Libnet.ro
UNICEF

01:05

Premierul spune ca nu are o problema cu alegeri in doua tururi, sa fie prin consens politic

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Premierul spune ca nu are o problema cu alegeri in doua tururi, sa fie prin consens politic

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat astazi la Galati ca premierul Dacian Ciolos a spus ca nu are o problema cu ideea alegerii primarilor in doua tururi, dar acest lucru ar trebui sa se intample prin consens politic, nu prin ordonanta de urgenta, informeaza surse din presa. continuă pe Ziarul Bursa

Gorghiu: Premierul spune ca nu are o problema cu alegeri in doua tururi. insa vrea consens politic

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, vineri, la Galati, ca premierul Dacian Ciolos a spus ca nu are o problema cu ideea alegerii primarilor in doua tururi, dar acest lucru ar trebui sa se intample prin consens politic, nu prin ordonanta de urgenta.

Ce poate face, totusi, Dacian Ciolos pentru revenirea la alegeri in doua tururi

Premierul Dacian Ciolos nu poate dispune prin ordonanta de urgenta revenirea in doua tururi de scrutin, dar poate sa faca altceva: sa initieze un proiect de lege pe care sa-l trimita Parlamentului, sa solicite procedura de urgenta si sa lase in felul asta partidele si Parlamentul sa-si mai asume odata cum vor sa organizeze alegerile locale din acest an. Am explicat deja de de ce pozitia premierului Ciolos de a respinge cererea liberalilor care i-au cerut un OUG este corecta. Totusi, cei care-i reproseaza ca nu se poate deroba in intregime de responsabilitate pe o tema atat de serioasa au dreptate. De ce?.

Dacian Ciolos, despre alegeri locale in doua tururi: Nu cred ca este democratic ca un Guvern independent sa modifice prin OUG o decizie politica

Premierul Dacian Ciolos refuza propunerea PNL de a modifica legislatia electorala prin ordonanta de urgenta, astfel incat primarii sa fie alesi din doua tururi de scrutin. Ciolos aminteste ca legea a fost rezultatul unei intelegeri intre PSD si PNL.

Ciolos si alegerea primarilor in doua tururi de scrutin. Implicatii

Liberalii cer alegeri locale in doua tururi de scrutin. O miscare controversata a conducerii PNL care are potentialul de a arunca in aer planurile strategice facute de partide si actorii politici pana in acest moment. intrebarea cea mai importanta care apare acum este ce va face premierul Dacian Ciolos. Si care sunt implicatiile pentru mandatul sau de premier, daca acesta da curs solicitarii liberalilor de a emite OUG pentru modificarea Legii electorale.

Ciolos, despre schimbarea ceruta de PNL pentru revenirea la alegerea primarilor in doua tururi: Nu cred ca e democratic sa o modificam prin Ordonanta de urgenta/ Gorghiu: Ma asteptam ca un guvern tehnocrat sa doreasca asumarea unei astfel de schimbari

Premierul Dacian Ciolos a declarat marti ca nu crede ca este democratic ca Executivul sa amendeze o lege politica adoptata de Parlament, referindu-se la solicitarea PNL ca Guvernul sa modifice prin OUG legea alegerilor locale asa incat primarii sa fie alesi prin doua tururi de scrutin, nu un singur tur asa cum este prevazut in legea adoptata in 2015. UPDATE Reactia lui Gorghiu pe Facebook: Ma asteptam ca un guvern tehnocrat sa doreasca asumarea unei astfel de schimbari in legislatia electorala. Asta, mai ales, avand in vedere ca in prima schita a programului de guvernare asumat de premierul Ciolos, sustinea reintroducerea votului in doua tururi.

Ce a declarat Dacian Ciolos despre propunerea liberalilor cu privire la alegerea primarilor in doua tururi

Premierul Dacian Ciolos a declarat, marti, ca Guvernul pe care il conduce este unul independent, astfel ca nu este democratic sa modifice, prin Ordonanta de Urgenta, legea privind alegerea primarilor locali, astfel incat ei sa fie alesi in doua tururi de scrutin.

Augustin Zegrean: Se poate modifica legislatia electorala inainte cu un an de alegeri. Guvernul poate da OUG pentru alegerea primarilor in doua tururi

Presedintele Curtii Constitutionale CCR) Augustin Zegrean a declarat ca legea electorala se poate modifica inainte cu un an de alegeri daca alegerea primarilor in doua tururi faciliteaza procesul electoral.

Cererea PNL privind alegeri locale in doua tururi, neconstitutionala; nu cred ca ar ajuta pe cineva acum

Cererea PNL privind organizarea alegerilor locale in doua tururi de scrutin este neconstitutionala, iar legislatia electorala nu poate fi modificata cu un an inainte de alegeri, in sensul avantajarii unui partid politic, a declarat marti, la RFI, deputatul PSD Florin Iordache, vicepresedinte al Camerei, transmit surse din presa.

CCR da liber Guvernului sa modifice legea electorala. Alegerea primarilor in doua tururi, legal posibila

Presedintele CCR Augustin Zegrean arata ca adoptarea de catre Guvern a unei ordonante de urgenta, cu mai putin de un an inainte de alegeri, pentru revenirea la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin este constitutionala, asa cum a demonstrat Adevarul in urma cu o luna.

Dacian Ciolos, despre OUG ceruta de PNL privind alegerea primarilor in doua tururi: Nu cred ca e democratica

Premierul Dacian Ciolos a afirmat marti, referindu-se la solicitarea PNL privind adoptarea unei ordonante de urgenta pentru alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, ca nu este democratic ca o lege.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2102 seconds )