Libnet.ro
UNICEF

17:00

Cercetatorul japonez Yoshinori Ohsumi a castigat premiul Nobel pentru medicina pe 2016

B1 B1,
Cercetatorul japonez Yoshinori Ohsumi a castigat premiul Nobel pentru medicina pe 2016

Cercetatorul japonez Yoshinori Ohsumi a castigat premiul Nobel pentru medicina pe 2016 pentru descoperirea mecanismelor autofage, potrivit Comitetului Nobel, reunit, luni, la sediul Institutului Ka. continuă pe B1

Cercetatorul japonez Yoshinori Ohsumi a castigat premiul Nobel pentru medicina pe 2016

Cercetatorul japonez Yoshinori Ohsumi a castigat premiul Nobel pentru medicina pe 2016 pentru descoperirea mecanismelor autofage, potrivit Comitetului Nobel, reunit, joi, la sediul Institutului Karolinska din Stockholm.

NOBEL 2016: Yoshinori Ohsumi a castigat premiul Nobel pentru Medicina

Sezonul premiilor Nobel a inceput la Stockholm, cu desemnarea castigatorului Nobelului pentru medicina. Omul de stiinta nipon Yoshinori Ohsumi a.

Premiul Nobel pentru Medicina in 2016 a fost castigat de profesorul japonez Yoshinori Ohsumi pentru descoperirea mecanismului autofagiei celulare

Premiul Nobel pentru Fiziologie si Medicina in 2016 a fost acordat profesorului japonez Yoshinori Ohsumi, de la Tokyo Institute of Technology, pentru descoperirea mecanismului autofagiei. In acest an, 273 de oameni de stiinta au fost nominalizati pentru acest premiu, considerat cel mai prestigios din stiintele medicale. Nobelurile pentru Medicina sunt de obicei acordate pentru descoperiri medicale care ajung sa imbunatateasca sau salveze vietile a sute de mii de pacienti. In 2015, premiul a fost acordat pentru descoperirea unor noi tratamente impotriva malariei si a unor boli parazitare. De-a lungul deceniilor, numele castigatorilor Nobelului pentru Medicina au devenit cunoscute in toata lumea: Sir Alexander Fleming, Robert Koch, James Watson, Francis Crick, Ivan Pavlov.

Mecanismul regenerarii celulare primeste Premiul Nobel pentru medicina

Premiul Nobel pentru medicina a mers anul acesta in Japonia, laureatul acestuia fiind premiat pentru descoperirile legate de autofagie si regenerare la nivel celular. Yoshinori Ohsumi, de la Institutul Tehnologic din Tokio, a primit Premiul Nobel pentru fiziologie sau medicina, ca rasplata pentru descoperirile sale cu privire la mecanismele autofagiei. Acesta este un proces fundamental [].

Yoshinori Ohsumi a obtinut Premiul Nobel in Medicina, pentru cercetari asupra mecanismelor de autofagie

Omul de stiinta nipon Yoshinori Ohsumi a obtinut, luni, Premiul Nobel pentru Medicina pentru descoperirile sale legate de mecanismele de autofagie un proces fundamental pentru descompunerea si reciclarea compusilor celulari, a anuntat Comitetul Nobel de la Stockholm.

Haruki Murakami, Adonis si Philip Roth printre favoritii la Premiul Nobel pentru Literatura, ce va fi acordat pe 13 octombrie

Laureatul premiului Nobel pentru Literatura va fi cunoscut pe 13 octombrie, cu o saptamana mai tarziu decat calendarul obisnuit, printre favoriti fiind citati Haruki Murakami, Adonis, Philip Roth, Milan Kundera, a anuntat Academia suedeza citata de AFP.

Testamentul prin care a fost instituit Premiul Nobel. Ce a scris cu limba de moarte inventatorul dinamitei

La 27 noiembrie 1895, Alfred Nobel, omul de stiinta suedez a carui avere era considerabila, isi scria testamentul, pe cand se afla la Clubul Scandinavilor, in Paris. Actul era modificat din nou, pentru ultima oara. Cand a fost deschis, dupa moartea sa survenita la 10 decembrie 1896, la San Remo - Italia, testamentul a starnit o mare controversa.

Miscari la varful Partidului National Liberal. Fostii pedelisti s-au predat in fata tavalugului liberal. Iohannis a castigat sefia PNL pentru Ciolos

Alina Gorghiu va fi unicul presedinte al PNL, pana la congresul pentru alegeri. Fostii democrat-liberali au renuntat la ideea de a solicita un post de copresedinte, dupa demisia lui Vasile Blaga. Miscarile de la varful PNL cresc sansele ca liberalii sa-l sprijine pe Dacian Ciolos pentru postul de premier.

ştiri de la B1

actualitate, 17:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.206 seconds )