Libnet.ro
UNICEF

00:07

De ce loviturile aeriene din Yemen (care detine 0,2% din productia mondiala de titei) scumpesc peste noapte petrolul cu peste 5%

Hotnews Hotnews,
 De ce loviturile aeriene din Yemen (care detine 0,2% din productia mondiala de titei) scumpesc peste noapte petrolul cu peste 5%

Yemenul, pe harta petrolului nu este o miza extrem de importanta. Produce aproximativ 133. 000 de barili pe zi, ceea ce il plaseaza pe pozitia a 39-a pe lista producatorilor importanti, contribuind cu mai putin de 0,2% din productia mondiala de petrol. Cu toate acestea, miscarile din Yemen au urcat brusc cu aproape 6% pretul aurului negru, ceea ce poate parea paradoxal. Explicatia poate fi insa mult mai simpla. Yemenul isi imparte frontierele cu Arabia Saudita, cel mai mare exportator din lume incaseaza totusi un miliard de dolari pe zi din petrol), si ocupa un segment important din transportul maritim utilizat de navele petroliere care pleaca spre vest din Golful Persic. Din toata afacerea, castigatoare iese Rusia. continuă pe Hotnews

Cel putin 20 de morti, in urma raidurilor aeriene din Yemen

Cel putin 20 de persoane au murit, ca urmare a raidurilor aeriene impotriva insurgentilor din Yemen. Iranul a cerut oprirea bombardamentelor, informeaza Mediafax.

IKEA preia 51% din compania care detine magazinele sale in Suedia si Finlanda

IKEA Group, detinatorul celor mai multe magazine IKEA, a decis sa cumpere restul pe care nu-l controla la o companie ce are in proprietate centrele comerciale din tarile nordice.

Arabia Saudita INTERVINE cu 150.000 de MILITARI si 100 de AVIOANE impotriva rebelilor din Yemen

Arabia Saudita participa cu 100 de avioane si 150. 000 de militari la o operatiune militara impotriva rebeilor siiti din Yemen, a anuntat televiziunea saudita, citata de DPA, in pagina electronica, conform.

Presedintele din Yemen A FUGIT, dupa ce teroristii islamisti au INVADAT orasul Aden

O sursa guvernamentala din Yemen a declarat, pentru agentia Sputnik, ca presedintele Hadi a parasit orasul Aden si a fugit catre o destinatie necunoscuta. Grupul rebel Houthi a anuntat ca ofera.

Pretul petrolului Brent, crestere cu 6% dupa atacurile saudite asupra rebelilor din Yemen

Pretul petrolului Brent a avansat joi cu 5,8%, la aproape 60 de dolari pe baril, pe fondul ingrijorarilor legate de atacurile lansate de Arabia Saudita asupra rebelilor siiti in Yemen, conflict care ar putea duce la intreruperea livrarilor de petrol,.

Joi, leul a pierdut teren in fata principalelor valute, dupa evenimentele din Yemen

Dolarul american a slabit fata de celelalte valute joi dimineata, mai ales dupa grijile starnite de evenimentele din Orientul Mijlociu. Euro a ajuns in cursul diminetii la USD 1. 1051/EUR perechea fiind cotata in momentul redactarii cu putin peste 1. Monedele Europei emergente s-au tranzactionat in intervale inguste fata de euro. Leul a deschis la 4. 4190/EUR si a ramas in zona 4. Consideram ca RON va inchide in aceeasi arie astazi, scriu economistii Piraeus Bank intr-un raport trimis investitorilor. Aurul a urcat si el pana la 1,220. 00 usd/ uncie, argintul este cotat la 17. 20 dolari pe uncie, iar platina se tranzactioneaza sub 1,155. 00 dolari pe uncie.

GALERIE FOTO. Timisoara, primul oras din Europa care a avut strazile iluminate electric

Pe 20 decembrie 1989, Timisoara a fost declarata primul oras din Romania liber de comunism, in urma unor confruntari sangeroase soldate cu peste 1000 de morti si alte cateva mii de raniti. Aceste evenimente au dus la caderea regimului ceausist o saptamana mai tarziu.

A fost omorat cu un fier de calcat de una din femeile care-i trecea pragul casei. Politistii nu au niciun suspect pana acum

Un barbat in varsta de 71 de ani din Tecuci a murit dupa ce a fost lovit de mai multe ori in cap cu un fier de calcat. Din primele informatii, se pare ca este vorba de o crima pasionala. Localnicii spun ca.

Jumatate din romanii care vor veni pe litoral aleg Mamaia

Peste cinci saptamani, primii turisti din acest an vor veni pe litoral, cu ocazia vacantei de 1 Mai. Reprezentantii agentiilor de turism au inceput insa vanzarile si pentru perioada de vara. Cea mai cautata statiune ramane, ca si in anii trecuti, Mamaia. Practic, unul din doi turisti care aleg ca destinatie de vara litoralul romanesc va veni in Mamaia. Pe urmatoarele locuri se situeaza Eforie Nord si Saturn.

VIDEOFOTO: Care este cel mai popular mogul din lume care a implinit 80 de ani

Mister Monopoly, faimosul mogul virtual al jocului Monopoly a implinit 80 de ani! Mr. Monopoly a lansat cu aceasta ocazie si o aplicatie interactiva pe facebook numita Provocarea Monopoly 80. Pana pe 9 aprilie 2015, fanii jocului pot castiga unul dintre cele 10 jocuri Monopoly 80, daca raspund unui set de intrebari in urma carora vor afla care pion din istoria Monopoly le poarta noroc.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 00:07

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2394 seconds )