Libnet.ro
UNICEF

13:45

BCR estimeaza o crestere anuala de 4.7% in primul trimestru si de 4.3% pe intreg anul 2017. Statistica va publica marti datele semnal

Hotnews Hotnews,
 BCR estimeaza o crestere anuala de 4.7% in primul trimestru si de 4.3% pe intreg anul 2017. Statistica va publica marti datele semnal

Asteptarile noastre privind cresterea economica din trim. 1 2017 sunt de 1,1% fata de trim. IV 2016 pe date ajustate sezonier) si de 4,7% fata de trim. Desi nu vom avea inca detalii privind componentele PIB, pe baza datelor lunare avem o imagine preliminara privind motoarele cresterii. Astfel, desi intr-o probabila incetinire de ritm, credem ca pe partea de formare a PIB serviciile vor fi ramas determinante pentru mentinerea suflului alert al dinamicii PIB, in ciuda unui inceput de an mai greoi datorat probabil vremii nefavorabile. In acelasi timp, industria probabil ca a accelerat ritmul in trimestrul intai, aducandu-si si ea o contributie mai importanta la crestere decat in precedentele perioade, a declarat luni pentru HotNews. ro Horia Braun, economistul sef al BCR. continuă pe Hotnews

Rompetrol Rafinare, cifra de afaceri in crestere cu 15% in primul trimestru 2017

Rompetrol Rafinare, companie membra a Grupului KMG International, a inregistrat o cifra de afaceri bruta in valoare de 821 milioane USD in primul trimestru din 2017, in crestere cu 15% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, potrivit situatiilor financiare consolidate neauditate, conforme cu Standardele Internationale de Raportare Financiara.

OMV Petrom si-a dublat profitul, in primul trimestru

Grupul OMV Petrom a afisat un profit net de 618 milioane de lei in primul trimestru din acest an, in crestere de peste doua ori 114%) comparativ cu rezultatul net raportat in perioada similara a anului trecut, care s-a cifrat la 288 de milioane de lei, potrivit rezultatelor financiare consolidate publicate joi.

Profitul net al Nuclearelectrica a crescut cu aproape 26% in primul trimestru

Profitul net al producatorului de energie Nuclearelectrica SNN) a fost, in primul trimestru din 2017, de 84,05 milioane lei, in crestere cu 25,7% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit unui comunicat remis astazi Bursei de Valori Bucuresti BVB).

Pierderi de 51 milioane de lei pentru Electrica, in primul trimestru

Grupul Electrica a incheiat primul trimestru cu o pierdere de 51 milioane de lei, fata de un profit de 142 milioane de lei, in perioada similara din 2016, conform unui comunicat de presa.

SIF Oltenia a incheiat primul trimestru cu un profit in scadere cu 82,56%

SIF5 Oltenia SIF 5) a ]nregistrat un profit net de 1,52 milioane lei, in primul trimestru, in scadere cu 82,56% fata de cel din perioada similara a anului trecut, Potrivit raportului trimis Bursei de Valori Bucuresti.

Numarul firmelor cu capital strain nou infiintate a crescut cu 4,6%, in primul trimestru

Numarul firmelor cu capital strain nou infiintate a crescut in primul trimestru cu 4,6%, comparativ cu perioada similara a anului precedent, la 1. 388 unitati, reiese din datele Oficiului National al Registrului Comertului ONRC).

Electrica a inregistrat o pierdere neta de 51,217 milioane lei in primul trimestru

Societatea energetica Electrica SA EL) a incheiat primul trimestru al acestui an cu o pierdere neta de 51,217 milioane lei, fata de un profit de 141,805 milioane lei raportat la finele lunii martie 2016, potrivit unui comunicat de presa trimis Redactiei.

Profitul net al Aerostar a scazut cu 3,37% in primul trimestru

Profitul net al Aerostar ARS), companie ce se ocupa cu fabricarea de avioane, a scazut cu 3,37% in primul trimestru al acestui an, la valoarea de 11. 065 lei, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent cand profitul era de 16. 693 lei, potrivit unui comunicat de presa al companiei trimis Bursei de Valori Bucuresti BVB).

Comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in primul trimestru cu 16,0%

In luna martie 2017, cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a crescut fata de luna martie 2016 cu 21,1%, iar fata de februarie 2017, cresterea a fost de 25. Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei a crescut cu 11,1%, au transmis vineri reprezentantii Institutului National de Statistica. In primul trimestru din acest an, cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut fata de perioada similara din 2016 a cu 16,0%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut cu 7,3%, mai arata INS.

Constructiile au scazut in primul trimestru din acest an cu 1,5 la suta, desi cladirile rezidentiale au crescut cu 77,2%.

Volumul lucrarilor de constructii a scazut in primul trimestru din acest an cu 1,5% pe serie bruta), a transmis joi Institutul National de Statistica. Pe elemente de structura au avut loc scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 15,3% si la lucrarile de reparatii capitale cu 10,2%. Lucrarile de constructii noi au crescut cu 5,0%. Pe obiecte de constructii, au avut loc scaderi la constructiile ingineresti si la cladirile nerezidentiale cu 22,5%, respectiv cu 10,6%. Cladirile rezidentiale au crescut cu 77,2%.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 13:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2121 seconds )