiale 2014, in Salaj, a candidatului ACL Klaus Iohannis.

VIDEO ALEGERI PREZIDENTIALE 2014 Reprezentantii ACL Bihor, increzatori in reusita lui Klaus Iohannis

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014 Scorul obtinut de Klaus Iohannis, in primul tur, i-a multumit pe reprezentantii ACL din Bihor. S-au adunat la sediul partidului din Parcul Traiana si au asteptat afisarea exit poll-urilor.

Alegeri prezidentiale 2014 Hunedoara. Klaus Iohannis castiga in Deva, Victor Ponta in majoritatea oraselor din judet

Alegeri prezidentiale 2014 Hunedoara: Victor Ponta a obtinut cele mai multe voturi in primul tur al alegerilor prezidentiale in judetul Hunedoara, dar in municipiul Deva a fost invins de Klaus Iohannis.

ştiri din Politica

ştiri de la Adevărul

actualitate, 05:00

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2136 seconds )