Libnet.ro
UNICEF

06:00

Exclusiv Ce inseamna aderarea Romaniei la Uniunea Bancara? Comisia Europeana: BCE va fi organismul de supraveghere consolidat al grupului Erste Bank si va lua in considerare si situatia BCR

Hotnews Hotnews,
Exclusiv Ce inseamna aderarea Romaniei la Uniunea Bancara? Comisia Europeana: BCE va fi organismul de supraveghere consolidat al grupului Erste Bank si va lua in considerare si situatia BCR

Romania a spus da, in vreme ce Suedia, Polonia, Germania si Olanda clatina din cap a nu. Un argument pentru aderarea la Uniune este faptul ca avem intr-adevar un sistem bancar in care bancile straine detin 84% si ca mai devreme sau mai tarziu ne vom integra in EuroZona. Un argument contra este acela ca cele zece state din afara zonei Euro vor fi private de dreptul de vot in viitorul consiliu de supraveghere al BCE. Ce schimbari aduce pentru sistemul bancar o eventuala aderare la viitoarea Uniune Bancara Europeana? Sa luam cazul unei banci romanesti cu capital strain: BCR. BCE va fi organismul de supraveghere consolidat al grupului Erste Bank pe ansamblu si va lua in considerare si situatia BCR atunci cand se are in vedere supravegherea grupului Erste Bank la nivel consolidat, au explicat oficialii Comisiei Europene pentru Hotnews. ro. continuă pe Hotnews

Polonia refuza aderarea la Uniunea Bancara Europeana

Polonia, asemenea altor membrii UE care inca nu au adoptat moneda unica, refuza sa adere la Uniunea Bancara Europeana, pentru ca tara nu are drept de vot in Banca Centrala Europeana. Nu putem accepta.

Secretarul de stat Claudiu Doltu: Uniunea bancara europeana trebuie sa ia in considerare drepturile si obligatiile tuturor tarilor din UE fara discriminare

Secretarul de stat Claudiu Doltu a sustinut la reuniunea Consiliului ECOFIN, desfasurata la Nicosia, ca uniunea bancara europeana ar trebui sa ia in considerare drepturile si obligatiile tuturor tarilor din Uniunea Europeana fara discriminare intre bancile din tarile care nu sunt inca in zona euro si cele din tarile zonei euro, relateaza sursele de presa.

Secretarul de stat Claudiu Doltu: Uniunea bancara europeana trebuie sa ia in considerare drepturile si obligatiile tuturor tarilor din UE fara discriminare

Secretarul de stat roman Claudiu Doltu a sustinut la reuniunea Consiliului ECOFIN, desfasurata la Nicosia, ca uniunea bancara europeana ar trebui sa ia in considerare drepturile si obligatiile tuturor tarilor din Uniunea Europeana fara discriminare intre bancile din tarile care nu sunt inca in zona euro si cele din tarile zonei euro. Argumentul principal al lui Doltu a fost acela ca un asemenea sistem de supraveghere va avea impact asupra tuturor tarilor membre ale Uniunii Europene.

Uniunea bancara a zonei euro, un vis spulberat? Ce tari tergiverseaza programul

Discutiile pentru uniunea bancara a zonei euro au intrat in dificultati serioase, provocand indoieli ca Franta, Germania, dar si tarile din afara zonei euro pot conveni pana la sfarsitul acestui an asupra proiectului pentru supravegherea unica a.

Discutiile pentru uniunea bancara a zonei euro decurg cu dificultati

Discutiile pentru uniunea bancara a zonei euro s-au blocat. Mai multi lideri din zona euro au indoieli ca Franta, Germania, dar si tarile care sunt in afara zonei euro, pot conveni pana la sfarsitul acestui.

FT: Discutiile pentru uniunea bancara a zonei euro au intrat in dificultati serioase

Discutiile pentru uniunea bancara a zonei euro au intrat in dificultati serioase, provocand indoieli ca Franta, Germania, dar si tarile din afara zonei euro pot conveni pana la sfarsitul acestui an asupra.

Comisia Europeana aplica Romaniei corectii financiare definitive pe cinci programe operationale

Romaniei ii vor fi aplicate luni de catre Comisia Europeana corectii financiare definitive pentru cinci programe operationale, transmite Ministerul Afacerilor Europene, intr-un comunicat de presa, citat de.

Comisia Europeana a iNGHETAT finantarea Romaniei.

Comisia Europeana a inghetat finantarea Romaniei in contextul in care platile in cadrul a sase programe sectorale sunt blocate de la inceputul lunii august, potrivit datelor de pe site-ul Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale ACIS), scrie Evenimentul zilei. in curs de actualizare.

Barroso a reiterat sprijinul sau pentru aderarea Romaniei la Schengen.

Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, a reiterat, in intalnirea de vineri de la Bruxelles cu presedintele Traian Basescu, sprijinul sau pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen. Citeste si: Barroso: Toate fortele politice din Romania sa actioneze RESPONSABIL pentru a reinstaura stabilitateaVIDEO Traian Basescu, in vizita de lucru la Bruxelles: S-a intalnit cu Jose Manuel Barroso. Urmeaza Reding si Van Rompuy Presedintele Barroso a reiterat sprijinul sau pentru aderarea .

Olanda isi va reconsidera pozitia fata de aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen in 2013

Olanda va astepta raportul suplimentar privind statul de drept si independenta justitiei din Romania, inainte sa-si reconsidere pozitia fata de aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, anunta Novinite.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 06:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2343 seconds )