Libnet.ro
UNICEF

05:00

VIDEO Buzoienii au sarbatorit Mica Unire cu o sceneta istorica si cea mai mare Hora a Unirii

Adevărul Adevărul,
VIDEO Buzoienii au sarbatorit Mica Unire cu o sceneta istorica si cea mai mare Hora a Unirii

Peste 1. 500 de persoane au fost prezente in curtea Muzeului Judetean Buzau pentru a lua parte la manifestarile dedicate Unirii de la 24 ianuarie 1859. Evenimentele au inceput la ora 10. 00, printre invitati numarandu-se parlamentari buzoieni, sefi din administratie, cadre militare si buzoieni veniti sa se prinda in cea mai mare Hora a Unirii. continuă pe Adevărul

Viata uimitoare a Ecaterinei Conachi, femeia care a salvat Mica Unire din 24 ianuarie 1859

Fiica logofatului moldovean Costache Conachi si sotia caimacanului Moldovei, Nicolae Vogodrie, a fost cea care a dezvaluit complotul antiunionist, dupa ce a violat corespondenta sotului cu Constantinopolul si a facut publice scrisorile in intreaga Europa. Fara gestul ei curajos, Mica Unire nu ar fi fost posibila.

Iasiul, ocolit de autoritatile centrale la Mica Unire. Hora Unirii a fost jucata doar de ieseni si de politicienii locali

Mica Unire a adunat in jur de 10. 000 de persoane in centrul Iasiului. Marii absenti de la sarbatoarea de la Iasi au fost cei mai importanti oameni in stat, cei care in 2016, an electoral, s-au inghesuit la aceleasi manifestatii.

VIDEO Buzoienii au mers in Gara CFR, pentru a admira Trenul Unirii

Trenul Unirii a plecat la ora 5. 50 din Gara de Nord catre Iasi, remorcat de o locomotiva tricolora. Trenul a oprit in mai multe statii, iar la ora 7. 30 a ajuns in Gara Buzau. Angajatii CFR au sarbatorit, astfel, 158 de ani de la Unirea Principatelor Romane sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. Multi buzoieni au venit dimineata in Gara ca sa vada garnitura tricolora.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 05:00

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,215 seconds )