Libnet.ro
UNICEF

12:15

Furtuna care se apropie? Protestele din Bulgaria si Brazilia (updated)

Hotnews Hotnews,
 Furtuna care se apropie? Protestele din Bulgaria si Brazilia (updated)

A propos de proiectata revizuire a Constitutiei propusa de comisia condusa de presedintele Senatului, Crin Antonescu, si de elefantiazisul puterii acordat Parlamentului, in defavoarea justitiei independente, merita meditat asupra exploziei de manie publica public rage) din Brazilia. Precizez ca dezgustul devenit protest colectiv in raport cu un Parlament plin de indivizi dubiosi, urmariti penal, infractori dovediti, nu inseamna anti-parlamentarism, ci o afirmare a unei autentice suveranitati populare in raport cu degradarea democratiei. Daca dl Antonescu va reusi sa impuna aceste schimbari, ceea ce, in fapt, inseamna promulgarea unei noi Constitutii de catre un Parlament care nu a fost investit cu atributiile unei Adunari Constituante, nu e greu de anticipat coagularea unor miscari similare in Romania. Domnule Antonescu, beware of what your wish for!. continuă pe Hotnews

Furtuna care se apropie? Protestele din Bulgaria si Brazilia

Urmaresc cu atentie miscarile de protest din Bulgaria si Brazilia. In Bulgaria, ca si in alte state post-comuniste, avem de-a face cu ceea ce numesc reziduurile leniniste, o stare de nemultumire generala in raport cu iresponsabilitatea, imoralitatea si cinismul clasei politice, dar si cu ingroparea amintirii totalitarismului sub subredul edificiu al unui fals consens amnezic. Cu sau fara Facebook, cu sau fara twitter acestea sunt doar tehnologii, nu ideologii), spiritul anti-establishment a revenit in tromba. In Brazilia, dupa anii de euforie corupt-socialista, are loc constituirea unei miscari nascuta din malaise, disconfort social, iluzii esuate, asteptari tradate.

Kazahstan ia in calcul livrarea de gaz Romaniei prin extensia din Bulgaria a gazoductului South Stream

Reprezentantii Guvernului din Kazahstan au propus partii romane o formula in care sa asigure livrarea de gaz kazah prin extensia din Bulgaria spre Romania a gazoductului care va fi construit in cadrul.

Kazahstan propune sa livreze gaze Romaniei printr-o extensie a conductei South Stream din Bulgaria

Premierul Kazahstanului i-a propus lui Victor Ponta livrarea de gaze naturale printr-o extensie a conductei South Stream proiect sustinut de Rusia) din Bulgaria spre Romania, potrivit unui comunicat al Guvernului. In comunicat nu se precizeaza cind s-ar putea incepe livrarile si nici alte detalii ale potentialei intelegeri.

Bulgaria ieftineste electricitatea, ca sa calmeze protestele din tara

Parlamentul bulgar a adoptat vineri amendamente la legea privind energia, pentru a permite astfel o scadere a pretului la energia electrica, in special pentru gospodarii, costuri care alimenteaza tulburarile.

Ce se intampla cu zilele de concediu care iti raman din anii anteriori. Legea iti va permite sa faci asta

Sunt angajati care ar da orice pentru cateva zile de concediu in plus, asa cum altii prefera banii. Vestea buna pentru ambele categorii este ca firmele din Romania se aliniaza tendintelor din.

Ministrul Internelor, despre politistul care conducea autocarul din Muntenegru: Din punct de vedere legal, avea acest drept

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a comentat informatia potrivit careia unul dintre cei doi soferi ai autocarului implicat in accidentul din Muntengru era angajat al Politiei Capitalei. in primul rand.

Accident rutier in Otopeni. Circulatie ingreunata pe traseul ambulantelor care transporta ranitii din accidentul produs in Muntenegru

O femeie a fost ranita, marti dupa-amiaza, pe DN 1, in Otopeni, in urma unui accident rutier. Accidentul a dus la ingreunarea circulatiei pe traseul ambulantelor care urmeaza sa transporte ranitii din.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 12:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2024 seconds )