Libnet.ro
UNICEF

21:00

PNL nu abandoneaza ideea alegerii primarilor din doua tururi de scrutin

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
PNL nu abandoneaza ideea alegerii primarilor din doua tururi de scrutin

Deputatul PNL Gheorghe Ialomitianu a declarat astazi, intr-o conferinta de presa, ca liberalii nu abandoneaza ideea alegerii primarilor in doua tururi de scrutin, transmit surse din presa. continuă pe Ziarul Bursa

PNL ii cere lui Dacian Ciolos o ordonanta de urgenta pentru alegerea primarilor in doua tururi de scrutin

Liberalii ii cer premierului Dacian Ciolos sa emita o ordonanta de urgenta pentru modificarea legii in sensul alegerii primarilor in doua tururi de scrutin, a anuntat, luni, copresedintele PNL, Alina.

Gorghiu: Liberalii doresc adoptarea unei ordonante de urgenta pentru alegerea primarilor in doua tururi

Co-presedintele PNL, Alina Gorghiu, a anuntat, luni, ca liberalii doresc o ordonanta de urgenta pentru modificarea legii in sensul alegerii primarilor in doua tururi de scrutin.

Tariceanu, de acord cu propunerea PNL: Suntem in favoarea alegerii primarilor in doua tururi

Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a declarat, luni, cu privire la solicitarea facuta de PNL Guvernului Ciolos de a emite o ordonanta pentru revenirea la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, ca ALDE nu se opune acestei modificari a legislatiei electorale.

Dacian Ciolos, despre OUG ceruta de PNL privind alegerea primarilor in doua tururi: Nu cred ca e democratica

Premierul Dacian Ciolos a afirmat marti, referindu-se la solicitarea PNL privind adoptarea unei ordonante de urgenta pentru alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, ca nu este democratic ca o lege.

Ce a declarat Dacian Ciolos despre propunerea liberalilor cu privire la alegerea primarilor in doua tururi

Premierul Dacian Ciolos a declarat, marti, ca Guvernul pe care il conduce este unul independent, astfel ca nu este democratic sa modifice, prin Ordonanta de Urgenta, legea privind alegerea primarilor locali, astfel incat ei sa fie alesi in doua tururi de scrutin.

PNL ii va solicita lui Ciolos o Ordonanta de Urgenta pentru alegerea primarilor in doua tururi de scrutin

Conducerea PNL a decis luni sa ii inainteze premierului Dacian Ciolos o propunere privind aprobarea, printr-o ordonanta de urgenta, a prevederii privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, a anuntat co-presedintele PNL Alina Gorghiu, intr-o conferinta de presa. Amintim ca legea alegerilor locale care prevede un singur tur de scrutin a fost votata inclusiv de parlamentarii PNL. Liberalii depusesera un amendament la proiectul de lege pentru doua tururi de scrutin care insa a picat, iar liberalii au votat apoi legea in forma cu un singur tur.

CCR da liber Guvernului sa modifice legea electorala. Alegerea primarilor in doua tururi, legal posibila

Presedintele CCR Augustin Zegrean arata ca adoptarea de catre Guvern a unei ordonante de urgenta, cu mai putin de un an inainte de alegeri, pentru revenirea la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin este constitutionala, asa cum a demonstrat Adevarul in urma cu o luna.

Augustin Zegrean: Se poate modifica legislatia electorala inainte cu un an de alegeri. Guvernul poate da OUG pentru alegerea primarilor in doua tururi

Presedintele Curtii Constitutionale CCR) Augustin Zegrean a declarat ca legea electorala se poate modifica inainte cu un an de alegeri daca alegerea primarilor in doua tururi faciliteaza procesul electoral.

ALDE este in favoarea trecerii la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin

ACTUALIZARE 17:46 Tariceanu, despre retragerea sprijinului pentru sefia Senatului: E in vigoare un regulament respectat de toata lumea Calin Popescu-Tariceanu, copresedintele ALDE, a declarat astazi ca in ceea ce priveste o eventuala retragere a sprijinului acordat de PSD pentru sefia Senatului exista in vigoare un regulament al Camerei superioare a Legislativului care i se aplica inclusiv lui, transmit surse din presa.

Ciolos, despre schimbarea ceruta de PNL pentru revenirea la alegerea primarilor in doua tururi: Nu cred ca e democratic sa o modificam prin Ordonanta de urgenta/ Gorghiu: Ma asteptam ca un guvern tehnocrat sa doreasca asumarea unei astfel de schimbari

Premierul Dacian Ciolos a declarat marti ca nu crede ca este democratic ca Executivul sa amendeze o lege politica adoptata de Parlament, referindu-se la solicitarea PNL ca Guvernul sa modifice prin OUG legea alegerilor locale asa incat primarii sa fie alesi prin doua tururi de scrutin, nu un singur tur asa cum este prevazut in legea adoptata in 2015. UPDATE Reactia lui Gorghiu pe Facebook: Ma asteptam ca un guvern tehnocrat sa doreasca asumarea unei astfel de schimbari in legislatia electorala. Asta, mai ales, avand in vedere ca in prima schita a programului de guvernare asumat de premierul Ciolos, sustinea reintroducerea votului in doua tururi.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 21:00

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2053 seconds )