Libnet.ro
UNICEF

14:45

Economia romaneasca a crescut de doua ori mai rapid decat media din UE in trimestrul patru 2017

Hotnews Hotnews,
 Economia romaneasca a crescut de doua ori mai rapid decat media din UE in trimestrul patru 2017

Cu un avans de 7% in trimestrul al patrulea din 2017, comparativ cu perioada similara a anului 2016, Romania a inregistrat cea mai mare crestere economica, in ritm anual, din Uniunea Europeana in perioada octombrie - decembrie 2017, arata o estimare preliminara, publicata miercuri de Eurostat, noteaza Agerpres. Comparativ, produsul intern brut al zonei euro a crescut cu 2,7%, si cu 2,6% in UE, in trimestrul patru 2017 comparativ cu trimestrul patru 2016. Datele Eurostat arata, insa, ca ritmul de crestere a economiei romanesti a incetinit in trimestrul patru 2017, pana la 7%, dupa un avans de 8,5% in trimestrul al treilea. continuă pe Hotnews

Aproape 5.000 de cereri de azil au fost depuse anul trecut, cu 161% mai multe decat in 2016

Aproape 5. 000 de cereri de azil au fost depuse anul trecut la structurile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrari IGI), cu 161 la suta mai multe decat in 2016, cei mai multi solicitanti de azi fiind din Irak, Siria si Afganistan, iar peste 3. 600 dintre ei au beneficiat de cazare in centrele IGI. De asemenea, 3. 580 de migranti au fost gasiti cu sedere ilegala pe teritoriul Romaniei, cu 36 la suta mai multi decat in 2016.

Parintii simt o presiune sociala de a cheltui mai mult decat isi permit pentru copiii lor

Parintii sunt categoria de consumatori cea mai vulnerabila la presiunea sociala, fiind fortati sa cheltuiasca pentru copiii lor un buget mai mare decat isi pot permite, se arata in Raportul Consumatorilor privind Platile Efectuate, realizat de Intrum si dat astazi publicitatii.

Razboinica din Serena Williams: Ma simt mai bine decat credeam. Daca plec cu asteptari mici, trebuie sa ma opresc, deci asta nu mi se va intampla

Serena Williams a pierdut primul meci oficial disputat dupa mai bine de un an de zile, insa este increzatoare in jocul sau si are in continuare asteptari mari. Fostul lider mondial a precizat ca se simte mai bine decat credea, iar revenirea ei la forma din trecut este pe calea cea buna. Ma simt mai bine decat credeam. Daca plec cu asteptari mici, trebuie sa ma opresc, deci asta nu mi se va intampla, a spus Serena Williams.

ABERATIILE SISTEMULUI: Medic director, cu salariu mai mic decat un asistent medical

Directorul unui centru de transfuzie a anuntat ca intentioneaza sa isi dea demisia din functie, pentru ca, de la 1 martie, va avea un salariu mai mic decat cel al unui asistent medical. Medicul Nicoleta.

Aberatiile sistemului: medic director de centru de transfuzie, cu salariu mai mic decat un asistent medical

Medicul Nicoleta Calutoiu ocupa functia de director al Centrului de Transfuzie Sanguina Targu Jiu. Ea a anuntat ca intentioneaza sa isi dea demisia din functie, pentru ca, de la 1 martie, va avea un salariu mai mic decat cel al unui asistent medical.

Industria romaneasca a produs cu 8,2% mai mult anul trecut

Industria, sector care reprezinta aproape un sfert din economia romaneasca, a inregistrat anul trecut o crestere a productiei cu 8,2%, serie bruta, fata de anul anterior, sustinuta de cresterile industriei extractive si industriei prelucratoare, arata datele publicate luni de Institutul National de Statistica INS), citate de News. ro. In anul 2017, comparativ cu anul 2016, productia industriala serie bruta) a fost mai mare cu 8,2%, ca efect a cresterilor celor trei sectoare industriale: industria prelucratoare +8,9%), industria extractiva +5,9%) si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat +1%), se arata in comunicat.

Ce reprezinta PM2.5, cel mai periculos indice de poluare posibil in marile orase. Valorile mult peste limita admisa detectate intr-un cartier teoretic verde

Un cercetator a prezentat masuratorile privitoare la poluare pe care le-a facut in cele mai mari cartiere ale orasului Iasi. A reiesit ca o zona teoretic verde are pulberi in suspensie de doua ori mai multe decat limita maxima atinsa.

Sporul negativ al populatiei s-a accentuat anul trecut. In 2017 s-au nascut cu 11.000 de copii mai putin decat in 2016, in timp ce numarul decedatilor a crescut

In anul 2017, numarul nou-nascutilor a fost mai mic cu circa 11. 000 de persoane fata de 2016, in timp ce numarul romanilor decedati a urcat la peste 260. 000 fata de putin peste 257. 000 in 2016), reiese din datele publicate luni de Institutul National de Statistica. Vezi in text care sunt judetele cu cele mai inalite rate ale mortalitatii, ale nuptialitatii si divortialitatii.

Trenul Gara de Nord - Aeroport Otopeni, amanat pana in 2020, desi ar fi trebuit sa fie gata anul acesta. Proiectul ar fi mai usor si mult mai ieftin decat magistrala de metrou

Desi parea un proiect usor de realizat, in comparatie cu linia de metrou, calea ferata dintre Gara de Nord si Aeroportul Otopeni nu va fi gata mai repede de anul 2020. Proiectul a fost reinviat in 2016 si trebuia sa fie gata inca din 2018, dar autoritatile de la Transporturi nu au fost in stare sa revizuiasca la timp studiul de fezebilitate. Proiectul liniei de tren presupune construirea a doar 2 km de cale ferata in plus, a unui pasaj pe sub DN1 si a unei gari la aeroport. In schimb, autoritatile par sa dea prioritate proiectului metroului catre Otopeni care insa ar costa de 13 ori mai mult si nu ar putea fi gata mai devreme de 2023.

Cum isi cauta nord-coreenii jumatatea. De ce este statutul social mai important decat iubirea

Atunci cand doua persoane decid sa se casatoreasca, in Coreea de Nord, cel mai important factor de care tin cont este songbun, adica statutul social, politic si economic al acestora.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 14:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2256 seconds )