Libnet.ro
UNICEF

12:30

Ce s-a intamplat cu arma furata in timpul protestului de pe 10 august

Antena3 Antena3,
Ce s-a intamplat cu arma furata in timpul protestului de pe 10 august

Arma furata de la un jandarm in timpul protestului din 10 august ar fi fost aruncata intr-un lac, potrivit surselor Antena 3. Maiorul Laurentiu Cazan, care a coordonat actiunea jandarmilor la protestul. continuă pe Antena3

Ciolos i cere demisia premierului Dancila, dupa reprimarea violenta a protestului de pe 10 august

Fondatorul Miscarii Romania impreuna RO+), Dacian Ciolos, ii premierului Viorica Dancila, intr-o scrisoare deschisa, demisia de urgenta, pentru ca situatia tensionata in care se gaseste societatea romaneasca sa se calmeze si pentru ca romanii sa-si recapete demnitatea. Potrivit acestuia, Guvernul PSD-ALDE a cazut un test important prin folosirea abuziva, ilegala si disproportionata a violentei impotriva propriilor cetateni in seara zilei de 10 august.

Protest de comemorare a represiunii impotriva manifestantilor din 10 august anuntat pentru astazi in Piata Victoriei

Un protest de comemorare a represiunii impotriva manifestantilor din 10 august este anuntat pe Facebook, pentru astazi, in Piata Victoriei. Pana joi seara au fost inregistrate 211 plangeri.

Protest de comemorare a represiunii impotriva manifestantilor din 10 august anuntat pentru astazi in Piata Victoriei

Un protest de comemorare a represiunii impotriva manifestantilor din 10 august este anuntat pe Facebook, pentru astazi, in Piata Victoriei.

Noi detalii despre procurorul militar, care a fost pe 10 august in Piata Victoriei: A fost prezent la intalnirea noastra si chiar a vorbit

Maiorul Laurentiu Cazan, care a coordonat actiunea jandarmilor la protestul din 10 august din Piata Victoriei, a venit cu noi lamuriri cu privire la Bogdan Pirlog, procurorul militar care a participat la protestele.

Raspunsul Sperantei Cliseru la solicitarea de a comenta interventia in forta a Jandarmeriei la protestul din 10 august

Prefectul Capitalei, Speranta Cliseru, a furnizat un raspuns sec, prin intermediul departamentului de comunicare, la solicitarea de a comenta interventia in forta a Jandarmeriei Romane la mitingul care a avut loc pe 10 august in Piata Victoriei.

Europarlamentarul Maria Grapini spune ca n-a urmarit protestul din 10 august: Am venit acum direct de la Colibita si nu am avut televizor

Maria Grapini, europarlamentar al Romaniei care face parte din Alianta Progresista a Socialistilor si Democratilor, a declarat vineri, 17 august, la Turceni, in judetul Gorj, ca nu stie exact ce s-a intamplat in timpul protestelor din 10 august din Piata Victoria fiindca a fost in vacanta.

Cantitati mari din munitia neletala si gazele lacrimogene folosite la protestul din 10 august, cumparate de Jandarmeria din Bucuresti n cele trei luni dinainte de incidente: 1.470 de cartuse cu ncarcatura CS si 918 grenade de mana cu efect iritant lacrim

Parchetul General a publicat lista munitiei neletale si a gazelor lacrimogene folosite la protestul din 10 august, iar datele din Sistemul Electronic de Achizitii Publice arata ca Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti si Brigada Speciala 'Vlad Tepes' au cumparat cantitati mari din aceste produse in cele trei luni anterioare protestului. Brigada Speciala spre exemplu, a cumparat in luna mai 1. 470 de cartuse cu incarcatura CS si 918 grenade de mana cu efect iritant lacrimogen GMIL, contracte care depasesc suma de 100. 000 de euro. De notat ca, in anii anteriori, cele doua unitati de jandarmi nu par sa fi cumparat cantitati mari de astfel de produse, ci altele precum: imbracaminte sau masini.

VIDEO Un nou film al Jandarmeriei despre protestul din 10 august. n nregistrare nu apare nicio secventa cu interventia brutala a fortelor de ordine asupra manifestantilor pasnici / Bonus: video cu interventiile din alte tari, cu imagini de la Russia Toda

Jandarmeria Romana a publicat pe pagina de Facebook un nou film al protestului din 10 august din Piata Victoriei. in imaginile care reconstituie o succesiune a evenimentelor apar doar momentele cu manifestanti violenti. Filmul nu include nicio secventa cu momentele in care manifestantii pasnici au fost victime ale interventiei brutale a Jandarmilor. Ulterior postarii cu filmul evenimentelor din Piata Victoriei, Jandarmeria a postat si un video cu interventiile fortelor de ordine in alte tari. in colaj sunt folosite imagini de la Russia Today.

Precizari ale cititorilor experti in problema gazelor folosite la manifestatia din 10 august. Plus informatii culese din site-urile de specialitate

Am avut surpriza sa gasesc idei si comentarii pertinente referitoare la natura si valabilitatea gazelor folosite in 10 august la reprimarea manifestatiilor. Le-am adunat aici, in speranta ca persoanele interesate vor fi mai lamurite asupra a ce s-a intamplat la manifestatia din 10 august. Deasemeni, link-urile postate vor putea veni in sprijinul anchetatorilor de la Parchetul Militar.

Noul sef al Jandarmeriei Romane a participat la interventia in forta de pe 10 august din Piata Victoriei(FOTO)

Noul sef al Jandarmeriei Romane, Ionut Sindile, a fost si el prezent in Piata Victoriei in timpul violentelor de pe 10 august. Potrivit unor imagini difuzate de Digi 24, colonelul i-a coordonat pe jandar.

ştiri de la Antena3

actualitate, 12:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2292 seconds )