Libnet.ro
UNICEF

05:00

INS: Mai multi someri anul trecut decat in 2012

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
INS: Mai multi someri anul trecut decat in 2012

Rata somajului in forma ajustata sezonier a fost estimata la 7,1% in decembrie, anul trecut, in scadere cu 0,2% fata de luna anterioara, dar in crestere cu 0,4% in comparatie cu decembrie 2012, potrivit unui comunicat al Institutului National de Statistica INS). continuă pe Ziarul Bursa

Numarul autorizatiilor de constructie a stagnat anul trecut la circa 37.800

Autoritatile au eliberat anul trecut 37. 776 de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, numar apropiat celui din 2012, potrivit datelor anuntate marti de Institutul National de Statistica INS).

Romania a atras in 2013 mai multi turisti straini

Numarul de nopti petrecute de turistii straini in unitatile de cazare din tara noastra a crescut, anul trecut, cu 5,1%, dar turismul autohton este in continuare cu mult in urma statelor vecine, mai putin de o cincime dintre innoptari revenind vizitatorilor straini, potrivit unui barometru Eurostat publicat astazi.

Victor Ponta: Firmele de deszapezire au contracte incheiate de anul trecut. / In realitate: Contracte incheiate in regim de urgenta in timpul iernii, fara licitatie. Cele mai noi, semnate pe 23 si 24 ianuarie

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seara ca firmele de deszapezire au contracte incheiate de anul trecut, nefiind semnat niciun contract in acest an. Nu, nici vorba. Nu are legatura una cu alta, firmele de deszapezire au contracte incheiate de anul trecut, a spus Ponta la Romania TV, intrebat daca in aceasta perioada de cod rosu este vreme de imbogatit pentru anumite firme de deszapezire. O tampenie spusa nu stiu exact pe unde, a afirmat premierul. In realitate, mare parte dintre contractele de deszapezire au fost atribuite direct prin negociere catre firmele de deszapezire chiar in toiul iernii. In Bacau si in Vrancea cel din urma, judet unde Guvernul a instituit starea de alerta), contractele de deszapezire au fost semnate in mare graba pe 23 si 24 ianuarie.

Mai multi consilieri de la Cotroceni ar putea demisiona pentru a se inscrie in PMP - surse.

Consilierii prezidentiali Adrian Radulescu si Gabriel Berca ar putea sa demisioneze din functiile de la Palatul Cotroceni, pentru a se inscrie in Partidul Miscarea Populara, potrivit unor surse politice, citate de Mediafax. Potrivit surselor citate, mai multi consilieri prezidentiali urmeaza sa decida, in zilele urmatoare, daca raman la Palatul Cotroceni sau se inscriu in Partidul Miscarea Populara, discutiile urmand a se transa in zilele urmatoare. Pe langa consilierii prezidentiali Adrian .

Romania pesimismului: cei mai multi romani spun ca traiesc prost si ca Romania merge in jos

Romanii nu au inca incredere in puterea economica a tarii. Cei mai multi dintre ei, 44,6%, cred ca economia Romaniei merge tot in jos, iar 66,7% dintre ei sunt de parere ca tara in sine se indreapta intr-o directie gresita, potrivit unui studiu.

Echipaj de politie luat la bataie cu bulgari de zapada de mai multi tineri care faceau drifturi, intr-o parcare din Mamaia

Un echipaj de politie din Constanta a fost luat la bataie cu bulgari de zapada de mai multi tineri, intr-o parcare din Mamaia. Tinerii se adunasera acolo ca sa faca drifturi, pana cand cineva a anuntat.

Mai multi membri CNA reinterpreteaza legea si vor sa scurteze lista posturilor pe care cablistii sunt obligati sa le retrasmita

Discutii naucitoare, joi, la CNA pe seama listei de televiziuni pe care operatorii de cablu sunt obligati sa le retransmita gratuit - asa-numita lista must carry. De la 1 februarie, lista innoita, valabila pentru anul in curs, trebuia publicata pe site-ul CNA, insa forul audiovizual a amanat pentru martea viitoare o decizie, intrucat membrii nu au ajuns la un acord privind numarul de posturi pe care aceasta ar urma sa le contina. Intr-o discutie din care reiese ca unii membri CNA nu cunosc Legea audiovizualului, iar altii vor sa interpreteze textul acesteia altfel decat in intelesul juridic folosit de ani de zile, s-a pus problema ca lista must carry sa includa mai putine posturi ca in prezent, putand fi lasate pe bara canale precum Nasul TV, Look TV, Transilvania L!ve sau TV H.

Anul trecut doar 29 de inculpati pentru trafic de persoane, din cele 135 de cazuri cercetate, au ajuns dupa gratii

In 2013 numarul infractiunilor de trafic de persoane care au ajuns in atentia anchetatorilor de la Procuratura Generala a ajuns la 269 de cazuri, fata de cele 440 cate au fost semnalate in 2012.

Suprinzator: Bucurestiul atrage mai multi turisti ca Nisa, Lisabona sau Rio de Janeiro?

Bucurestiul ocupa locul 64 in topul celor mai vizitate 100 de orase din lume de catre turisti straini, cu 2,43 milioane de vizitatori in 2012, in crestere cu 3,7% fata de 2011. Desi mult in urma capitalelor vecine, Budapesta 27) si Sofia 30),.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a avut 15 interventii pe zi anul trecut

In anul 2013 specialistii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a avut 5. 512 de interventii, in medie 15 pe zi.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 05:00

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,1982 seconds )