Libnet.ro
UNICEF

09:45

Statul Islamic bate la usa Romaniei. Cine si cum va raspunde?

Adevărul Adevărul,
Statul Islamic bate la usa Romaniei. Cine si cum va raspunde?

Declaratia de joi a fostului director al Serviciului de Informatii Externe, Teodor Melescanu, cu privire la implicarea unui cetatean roman in gruparea terorista Statul Islamic ne pune in fata unui fapt implinit. Odata cu aderarea la structura militara nord-atlantica, Romania, o tara cu puternice legaturi socio-economice in Orientul Mijlociu, se aliniaza aceleasi politici esuate ce a dus tocmai la creearea acestei grupari fundamentaliste. continuă pe Adevărul

VIDEO Statul Islamic declara ca l-a decapitat pe ostaticul britanic Alan Henning / Premierul britanic catalogheaza gestul ca fiind unul barbar / Obama si Hollande au declarat ca represaliile impotriva SI vor continua

Statul Islamic afirma ca l-a decapitat pe lucratorului umanitar Alan Henning, ca represalii pentru atacurile aeriene britanice impotriva ISIS din Irak. Informatia a fost lansata de centrul american de monitorizare a site-urilor islamiste SITE), relateaza AFP. Primul-ministru canadian, Stephen Harper, a declarat ca daca motiunea sa va fi votata, Canada va trimite sase avioane de lupta F-18, un avion de alimentare, doua aeronave de supraveghere si un aparat de transport personal in Irak pentru a participa la luptele impotriva Statului Islamic. Aceasta desfasurare va implica 600 de militari canadieni.

Gruparea jihadista Statul Islamic foloseste in confruntarile armate din Irak si Siria munitii care provin si din Romania

Munitii pe care SUA si aliatii lor le-au trimis initial fortelor care lupta cu islamistii radicali au ajuns la gruparea jihadista Statul Islamic. Acesti teroristi folosesc munitiile in confruntarile armate din Irak si Siria. Printre tarile de provenienta ale munitiilor este si Romania.

VIDEO Americanul Peter Kassig, luat ostatic de gruparea Statul Islamic, catre parinti: Sunt speriat de moarte. Jihadistii au spus ca va fi urmatorul ucis

Parintii ostaticului american Peter Kassig, tinut captiv de catre militantii gruparii Statul islamic in Siria, au facut publica o scrisoare a fiului lor de cand este ostatic. In scrisoare, primita in luna iunie, el scria ca este speriat de moarte si intristat de durerea pe care acest calvar o provoaca familiei.

Statul Islamic ar putea folosi Ebola ca arma biologica, avertizeaza un expert american

Gruparea terorista Statul Islamic ar putea folosi Ebola ca arma biologica ieftina, raspandind virusul prin intermediul oamenilor infectati deja, care sa calatoreasca in avioane comerciale internationale, explica un expert in securitate nationala din SUA.

David Cameron: Vom utiliza toate mijloacele pentru a infrange organizatia Statul Islamic

Marea Britanie va folosi toate mijloacele aflate la dispozitie pentru a incerca sa afle unde se afla ostaticii detinuti de gruparea Statul Islamic SI) si a infrange miscarea jihadista, a declarat sambata premierul britanic David Cameron, transmit Reuters si AFP.

David Cameron: Marea Britanie va utiliza toate mijloacele pentru a infrange Statul Islamic

Marea Britanie va folosi toate mijloacele aflate la dispozitie pentru a incerca sa afle unde se afla ostaticii detinuti de gruparea Statul Islamic SI) si a infrange miscarea jihadista, a declarat.

Gruparea jihadista Statul Islamic a anuntat executia prin decapitare a ostaticului britanic Alan Henning

Gruparea Statul Islamic SI) a revendicat executarea prin decapitare a ostaticului britanic Alan Henning, drept consecinta a atacurilor aeriene britanice contra SI in Irak, a anuntat vineri centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste SITE, citat de AFP.

Gruparea jihadista Statul Islamic l-a decapitat pe ostaticul britanic Alan Henning

Gruparea Statul Islamic SI) a revendicat executarea prin decapitare a ostaticului britanic Alan Henning, drept consecinta a atacurilor aeriene britanice contra SI in Irak, a anuntat vineri centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste SITE, citat de AFP.

Peter Kassig, urmatoarea victima desemnata de Statul Islamic: Mi-e frica de moarte

Parintii ostaticului american Peter Kassig, cel tinut de militantii Statului Islamic in Siria si care a fost amenintat cu decapitarea, au dat publicitatii o scrisoare pe care barbatul le-a adresat-o din captivitate, informeaza BBC.

Atentat sinucigas comis de o femeie kurda impotriva jihadistilor din Statul Islamic

O femeie care ar fi unul dintre comandantii Unitatii de protectie a poporului kurd YPG) a patruns duminica intr-un bastion al gruparii Stat Islamic de la periferia de est a orasului sirian Kobane, unde s-a aruncat in aer, relateaza The Independent, in editia online.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 09:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2088 seconds )