Libnet.ro
UNICEF

10:45

DNA, despre proiectele privind gratierea si modificarea Codului Penal: au prevederi arbitrare si nejustificate

Adevărul Adevărul,
DNA, despre proiectele privind gratierea si modificarea Codului Penal: au prevederi arbitrare si nejustificate

Directia Nationala Anticoruptie DNA) a emis miercuri seara un punct de vedere oficial fata de proiectele de gratiere si de modificare a Codului Penal propus de Ministerul Justitiei, catalogand unele prevederi ale acestora drept arbitrare si nejustificate. continuă pe Adevărul

DNA critica proiectele privind gratierea si modificarea Codurilor Penale: Limitele de pedeapsa se reduc foarte mult. Plangerea prealabila este total nepotrivita

Directia Nationala Anticoruptie DNA) atrage atentia, intr-un comunicat remis redactiei, ca proiectele de OUG privind gratierea si modificarea Codului Penal si Codului de Procedura Penala altereaza echilibrul intre nevoia societatii de a trage la raspundere toate persoanele care au savarsit infractiuni si drepturile fundamentale ale persoanelor cercetate ori aflate in executarea pedepselor aplicate.

Proteste in tara, joi seara, fata de proiectele de ordonanta privind gratierea si modificarea Codului Penal

Noi proteste fata de proiectele de ordonanta de urgenta privind gratierea si modificarea Codului Penal, promovate de Ministerul Justitiei, au loc, joi seara, in mai multe orase din tara. intre timp, membrii CSMau trimis proiectele, pentru a fi analizate si consultate, tuturor instantelor si parchetelor din Romania.

Proteste in tara, joi seara, fata de proiectele de ordonanta privind gratiere si modificarea Codului Penal

Noi proteste fata de proiectele de ordonanta de urgenta privind gratierea si modificarea Codului Penal, promovate de Ministerul Justitiei, au loc, joi seara, in mai multe orase din tara. intre timp, membrii CSMau trimis proiectele, pentru a fi analizate si consultate, tuturor instantelor si parchetelor din Romania.

Un nou protest fata de proiectele privind gratierea si Codul penal, anuntat pentru duminica, in Bucuresti si in mai multe orase

Un nou protest fata de proiectele de ordonante de urgenta privind gratierea si Codul penal, promovate de Ministerul Justitiei, este anuntat pe Facebook, pentru duminica, la ora 17. 00, in Bucuresti si mai multe orase din tara, dar si la Copenhaga.

Procurorul General critica modificarea Codului Penal: 25-30 parlamentari, consilieri si primari vor fi achitati daca se schimba legea pe conflictul de interese

Procurorul general Augustin Lazar a declarat miercuri ca prin adoptarea Ordonantei de Urgenta privind modificarea Codului Penal, cei 25 - 30 de parlamentari trimisi in judecata de Parchetul General pentru co.

Presedinta ICCJ, Cristina Tarcea, despre proiectele de OUG anuntate de Ministerul Justitiei: Nu au fost discutate cu noi, le-am primit direct pe email

Presedintele inaltei Curti de Casatie si Justitie, Cristina Tarcea, a declarat ca proiectele de ordonanta de urgenta privind gratierea si modificarea Codului de procedura penala nu au fost discutate nici cu instantele, nici cu asociatiile magistratilor.

Deputat PSD, despre OUG privind gratierea: Tinerii nu ar trebui sa mai iasa in strada; nu e facuta pentru politicieni

Deputatul PSD Catalin Radulescu a declarat joi, la Parlament, ca nicio fapta de coruptie nu se gratiaza prin noua ordonanta pusa in dezbatare publica, motiv pentru care tinerii nu ar trebui sa mai iasa in strada, deoarece acest proiect nu este.

Presedintele Romaniei a decis sa conduca sedinta de Guvern de astazi. Dragnea este plecat in SUA. Seful statului a blocat introducerea pe ordinea de zi a actelor normative privind gratierea si modificare codului penal |VIDEO

La sedinta de Guvern facuta astazi la Palatul Victoria presedintele Klaus Iohannis va conduce sedinta. Acolo, seful statului va discuta impreuna cu ministii despre Codul Penal, despre care Iohannis a spus ieri ca are nevoie de o verificare temeinica. in timp ce Liviu Dragnea este plecat in SUA, seful statului poate decide inlaturarea actului normativ privind legea amnistitiei si a gratierii.

Sute de persoane au protestat, joi seara, fata de OUG privind gratierea. Oamenii au scandat: Fara amnistie, la puscarie!

Sute de persoane au protestat, joi seara, in mai multe orase din tara, in semn de nemultumire fata de proiectele de ordonanta ale Guvernului vizand gratierea si modificarile Codului penal. Astfel, la Timisoara, Brasov, Sibiu, Iasi si Ploiesti, oamenii au scandat La inchisoare, nu la guvernare sau Fara amnistie, la puscarie si au purtat pancarte pe care sunt desenati elefanti rosii .

Ministerul Justitiei confirma ca a lansat proiectele referitoare la gratiere si amnistie, dar sustine ca ele nu figurau pe agenda sedintei de miercuri a Guvernului

Proiectele de acte normative referitoare la modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, precum si la gratiere si amnistie, nu figurau in programul sedintei de miercuri a Guvernului. afirma un comunicat transmis de Ministerul Justitiei.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 10:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2226 seconds )