Libnet.ro
UNICEF

00:07

Legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonante, atacata la CCR

Adevărul Adevărul,
Legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonante, atacata la CCR

Liberalii au depus, vineri, la CCR, o sesizare de neconstitutionalitate asupra legii pentru abilitarea Guvernului de a emite ordonante simple in perioada vacantei parlamentare. Sesizarea a fost semnata si de parlamentari USR si PMP. continuă pe Adevărul

Turcan: PNL va ataca la CCR legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonante

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anuntat, joi, ca partidul pe care il conduce va ataca la Curtea Constitutionala CCR) legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonante, motivand ca Executivul are interese ascunse.

UPDATE Legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonante a fost votata joi de parlament/ PNL anunta ca vor contesta legea la Curtea Constitutionala

Legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonante in perioada de vacanta parlamentara - pana la inceputul sesiunii in luna februarie - a fost votata joi de Senat, apoi de Camera Deputatilor, cu 150 voturi pentru si 83 impotriva. PNL, USR si PMP au votat impotriva proiectului, iar liberalii au auntat ca va contesta proiectul la Curtea Constitutionala, pentru ca abilitarea nu se poate face in domeniul legilor organice. Aceasta lege va pica la Curtea Constitutionala a spus deputatul PNL Mihai Voicu de la tribuna plenului.

Legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonante va fi dezbatuta de Senat la ora 13.00

Senatul va dezbate joi, la ora 13:00, proiectul legii de abilitare a Guvernului de a emite ordonante in timpul vacantei parlamentare, actul normativ fiind adoptat miercuri seara in prima sedinta a cabinetului Grindeanu si trimis Legislativului pentru dezbatere si vot.

ştiri din Politica

ştiri de la Adevărul

actualitate, 00:07

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,224 seconds )