Libnet.ro
UNICEF

11:00

[P] Metalele rare de la Rosia Montana: exista sau nu exista?

Hotnews Hotnews,
 [P] Metalele rare de la Rosia Montana: exista sau nu exista?

Una dintre intrebarile constante, atunci cand se vorbeste despre exploatarea aurifera de la Rosia Montana, se refera la celelalte metale care ar putea fi descoperite in minereul prelucrat. De la bun inceput trebuie precizat ca cel mai comun metal care se gaseste alaturi de aur este argintul. Minereul mai include, desigur, si alte minerale sau metale, insa in cantitati pe care le-ai putea gasi, sa zicem, intr-o galeata de pamant din curtea blocului sau din gradina. continuă pe Hotnews

Institutul Geologic al Romaniei critica dur proiectul minier de la Rosia Montana

Reprezentantii Institutului au confirmat pentru Europa FM ca, in comunicarea trimisa Comisiei speciale din Parlament, arata ca sunt ignorate metalele rare si ca proiectul propus de RMGC ar putea genera costuri imense dupa incheierea exploatarii.

Ion Iliescu despre proiectul de la Rosia Montana: Tara are nevoie de valorificarea resurselor. Deocamdata nu exista tehnologii fara cianuri

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, spune, referindu-se la proiectul de la Rosia Montana, ca tara are nevoie de valorificarea resurselor si trebuie incurajate activitatile economice, precizand ca folosirea de cianuri in exploatarile miniere s-a practicat si se practica si in alte parti, relateaza Mediafax.

Ponta: Nimeni nu se pricepe mai bine la murdariile din proiectul Rosia Montana decat Traian Basescu

Premierul Victor Ponta a declarat, ieri, ca nimeni nu se pricepe mai bine la murdariile din proiectul Rosia Montana decat presedintele Basescu, seful Guvernului comentand astfel afirmatiile sefului statului potrivit carora in Bucuresti exista un protest curat si la Rosia Montana, unul fabricat.

Tradarea de la Rosia Montana - De ce politicienii ignora rapoartele SRI?

Exista, in declaratiile facute de Traian Basescu, dar si de Georgian Pop, presedintele Comisiei parlamentare SRI, o intentie de manipulare, de felul: SRI nu a informat despre acte de coruptie, deci, totul este curat la Rosia Montana.

Iliescu despre proiectul de la Rosia Montana: Tara are nevoie de valorificarea resurselor.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, spune, referindu-se la proiectul de la Rosia Montana, ca tara are nevoie de valorificarea resurselor si trebuie incurajate activitatile economice, precizand ca folosirea de cianuri in exploatarile miniere s-a practicat si se practica si in alte parti, transmite Mediafax. Noi trebuie sa incurajam activitatile economice. Tara are nevoie de valorificarea resurselor. Sunt niste probleme. Trebuie vazute, deocamdata nu exista tehnologii fara cianuri, .

Manifestantii impotriva proiectului Rosia Montana anunta o noua zi de proteste duminica. Traseul: strada Rosia Montana - Piata Universitatii, via Cotroceni

Protestatarii impotriva proiectului minier de la Rosia Montana anunta o noua zi de mobilizare in Capitala, duminica, 6 octombrie, de data aceasta pe un traseu care porneste de pe strada Rosia Montana, la ora 17. 00, pentru a ajunge in Piata Universitatii, cu oprire si la Palatul Cotroceni.

Croitoru: BNR poate lua aur de la Rosia Montana daca nu depaseste 20% din rezerva internationala

BNR ar putea sa cumpere aur din productia de la Rosia Montana, cu conditia ca ponderea acestui metal in rezerva internationala a Romaniei sa se mentina intre 10 si 20%, a declarat, vineri, la Comisia Rosia Montana, Lucian Croitoru, reprezentant al.

Croitoru: BNR poate lua aur de la Rosia Montana. In ce conditii?

BNR ar putea sa cumpere aur din productia de la Rosia Montana, cu conditia ca ponderea acestui metal in rezerva internationala a Romaniei sa se mentina intre 10 si 20%, a declarat, vineri, la Comisia Rosia Montana, Lucian Croitoru, reprezentant al.

Croitoru: BNR poate lua aur de la Rosia Montana daca nu depaseste 10-20% din rezerva internationala

Banca Nationala a Romaniei BNR) ar putea sa cumpere aur din productia de la Rosia Montana, cu conditia ca ponderea acestui metal in rezerva internationala a Romaniei sa se mentina intre 10 si 20%, a declarat, vineri, la Comisia Rosia Montana, Lucian Croitoru, reprezentant al Bancii Nationale. Potrivit afirmatiilor sale, cantitatea anuala de aur care va fi produsa in aceasta exploatare va fi de aproximativ 10 tone.

Croitoru: BNR poate lua aur de la Rosia Montana daca nu depaseste 10-20% din rezerva ...

BNR ar putea sa cumpere aur din productia de la Rosia Montana, cu conditia ca ponderea acestui metal in rezerva internationala a Romaniei sa se mentina intre 10 si 20%, a declarat, vineri, la Comisia Rosia Montana, Lucian Croitoru, reprezentant al Bancii Nationale, transmite Mediafax. Potrivit afirmatiilor sale, cantitatea anuala de aur care va fi produsa in aceasta exploatare va fi de aproximativ 10 tone. La pretul actual, ar insemna 370-400 de milioane de euro pe tona de aur fin, de aur .

ştiri de la Hotnews

actualitate, 11:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2088 seconds )