Libnet.ro
UNICEF

07:00

De ce ataca SUA tinte militare din Siria: Reactie la un devastator atac chimic al fortelor lui Assad

Hotnews Hotnews,
 De ce ataca SUA tinte militare din Siria: Reactie la un devastator atac chimic al fortelor lui Assad

Atacul cu rachete lansat de SUA asupra unor tinte militare din Siria, la ordinul presedintelui Trump, vine la cateva zile dupa o alta operatiune militara: un atac al fortelor guvernamentale siriene impotriva unui oras controlat de rebeli, in care atacatorii sunt acuzati ca au folosit arme chimice. Cel putin 100 de oameni au murit, pana acum, in urma loviturilor fortelor lui Assad asupra oraselului Khan Sheikhoun din NV Siriei, iar ale sute au prezentat probleme respiratorii grave. continuă pe Hotnews

De ce ataca SUA tinte militare din Siria: Reactie la un devastator atac chimic al fortelor lui Assad

Atacul cu rachete lansat de SUA asupra unor tinte militare din Siria, la ordinul presedintelui Trump, vine la cateva zile dupa o alta operatiune militara: un atac al fortelor guvernamentale siriene impotriva unui oras controlat de rebeli, in care atacatorii sunt acuzati ca au folosit arme chimice. Cel putin 100 de oameni au murit, pana acum, in urma loviturilor fortelor lui Assad asupra oraselului Khan Sheikhoun din NV Siriei, iar ale sute au prezentat probleme respiratorii grave.

Sorin Grindeanu, despre atacul SUA asupra unei baze militare din Siria: Atacul chimic trebuie pedepsit

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, vineri, la Craiova, referitor la atacul SUA asupra Siriei, ca in aceasta dimineata a avut o discutie cu ministrul Apararii si cu ministrul Afacerilor Externe si ca Romania condamna atacul cu arme chimice care a avut loc in Siria, in urma cu cateva zile, adaugand ca aceste lucruri trebuie pedepsite, arata Digi24.

Israelul sprijina total atacul american asupra basei militare din Siria

Israelul si-a exprimat vineri sprijinul total pentru loviturile aeriene lansate de SUA impotriva Siriei, un mesaj puternic care ar trebui sa fie auzit de asemenea de Iran si Coreea de Nord, a indicat biroul premierului Benjamin Netanyahu, potrivit Reuters.

Ce spune MAE despre atacul din Siria: O reactie ferma la atrocitatile comise cu arme chimice

Ministerul Afacerilor Externe MAE) a transmis printr-un comunicat de presa ca actiunea SUA din 7 aprilie 2017, de a ataca baza militara din Siria cu rachete Tomahawk, este o reactie ferma la atrocitatile comise in urma atacului cu arme chimice.

New York Times: Tot ce stim si ce nu stim despre atacurile americane din Siria |VIDEO

Presedintele Donald Trump a ordonat un atac cu rachete asupra unei baze militare din Siria, la 4. 40, ora Romaniei), ca reactie la atacul chimic produs in urma cu cateva zile, a anuntat Pentagonul, aceasta fiind prima operatiune americana care vizeaza regimul Bashar al-Assad.

Turcia catalogheaza atacul SUA din Siria ca fiind un raspuns pozitiv impotriva crimelor de razboi ale lui Assad

Atacul SUA asupra bazei militare din Siria a provocat diverse raspunsuri ale unor oficiali din alte tari prin care isi spun opiniile. Printre aceste tari se afla si Turcia, care sustine atacul americanilor si spune ca a fost un raspuns pe masura pentru crimele de razboi ale regimului Assad.

Experti politico-militari comenteaza, pentru Romania libera, criza din Siria: Romania este aliatul SUA si trebuie sa sustina aceeasi pozitie, dar nu se pune problema unui razboi |ANALIZA

Atacul cu rachete al Statelor Unite asupra unei baze militare din Siria are implicatii mult in afara Orientului Mijlociu, inclusiv asupra membrilor europeni ai NATO.

Analisti politico-militari comenteaza criza din Siria: Romania este aliatul SUA si trebuie sa sustina aceeasi pozitie, dar nu se pune problema unui razboi

Atacul cu rachete al Statelor Unite asupra unei baze militare din Siria are implicatii mult in afara Orientului Mijlociu, inclusiv asupra membrilor europeni ai NATO.

LIVE TEXT VIDEO SUA au atacat cu rachete o baza militara din Siria / Peste 59 de rachete lansate, cinci sirieni ucisi / Rusia a fost avertizata de atac / Dmitri Medvedev: Atac ilegal, la un pas de confruntare militara cu Rusia

SUA au lansat in noaptea de joi/vineri ora Romaniei) un atac cu rachete asupra unor tinte militare din Siria, potrivit presei americane. Operatiunea a vizat baze aeriene si vine ca raspuns la atacul cu arme chimice din orasul Khan Shaykhun, in care si-au pierdut viata zeci de civili. Pentagonul a precizat ca atacul, ordonat de presedintele Donald Trum, a avut loc la ora siriana 04:40 01:40 GMT), cand 59 de rachete de croaziera Tomahawk au fost trase din distrugatori in estul Mediteranei. Armata SUA a informat fortele ruse inainte de loviturile asupra bazei aeriene siriene si nu a vizat acele sectiuni ale obiectivului unde rusii erau considerati a fi prezenti, a precizat purtatorul de cuvant al Pentagonului, capitanul Jeff Davis. LIVE TEXT:17:41 Premierul rus Dmitri Medvedev a afirmat ca atacul lansat de SUA a fost ilegal si a fost la un pas de o confruntare militara cu Rusia, potrivit Reuters. 16:22: Consiliul de Securitate al ONU se reuneste de urgenta vineri pentru discutii privind situatia din Siria. 15:41: Erdogan: Loviturile americane in Siria sunt insuficiente, sunt necesare si alte masuri. 15:03 Localitatea Khan Sheikhun, unde ar fi avut loc atacul chimic, a fost din nou victima unui atac aerian vineri15:00: 9 civili, printre care 4 copii, au fost ucisi in atac, a anuntat agentia de stiri de stat siriana SANA, citata de Reuters. 14:46: Reactia MAE roman: Actiunea SUA din 7 aprilie 2017 constituie o reactie ferma la atrocitatile comise in urma atacului cu arme chimice. Romania este solidara cu Aliatii si partenerii nostri. 14:44 Baza aeriana ruseasca din Latakia si facilitatea navala din Tartus sunt protejate de sisteme de aparare aeriana S-300 si S-400, a afirmat un senator rus14:41: Angela Merkel: Atacul american este de inteles avand in vedere suferinta poporului sirian nevinovat, dimensiunea crimelor de razboi si blocajul din Consiliul de Securitate al ONU. Ea a descris atacul ca fiind limitat si targetat. 14:12: Presedintia siriana spune ca agresiunea Statelor Unite face ca efortul regimului de la Damasc impotriva agentilor teroristi sa creasca si sa sporeasca masurile impotriva lor.

LIVE TEXT VIDEO SUA au atacat cu rachete o baza militara din Siria / Peste 59 de rachete lansate, cinci sirieni ucisi / Rusia a fost avertizata de atac

SUA au lansat in noaptea de joi/vineri ora Romaniei) un atac cu rachete asupra unor tinte militare din Siria, potrivit presei americane. Operatiunea a vizat baze aeriene si vine ca raspuns la atacul cu arme chimice din orasul Khan Shaykhun, in care si-au pierdut viata zeci de civili. Pentagonul a precizat ca atacul, ordonat de presedintele Donald Trum, a avut loc la ora siriana 04:40 01:40 GMT), cand 59 de rachete de croaziera Tomahawk au fost trase din distrugatori in estul Mediteranei. Armata SUA a informat fortele ruse inainte de loviturile asupra bazei aeriene siriene si nu a vizat acele sectiuni ale obiectivului unde rusii erau considerati a fi prezenti, a precizat purtatorul de cuvant al Pentagonului, capitanul Jeff Davis. LIVE TEXT:9:42: Ministerul sirian al Informatiilor afirma ca atacul a fost limitat si neasteptat si nu se asteapta la o escaladare. 37: Polonia sustine atacul SUA - purtator de cuvant al guvernului citat de Reuters. SUA sunt un garant al pacii si ordinii mondiale. Sunt situatii in care e nevoie de o reactie9. 34: Cinci sirieni 3 militari si 2 civili) morti in urma atacului, anunta guvernatorul regiunii siriene Homs, citat de Reuters. In atac nu ar fi murit nici un soldat rus, anunta Tass. 29: Putin nu recunoaste ca Assad a ordonat atacul chimic si condamna atacul SUA9:19: Iranul condamna cu fermitate loviturile americane din Siria. 9:12: Atacul afecteaza relatiile dintre Rusia si Statele Unite, reprezentand o dauna considerabila - Dmitry Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului. 9:07: Vladimir Putin considera atacul un pretext si o incercare cinica de a distrage atentia lumii de la civilii morti in Irak - Dmitry Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului. 9:03: Vicepremierul Turciei, Numan Kurtulmus: Atacul cu rachete al SUA, un lucru pozitiv.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 07:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2007 seconds )