Libnet.ro
UNICEF

01:05

Noul buget, criticat pe mai multe voci: Consiliul Fiscal, patronatele si sindicatele nu cred in estimarile oficiale

Adevărul Adevărul,
Noul buget, criticat pe mai multe voci: Consiliul Fiscal, patronatele si sindicatele nu cred in estimarile oficiale

Sindicatele si patronatele avizeaza negativ proiectul de rectificare bugetara, motivand ca fondurile trebuiau indreptate catre cetateni, nu spre campania electorala, iar Consiliul Fiscal avertizeaza ca veniturile au fost majorate artificial. continuă pe Adevărul

Ce probleme a gasit Consiliul Fiscal la noul buget al statului

Rectificarea bugetara care va fi facuta de Guvern in aceste zile este una negativa la capitolul venituri, daca se exclude efectul unor operatiuni de compensare realizate de catre Guvern, si este de natura a influenta negativ bugetele viitoare ale tarii, arata Consiliul Fiscal CF) intr-o opinie prezentata in mod public ieri.

Persoanele fizice cu mai multe case nu vor mai fi impozitate suplimentar

Persoanele care detin mai multe proprietati in afara celei de domiciliu nu vor mai fi impozitate suplimentar, conform sistemului aplicat in ultimii ani, aceasta impunere urmand sa fie eliminata de anul viitor, prin noul Cod Fiscal, potrivit Mediafax.

Consiliul Fiscal: Rectificarea bugetara nu include impactul reducerii CAS. Masura nu are acoperire in bugetul actual/Rectificarea veniturilor este negativa

Proiectul de rectificare bugetara nu include impactul reducerii cu 5 pp. a CAS datorat de angajator de la 1 octombrie, aprobat de Parlament, dar nepromulgat de Presedinte. Avand in vedere ca nota de fundamentare a propunerii sus mentionate preciza ca sursa de acoperire a impactului pentru anul curent incasarile suplimentare din impozitul pe constructii speciale, iar aceasta din urma sunt deja prinse in forma curenta a bugetului rectificat fara a conduce la o diminuare a deficitului bugetar, Consiliul fiscal atrage atentia ca o eventuala aplicare a propunerii legislative la termenul avut in vedere initial nu are acoperire in bugetul actual, incadrarea in tinta de deficit implicand cel mai probabil o reducere ulterioara semnificativa a cheltuielilor bugetare, se arata in opinia Consiliului Fiscal pe tema rectificarii bugetare. vezi atasament).

Consiliul Fiscal: Rectificarea bugetara adanceste deficitul

Proiectul de rectificare a bugetului general consolidat pe anul 2014 recurge la derogari de lege cu efecte negative asupra credibilitatii regulilor fiscale in conditiile in care recursul la derogare tinde sa devina el insusi o regula, mai degraba decat sa fie o exceptie asa cum ar fi normal, avertizeaza Consiliul Fiscal intr-un document remis redactiei Romania libera.

Consiliul Fiscal atrage atentia ca rectificarea bugetara indica o scadere a veniturilor si va crea presiuni pe bugetele viitoare

Rectificarea bugetara confirma o scadere a veniturilor, daca se exclude impactul unor swap-uri, dar nici noile proiectii nu arata clar cum se vor acoperi gaurile de incasari din primul semestru si nici viitoarele minusuri din reducerea CAS, ceea ce va impacta pe viitoarele bugete, apreciaza Consiliul Fiscal.

Consiliul Fiscal: Executie bugetara sub asteptari la 6 luni

Absorbtia extrem de slaba de fonduri europene nerambursabile si minusul inregistrat la nivelul veniturilor fiscale au facut ca executia bugetara in primele sase luni ale anului sa se situeze semnificativ sub programul semestrial aferent formei initiale a bugetului general consolidat BGC), arata datele transmise de Consiliul Fiscal redactiei Romania libera.

Mai multe state din Europa se confrunta cu ploi si inundatii: Belgia si Germania sunt cele mai afectate tari

Ploile abudente si inundatiile au facut ravagii si in restul Europei, Belgia si Germania numarandu-se printre cele mai afectate state. Trei furtuni consecutive au lovit centrul Belgiei, cauzand ca mai multe.

Unde plecam in vacanta la shopping. Italia, Spania si UK - cele mai multe produse contrafacute

Italia, Spania si Marea Britanie sunt tarile UE in care autoritatile vamale au descoperit cele mai multe prduse contrafacute, iar in Estonia, Danemarca si Lituania au fost gasite cele mai putine fake-uri, in anul 2013, potrivit unui raport prezentat joi de Comisia Europeana.

Circulatia a fost blocata pe mai multe drumuri nationale din judetele Valcea, Hunedoara si Arges

Circulatia rutiera esta intrerupta pe mai multe drumuri din judetele Valcea, Hunedoara si Arges, din cauza viiturilor si a alunecarilor de teren, a anuntat miercuri Centrul Infotrafic din Politia Romana.

UPDATE. Circulatie iNTRERUPTA, din cauza precipitatiilor abundente, pe mai multe drumuri nationale

In urma precipitatiilor abundente mai multe drumuri din tara au fost inundate. Circulatia rutiera a fost deviata pe alte tronsoane. De asemenea, circulatia feroviara este intrerupta pe sectia de cale ferata 906, intre Pitesti si Curtea de Arges.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2097 seconds )