Libnet.ro
UNICEF

11:15

Iurie Leanca: Republica Moldova revine acasa, in Europa

B1 B1,
Iurie Leanca: Republica Moldova revine acasa, in Europa

Premierul moldovean Iurie Leanca a declarat, vineri, in ruma semnarii Acordului de asociere si liber schimb cu Uniunea Europeana, ca acum Republica Moldova se indreapta spre o viata mai buna si revine acasa,. continuă pe B1

Iurie Leanca: Republica Moldova este pregatita sa devina candidat pentru aderarea la UE

Republica Moldova este pregatita sa devina stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeana, a afirmat premierul Iurie Leanca, la Bruxelles. Republica Moldova este gata sa devina, din fruntas al .

Iurie Leanca: Republica Moldova are ca obiectiv-cheie integrarea pe piata energetica a Uniunii Europene

Integrarea Republicii Moldova pe piata energetica a Uniunii Europene ramane unul dintre obiectivele-cheie ale Guvernului. Declaratia a fost facuta de catre premierul Iurie Leanca, la Bruxelles, la intrevederea cu Gunther Oettinger, comisar european pentru energie, transmite IPN cu referire la un comunicat de presa al Guvernului.

Iurie Leanca: Republica Moldova este pregatita sa devina candidat pentru aderarea la UE

Republica Moldova este pregatita sa devina stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeana, a afirmat premierul Iurie Leanca, la Bruxelles, conform unui comunicat oficial al Guvernului de la Chisinau, preluat.

Iurie Leanca: De azi Moldova si UE sunt unite, promit ca vom merge pana la capat pe drumul european si vom reveni acasa, in Europa

In discursul sustinut inaintea semnarii Acordului de Asociere Moldova - UE, premierul Iurie Leanca a declarat ca este o zi istorica ce poate fi definita cu un singur cuvant: viitor. Premierul moldovean a mai spus ca Moldova isi propune sa devina in scurt timp tara candidata la aderare la UE.

Iurie Leanca la Bruxelles: Moldova este gata sa devina din fruntas al Parteneriatului Estic, candidat la aderare

In incheierea ultimei reuniuni a Consiliului de Cooperare RM-UE, desfasurata astazi la Bruxelles, premierul Iurie Leanca a declarat ca Moldova este gata pentru a deveni candidat la aderare in UE.

Ex-ministrii Vitalie Marinuta si Adrian Cioroianu saluta semnarea Acordului de Asociere cu UE, de Republica Moldova

La scurt timp, dupa ce premierul Iurie Leanca pecetluia, la Bruxelles, prin semnatura sa, calea europeana, pentru viitoarea evolutie a Republicii Moldova, energicul ex-ministru al apararii, de la Chisinau, Vitalie Marinuta imi raspundea la cateva intrebari de interes general. Cu cateva ore inainte, fostul ministru de externe al Romaniei, Adrian Cioroianu se pronunta in aceeasi chestiune de interes comun, pentru cele doua state romanesti.

Dezghet in relatia Traian Basescu - Iurie Leanca: presedintele l-a laudat pe premierul moldovean pentru ca si-a sustinut discursul de la Bruxelles in limba romana

Presedintele Traian Basescu a declarat vineri, la Bruxelles, ca l-a impresionat faptul ca premierul moldovean Iurie Leanca si-a sustinut discursul de la semnarea acordului de asociere cu Uniunea Europeana in limba oficiala a tarii lui, romana.

Republica Moldova, Ucraina si Georgia au semnat vineri acordul de liber schimb cu UE. Premierul Leanca: Asocierea la UE si liberul schimb cu CSI nu ar fi incompatibile

Republica Moldova, Georgia si Ucraina au semnat vineri dimineata, la Bruxelles, acordurile de cooperare politica si liber-schimb cu Uniunea Europeana. UE a devansat data semnarii oficiale a acordului cu Republica Moldova si Georgia, prevazuta initial pentru sfarsitul lui 2014, pe fondul crizei din Ucraina, generata de refuzul fostului presedinte Viktor Ianukovici de a semna acest acord la summitul de la Vilnius, si al eventualelor represalii din partea Rusiei. 02 Oficialii UE si liderii celor trei tari au semnat acordurile in cadrul unei ceremonii. 52: Petro Porosenko in limba engleza): Ce zi importanta pentru tara mea. Documentele nu sunt doar politice si economice, sunt un tribut adus celor care si-au dat viata si sanatatea pentru ca acest lucru sa se intample. 47 Iurie Leanca si-a inceput discursul in limba franceza: Stim cat este de exigent acest drum catre UE), insa nu avem niciun dubiu legat de determinarea noastra. Multumim pentru solidaritate si ajutor. Apoi a continuat adresandu-se in limba romana: Cred cu tarie ca vom merge inainte, si nu inapoi. Integrarea europeana ne va face mai puternici. In toamna trebuie sa aratam ca ne-am rupt de trecut si am ales viitorul. 40: Premierul Georgiei, Irakli Garibasvili, a dorit sa sustina prima parte a discursului sau in limba poporului sau.

Republica Moldova semneaza Acordul de Asociere cu UE

Republica Moldova va semna astazi Acordul de asociere si de liber schimb cu Uniunea Europeana, insa spera sa continue sa faca parte din zona de liber schimb cu tarile membre ale Comunitatii Statelor Independente CSI), a declarat joi pentru RIA Novosti premierul moldovean Iurie Leanca.

Presa rusa critica dur semnarea Acordului de Asociere intre UE si Republica Moldova

Presa rusa critica dur Acordul de Asociere care urmeaza sa fie semnat vineri intre Republica Moldova si Uniunea Europeana, unele publicatii apreciind ca acest acord este, de fapt, o acceptare benevola a sclaviei si nu este sustinut de majoritatea cetatenilor moldoveni.

ştiri de la B1

actualitate, 11:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2218 seconds )