Libnet.ro
UNICEF

01:05

Tatarii din Crimeea se opun alipirii la Rusia.

România Liberă România Liberă,
Tatarii din Crimeea se opun alipirii la Rusia.

Conducerea tatarilor din Crimeea a anuntat ca va boicota referendumul privind ruperea peninsulei de Ucraina si alipirea la Rusia, anunta RIA Novosti. Refat Chubarov, seful minoritatii tatare, minoritate care reprezinta 15% din totalul de 2 milioane de persoane, cat numara populatia regiunii, a afirmat ca recomanda tatarilor sa nu se prezinte la vot. Rezultatele alegerilor vor fi facute publice si sunt stabilite de pe acum, indiferent de prezenta la vot, a declarat Chubarov. Citeste si: . continuă pe România Liberă

De ce i-a deportat Stalin pe tatarii din Crimeea.

In conflictul din Crimeea, tatarii se opun incercarilor de a alipi peninsula din Marea Neagra Rusiei. In mod suprinzator pentru cei care nu cunosc culisele istoriei acestei bucati de pamant, tatarii cramleni sau crimeeni refuza orice demers care i-ar aduce din nou sub tutela Moscovei. Si asta pentru ca tatarii crimeeni au inca proaspete in minte nenumaratele tragedii individuale provocate de decizia satrapului rosu de la Kremlin, Iosif Visarionovici Stalin, de a-i deporta pe tatari in .

Parlamentul din Crimeea a votat alaturarea la Rusia. Un referendum va fi organizat pe 16 martie si lumea va fi intrebata daca doreste intrarea in Federatia Rusa

Parlamentul din Crimeea a adoptat o motiune ca regiunea sa se uneasca cu Rusia, anunta Ria Novosti. In plus, legislatorii regiunii autonome Crimeea au mai decis, joi, sa mute data referendumului privind statutul regiunii pe 16 martie, desi initial era stabilita pentru 25 mai si apoi 30 martie si au votat includerea unei intrebari prin care oamenii sa declare daca doresc sa intre in Federatia Rusa.

Uniti impotriva Rusiei: tatarii din Crimeea aprovizioneaza soldatii ucraineni izolati

Tatarii din Crimeea au dat dovada de solidaritate fata de soldatii ucraineni, oferindu-le provizii vitale printre zabrelele gardurilor care inconjoara cazarmele. in timp ce trupele ruse au inconjurat majoritatea bazelor militare ucrainene si isi consolideaza autoritatea pe masura ce zilele trec, soldatii ucraineni au fost izolati si si-au pastrat rezistenta in fata presiunilor rusilor.

Parlamentul din Crimeea a votat alipirea la Rusia. Oficial din Crimeea: Decizia are efecte imediate.

Parlamentul din Crimeea, regiune din Ucraina locuita de o populatie majoritar rusa, a decis joi sa devina parte a Rusiei, informeaza RIA Novosti. De asemenea, pe 16 martie va fi organizat un referenum privind ruperea peninsulei de Ucraina si alipirea la Rusia. Formularul care va fi tiparit in limbile rusa, ucraineana si tatara va cuprinde doar doua intrebari. Nici una dintre acestea nu va permite cetatenilor sa-si arate daca doresc independenta Crimeei. Conform Interfax, decizia Parlamentului .

Tatarii din Crimeea vor boicotarea referendumului privind unirea cu Rusia

Adunarea tatarilor din Crimeea Mejlis) a cerut locuitorilor din peninsula sa boicoteze referendumul propus de noile autoritati pentru 16 martie. Mai mult de atat, organul de guvernare a tatarilorcere ONU sa trimita trupe de pacificatori pentru a favoriza solutionarea crizei din Crimeea.

Obama: Referendumul din Crimeea ar fi neconstitutional.

Referendumul privind unirea regiunii Crimeea cu Rusia ar fi neconstitutional si ar incalca reglementarile internationale, afirma presedintele Statelor Unite, Barack Obama, conform CNN, relateaza Mediafax. Citeste si: UPDATE. Kievul lanseaza o procedura de dizolvare a Parlamentului din Crimeea, dupa ce acesta a votat iesirea din Ucraina si alipirea la Rusia. Premierul Ucrainei, Arseni Iateniuk: Hotararea Parlamentului de la Simferopol, ilegala Referendumul din Crimeea ar incalca dreptul .

Ministrul rus de externe: Rusia nu poate cere trupelor de auto-aparare din Crimeea sa se retraga in baze pentru ca ele nu fac parte din fortele rusesti

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov sustine ca Rusia nu poate cere trupelor de auto-aparare din Crimeea sa se retraga in baze pentru ca ele nu fac parte din fortele rusesti. Lavrov insista ca militari rusi parte a Flotei Marii Negre sunt in pozitiile lor normale.

Kievul lanseaza procedura pentru dizolvarea Parlamentului din Crimeea.

Administratia interimara de la Kiev a lansat procedura pentru dizolvarea Parlamentului regional din Crimeea, care a cerut joi anexarea regiunii la Rusia, relateaza Mediafax. Citeste si: UPDATE. Parlamentul Crimeei a votat iesirea din Ucraina si alipirea la Rusia. Premierul Ucrainei, Arseni Iateniuk: Hotararea Parlamentului de la Simferopol, ilegala.

Ultimatumul dat de trupele ruse armatei ucrainene din Crimeea a expirat. ...

Ultimatumul dat de trupele ruse armatei ucrainene din Crimeea pentru a se preda a expirat in urma cu o ora. Pana acum nu s-au inregistrat incidente. De altfel, oficialii de la Moscova au negat ca ar fi dat un asemenea ultimatum, informeaza Digi 24. Cert este ca trupele ruse controleaza deja mare parte a bazelor militare ucrainene din Crimeea, fara sa fi tras macar un foc de arma. Citeste si: Rusia, amenitata cu excluderea din G8 daca nu inceteaza ocuparea Crimeei Rusia a dezmintit existenta .

Ministrul ucrainean de Interne: Votul referendumului din Crimeea nu va fi recunoscut

Ministrul interimar de Interne al Ucrainei, Arseniy Yatsenyuk, a avertizat Parlamentul din Crimeea ca nimeni din lumea civilizata nu va recunoaste referendumul privind alipirea la Rusia, relateaza BBC.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2013 seconds )