Libnet.ro
UNICEF

00:07

CRIZA GAZELOR. Probleme pentru Romania in alimentarea cu resurse rusesti?

Wall-Street Ro Wall-Street Ro,
CRIZA GAZELOR. Probleme pentru Romania in alimentarea cu resurse rusesti?

Populatia Romaniei este exclus sa fie afectata de sistarea livrarilor de gaze rusesti spre Ucraina, intrucat exista suficiente gaze inmagazinate in depozitele subterane, iar productia depaseste consumul, a declarat intr-un comunicat. continuă pe Wall-Street Ro

Ce inseamna criza gazelor din Ucraina pentru Romania. Cine ar putea fi afectat

Criza gazelor din Ucraina provocata de sistarea livrarilor din Rusia nu ar afecta Romania in urmatoarele luni, adica pana in iarna. Cel putin asa sustin autoritatile din Romania. Spre deosebire de alte tari europene, Romania este un caz fericit deoarece nivelul importurilor reprezinta cam 20% din consumul de gaze dintr-un an, iar pe timpul verii se poate descurca, la nevoie, doar cu productia interna. Intrebarea este ce s-ar intampla in cazul in care razboiul gazelor dintre Rusia si Ucraina se va prelungi sau va fi reluat la iarna? Nu trebuie uitat ca prin Ucraina trec conductele de tranzit catre Europa.

Criza gazelor: Kievul anunta ca Rusia a taiat complet gazele catre Ucraina

Gigantul rus Gazprom a anuntat luni, dupa esuarea negocierilor Rusia-Ucraina, cu medierea UE, si expirarea ultimatumului dat autoritatilor de la Kiev in vederea platii datoriei la gaze, ca va impune un sistem de plata in avans pentru gazele livrate Ucraine, informeaza Interfax. Compania rusa nu precizeaza ca gazele au fost taiate insa modificarea sistemului inseamna ca Ucraina nu va ma primi decat gaze pentru care a platit. -------------------Ora 12:35 Kievul anunta ca Rusia a taiat complet gazele catre UcrainaOra 12:32 Alexei Miller CEO Gazprom): Partea ucraineana a fost inutila in discutiile privind furnizarea gazelor. Gazprom acuza Kievul ca a recurs la santaj pentru a incerca sa obtina preturi foarte mici. Ora 9:59 Surse din cadrul Gazprom au declarat pentru Reuters ca aprovizionarea cu gaze a Ucrainei a fost restrictionata imediat ce a fost atins termenul limita. Ora 9:57 Gazprom se adreseaza Curtii de Arbitraj de la Stockholm pentru a incerca sa recupereze datoria la gaze a Ucrainei AFP).

LIVETEXT Criza gazelor: Kievul anunta ca Rusia a taiat complet gazele catre Ucraina/ Comisia Europeana avertizeaza: Europa risca sa se confrunte cu o grava lipsa de gaze in aceasta iarna

Gigantul rus Gazprom a anuntat luni, dupa esuarea negocierilor Rusia-Ucraina, cu medierea UE, si expirarea ultimatumului dat autoritatilor de la Kiev in vederea platii datoriei la gaze, ca va impune un sistem de plata in avans pentru gazele livrate Ucraine, informeaza Interfax. Compania rusa nu precizeaza ca gazele au fost taiate insa modificarea sistemului inseamna ca Ucraina nu va ma primi decat gaze pentru care a platit. -------------------Ora 13:20 Ucraina sustine ca are suficiente gaze natural in depozite subterane pentru a acoperi necesarul tarii pana in decembrieOra 13:01 Comisia Europeana avertizeaza: Europa risca sa se confrunte cu o grava lipsa de gaze in aceasta iarnaOra 12:35 Kievul anunta ca Rusia a taiat complet gazele catre UcrainaOra 12:32 Alexei Miller CEO Gazprom): Partea ucraineana a fost inutila in discutiile privind furnizarea gazelor. Gazprom acuza Kievul ca a recurs la santaj pentru a incerca sa obtina preturi foarte mici. Ora 9:59 Surse din cadrul Gazprom au declarat pentru Reuters ca aprovizionarea cu gaze a Ucrainei a fost restrictionata imediat ce a fost atins termenul limita. Ora 9:57 Gazprom se adreseaza Curtii de Arbitraj de la Stockholm pentru a incerca sa recupereze datoria la gaze a Ucrainei AFP).

Criza gazelor: Gazprom impune un sistem de plata in avans pentru gazele livrate Ucrainei / Surse din cadrul companiei: Aprovizionarea cu gaze a Ucrainei a fost restrictionata imediat ce a expirat termenul limita

Gigantul rus Gazprom a anuntat luni, dupa esuarea negocierilor Rusia-Ucraina, cu medierea UE, si expirarea ultimatumului dat autoritatilor de la Kiev in vederea platii datoriei la gaze, ca va impune un sistem de plata in avans pentru gazele livrate Ucraine, informeaza Interfax. Compania rusa nu precizeaza ca gazele au fost taiate insa modificarea sistemului inseamna ca Ucraina nu va ma primi decat gaze pentru care a platit. -------------------Ora 9:59 Surse din cadrul Gazprom au declarat pentru Reuters ca aprovizionarea cu gaze a Ucrainei a fost restrictionata imediat ce a fost atins termenul limita. Ora 9:57 Gazprom se adreseaza Curtii de Arbitraj de la Stockholm pentru a incerca sa recupereze datoria la gaze a Ucrainei AFP).

Criza gazelor: Kievul anunta ca Rusia a taiat complet gazele catre Ucraina/ Comisia Europeana avertizeaza: Europa risca sa se confrunte cu o grava lipsa de gaze in aceasta iarna

Gigantul rus Gazprom a anuntat luni, dupa esuarea negocierilor Rusia-Ucraina, cu medierea UE, si expirarea ultimatumului dat autoritatilor de la Kiev in vederea platii datoriei la gaze, ca va impune un sistem de plata in avans pentru gazele livrate Ucraine, informeaza Interfax. Compania rusa nu precizeaza ca gazele au fost taiate insa modificarea sistemului inseamna ca Ucraina nu va ma primi decat gaze pentru care a platit. Ucraina sustine ca are suficiente gaze natural in depozite subterane pentru a acoperi necesarul tarii pana in decembrie.

Cristian Busoi: Domnul Iohannis este solutia pentru dreapta si pentru Romania

Iohannis este solutia pentru Romania a spus europarlamentarul liberal Cristian Busoi, luni, in cadrul emisiunii Subiectiv. Cred ca domnul Iohannis are cele mai bune sanse sa fie candidatul, mai intai.

Victorie pentru Romania la debutul in IRB Nations Cup

Romania a invins, aseara, reprezentativa Uruguay, cu 34-16, la capatul unui meci care a contat pentru runda inaugural a IRB Nations Cup.

actualitate, 00:07

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2077 seconds )