Libnet.ro
UNICEF

09:45

Neagu Djuvara despre 23 august 1944

Adevărul Adevărul,
Neagu Djuvara despre 23 august 1944

Am recitit in aceste zile premergatoare zilei de 23 august, pana in 1989 Sarbatoarea nationala a Romaniei, cartea lui Neagu Djuvara Misterul telegramei de la Stockholm, aparuta in anul 2012 la editura bucuresteana Humanitas. continuă pe Adevărul

Dan C. Mihailescu, critic literar: Plecaciune, boier dumneavoastra, Neagu Djuvara INTERVIU

PORTRET inaintea aniversarii lui Neagu Djuvara, care implineste 100 de ani pe 31 august, Dan C. Mihailescu vorbeste despre momentele-cheie din biografia istoricului, precum si despre ideile, opiniile, obsesiile acestuia legate de trecut si de lumea contemporana.

CGMB va discuta acordarea titlului de Cetatean de Onoare istoricului Neagu Djuvara

Consiliul General al Capitalei CGMB) va discuta in sedinta de joi, 25 august, propunerea de acordare a titlului de ,,Cetatean de Onoare al Municipiului Bucuresti istoricului Neagu Djuvara, pentru intreaga s-a activitate culturala si diplomatica.

Spectator angajat: Neagu Djuvara la 100 de ani

Suntem privilegiati sa fim contemporanii unor oameni definiti prin distinctie, noblete a spiritului si respect pentru valori precum Neagu Djuvara si Mihai Sora. Istoric, diplomat, intelectual public, Neagu Djuvara a trait vreme de decenii in exil, a protestat necontenit si cu tenacitate impotriva despotismului totalitar. A primit la Sorbona doctoratul de stat in filosofia istoriei cu o teza intitulata Civilisations et lois historiques, sub indrumarea marelui sociolog Raymond Aron.

Neagu Djuvara ar putea fi numit cetatean de onoare al Capitalei

Istoricul Neagu Djuvara ar putea fi numit cetatean de onoare al Capitalei, conform unui proiect de hotarare initiat de consilierul general al PMP Robert Turcescu. Proiectul se afla pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, care va avea loc joi.

Horoscop zilnic, 23 august 2016. Balantele iau decizii importante

Horoscop zilnic, 23 august 2016. Nativii din zodia Taur vor sa-si achite neaparat toate facturile, iar Balantele accepta sa faca schimbari cu care nu credeau sa fie de acord vreodata.

Curs valutar 23 august. Moneda nationala se apreciaza

Cursul valutar valabil marti, 23 august, indica o apreciere a monedei nationale in raport cu euro, lira sterlina si francul elvetian .

HOROSCOP 23 august. Fecioarele trebuie sa fie atente la subiectele sensibile

Horoscop maine, 23 august. Fecioarele trebuie sa fie atente la subiectele sensibile, iar Pestii vor fi obligati sa se reorganizeze. Deschide galeria foto pentru a vedea previziunile pentru toate zodiile.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 09:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2006 seconds )