Libnet.ro
UNICEF

19:15

Prima vizita a noului premier al Republicii Moldova, in Romania

Antena3 Antena3,
Prima vizita a noului premier al Republicii Moldova, in Romania

Pavel Filip, premierul proaspat investit al Republicii Moldova, va efectua, marti 26 ianuarie, o vizita oficiala in Romania si se va intalni cu omologul sau roman, Dacian Ciolos, anunta Mediafax. Pavel. continuă pe Antena3

Componenta noului guvern al Republicii Moldova

Guvernul condus de Pavel Filip a pastrat noua nume din executivul anterior si a adaugat alte noua nume noi. Pe termen mediu, prioritatile Guvernului Filip includ sporirea bunastarii cetateanului prin asigurarea unei cresteri economice si sustinerea grupurilor vulnerabile ale societatii, combaterea coruptiei, reformarea justitiei si a institutiilor de drept, reintegrarea tarii, asigurarea accesului la educatie si sanatate de calitate.

Discutie telefonica Iohannis - Timofti. Presedintele Republicii Moldova va veni in Romania

Presedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti a acceptat invitatia lansata de omologul sau roman, Klaus Iohannis, de a efectua o vizita in Romania. Cei doi presedinti au discutat la telefon despre situatia politica din Republica Moldova.

Guvernul Romaniei spera ca noul cabinet al Republicii Moldova va continua reformele

Investirea noului Guvern al Republicii Moldova este un pas inainte pentru consolidarea stabilitatii ei politice, considera Guvernul Romaniei.

Romania indeamna cetatenii Republicii Moldova la calm si sustine ca Guvernul Filip trebuie investit oficial

Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei indeamna cetatenii Republicii Moldova sa-si pastreze calmul si responsabilitatea, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei, emis in contextul protestelor desfasurate la Parlament.

Consiliul Suprem de Securitate al Republicii Moldova are o noua componenta

Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a instituit o noua componenta a Consiliului Suprem de Securitate CSS), institutie care analizeaza activitatea ministerelor si departamentelor.

FOTO Mobilizare de forte la Resedinta de Stat a presedintelui Republicii Moldova

Cateva sute de politisti s-au adunat in preajma cladirii Resedintei de Stat a presedintelui Republicii Moldova. Mobilizarea are loc la scurt timp de la scaderea intensitatii protestelor din fata Parlamentului de la Chisinau.

Moscova se teme ca s-ar putea ajunge la unirea Republicii Moldovei cu Romania

Moscova se teme ca un deznodamant al protestelor din Chisinau ar putea fi unirea Republicii Moldova cu Romania, conform expertilor rusi care participa la o conferinta video Moscova-Chisinau.

Putin a convocat un Consiliu de Securitate pe tema Republicii Moldova, Iohannis si Ciolos urmaresc de pe Facebook

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat ca, in timp ce la Moscova presedintele Vladimir Putin a convocat un Consiliul de Securitate pe tema situatiei la zi din Republica Moldova, la Bucuresti, presedintele Klaus Iohannis si premierul Dacian Ciolos urmaresc de pe Facebook ce se intampla la Chisinau. La Moscova, Vladimir Putin a convocat Consiliul de Securitate pentru a discuta despre, citez, &171;agravarea situatiei politice din Republica Moldova &187;. La Bucuresti, presedintele Iohannis si premierul Ciolos urmaresc cu mare atentie de pe Facebook situatia din Republica Moldova. Doamne, oare pe ce lume traiesc conducatorii nostri?, a scris Traian Basescu, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Integrarea europeana ca mitologie fondatoare a Republicii Moldova

Tema integrarii intr-o organizatie internationala cu trasaturi de federatie supranationala pe nume Uniunea Europeana domina discursul autoritatilor din Republica Moldova de peste un deceniu. Dupa ce Vladimir Voronin respinge in 2003 memorandumul Kozak de federalizare a statului, are loc o schimbare declarata de orientare geopolitica trecerea la asa-zisul vector european.

ştiri de la Antena3

actualitate, 19:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2202 seconds )