Libnet.ro
UNICEF

21:16

BNR a redus dobanda cheie la 3,25%, mentinand nivelul rezervelor minime obligatorii la lei si valuta

Hotnews Hotnews,
 BNR a redus dobanda cheie la 3,25%, mentinand nivelul rezervelor minime obligatorii la lei si valuta

Anticipand asteptarile economistilor, BNR a redus luni nivelul dobanzii cheie la 3,25% de la 3,5%) pe an, mentinand nivelul rezervelor minime obligatorii pe care bancile trebuie sa le constituie. Comunicatul Bancii Nationale va fi detaliat de Guvernator la ora 15 intr-un briefing de presa. Nivelul dobanzii cheie practicate de BNR are o influenta inconsistenta asupra dobanzilor practicate de bancile comerciale, existand numeroase situatii in care institutia condusa de Mugur Isarescu a coborat dobanda cheie, iar bancile au scumpit creditele vezi grafic in text). continuă pe Hotnews

BNR scade dobanda cheie cu 0,25%, pana la 3,25%

Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a anuntat luni scaderea cu 0,25% a dobanzii cheie pana la nivelul de 3,25%, conform asteptarilor pietei si analistilor financiari. De asemenea, BNR a anuntat ca mentine nivelul rezervelor minime obligatorii la 16% pentru pasivele in valuta si la 12% pentru lei.

BNR a redus dobanda cheie de la 3,5% la 3,25% si a mentinut ratele rezervelor minime

Conducerea Bancii Nationale a Romaniei BNR) a decis sa reduca dobanda cheie cu 0,25 puncte procentuale, de la 3,5% la 3,25% pe an, si sa mentina ratele rezervelor minime obligatorii la 16% pentru pasivele in valuta si la 12% pentru lei, masura fiind.

Banca Nationala da inca un impuls creditarii si reduce dobanda-cheie de la 3,5% la 3,25%

Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei BNR) a decis in sedinta de politica monetara de luni sa reduca dobanda cheie cu 0,25 puncte procentuale, de la 3,5% la 3,25% pe an, si sa mentina ratele rezervelor minime obligatorii la 16% pentru pasivele in valuta si la 12% pentru lei.

Toti ochii sunt atintiti asupra BNR: ce decizie va lua banca centrala?

BNR ar putea reduce dobanda-cheie in urmatoarele trei luni, de la 3,5% la 3,25%, si la 3% pana la finele anului viitor, considera analistii din cadrul Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania AAFBR), jumatate dintre ei anticipand o taiere.

Analisti: BNR ar putea reduce dobanda-cheie la 3% pana la finele anului viitor

BNR ar putea reduce dobanda-cheie in urmatoarele trei luni, de la 3,5% la 3,25%, si la 3% pana la finele anului viitor, considera analistii din cadrul Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania AAFBR), jumatate dintre ei anticipand o taiere chiar in sedinta CA din 4 august, noteaza Mediafax. Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei a decis la 1 iulie sa mentina rata dobanzii de politica monetara la 3,5% pe an si sa reduca ratele rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in valuta ale institutiilor de credit, de la 18% la 16%, iar pentru cele in lei au ramas la 12%.

Business B1 la zi: BNR ar putea reduce dobanda cheie la 3% pana la finele anului 2015 (VIDEO)

Banca Nationala a Romaniei ar putea reduce dobanda cheie in urmatoarele trei luni de la 3,5% la 3,25% si la 3% pana la finele anului viitor, considera analistii din cadrul Asociatiei Analistilor.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 21:16

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2242 seconds )