Libnet.ro
UNICEF

17:30

Joseph Stiglitz, laureatul premiului Nobel pentru Economie, critica euro: Nu este bun pentru pace

Antena3 Antena3,
Joseph Stiglitz, laureatul premiului Nobel pentru Economie, critica euro: Nu este bun pentru pace

Euro ii divide pe europeni si nu este bun pentru pace, a afirmat americanul Joseph Stiglitz, laureat al premiului Nobel pentru Economie intr-un interviu aparut luni in cotidianul Handelsblatt, relateaza AFP. continuă pe Antena3

Laureatul premiului Nobel, Mo Yan, a cerut autoritatilor din China eliberarea disidentului Liu Xiaobo

Scriitorul chinez Mo Yan, laureatul premiului Nobel pentru literatura pe 2012, a cerut autoritatilor din China sa il elibereze din inchisoare pe compatriotul sau, disidentul Liu Xiaobo, care a primit premiul Nobel.

Premiul NOBEL pentru ECONOMIE a fost castigat de americanii Alvin Roth si Lloyd Shapley.

Premiul Nobel pentru economie a fost acordat americanilor Alvin E. Roth, de la Universitatea Harvard, si Lloyd S. Shapley, de la Universitatea din California, pentru teoria alocarilor stabile si practica designului de piata, a anuntat, luni, Comitetul Nobel, scrie Mediafax. Printre favoritii la castigarea premiului pentru economie in acest an s-au aflat americanul Robert Shiller Universitatea Yale), Kenneth Rogoff Harvard), Carmen Reinhart Harvard) si Paul Romer, cunoscut pentru .

MAEur saluta primirea premiului Nobel pentru Pace de catre UE

Ministerul Afacerilor Europene saluta acordarea premiului Nobel pentru Pace Uniunii Europene, decizie luata in unanimitate la 12 octombrie 2012 de membrii Comitetului Nobel de la Oslo, anunta ministerul printr-un comunicat de presa.

Uniunea Europeana, printre favoritii la castigarea premiului Nobel pentru Pace.

Uniunea Europeana, in pofida crizei pe care o traverseaza, si militantii pentru drepturile omului in Europa de Est se numara printre favoritii premiului Nobel pentru Pace, care va fi decernat vineri la Oslo, relateaza AFP, citata de Mediafax. In acest an, un total de 231 de persoane si organizatii au intrat in cursa pentru prestigiosul premiu, intr-o editie care parea extrem de deschisa, pana in momentul in care televiziunea publica norvegiana NRK, in general bine informata, a facut din UE .

ULTIMA ORA Premiul Nobel pentru Economie - americanii Alvin Roth si Lloyd Shapley

Premiul Nobel pentru Economie 2012 a fost decernat luni americanilor Alvin Roth si Lloyd Shapley pentru studiile lor legate de piete si de modalitatile de ajustare a actorilor, scrie AFP. In acest an premiul recompenseaza o problema economica centrala: cum sa asociezi diferiti agenti in cel mai bun mod posibil, a anuntat comitetul Nobel. Roth 61 de ani) este profesor la Harvard Business School si este specializat pe teoria jocurilor la fal ca un alt fost laureat, John Nash). Shapley 89 de ani) este considerat cel mai mare teoretician in materie de jocuri, ambii laureati fiind promotori ai economiei experimentale.

Premiul Nobel pentru Economie a fost acordat profesorilor americani Alvin E. Roth si Lloyd S. Shapley

Doi profesori din Statele Unite au castigat in acest an Premiul Nobel pentru Economie. Alvin E. Roth, de la Universitatea Harvard, si Lloyd S. Shapley, de la Universitatea din California, au fost distinsi pentru.

Premiul Nobel pentru Economie 2012 a fost acordat americanilor Alvin Roth si Lloyd Shapley

Premiul Nobel pentru Economie pe anul 2012 a fost atribuit profesorilor americani Alvin Roth Universitatea Harvard) si Lloyd Shapley UCLA), a anuntat luni, Academia Regala Suedeza pentru Stiinte. Acesta este cel.

Joseph Stiglitz: Euro nu este bun pentru pace. In ansamblu, a fost contraproductiv

Euro divizeaza europenii si nu este bun pentru pace, crede laureatul premiului Nobel pentru economie Joseph Stiglitz, intr-un interviu publicat luni de cotidianul Handelsblatt si citat de AFP.

ILUSTRATIE Istoria premiului Nobel pentru literatura

Premiul Nobel pentru Literatura pe anul 2012 a fost decernat autorului chinez Mo Yan, a anuntat joi la Stockholm Academia Suedeza. Este prima data cand distinctia este acordata unui cetatean chinez, iar China este a cincea tara din Asia care primeste prestigiosul premiu. In ultimul secol, Nobelul pentru literatura a fost unul dintre cele mai controversate premii in comunitatea literara internationala. Va invitam la o scurta calatorie in timp, pentru a revedea cele mai importante momente din istoria premiului.

UE, printre favoritii la castigarea premiului Nobel pentru Pace

Uniunea Europeana, in pofida crizei pe care o traverseaza, si militantii pentru drepturile omului in Europa de Est se numara printre favoritii premiului Nobel pentru Pace, care va fi decernat vineri la Oslo, relateaza AFP.

ştiri din Economie

ştiri de la Antena3

actualitate, 17:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2403 seconds )