Libnet.ro
UNICEF

08:30

Votul prin corespondenta: Cand vor putea vota romanii din diaspora fara umilinta de a sta la rand ore in sir

Adevărul Adevărul,
Votul prin corespondenta: Cand vor putea vota romanii din diaspora fara umilinta de a sta la rand ore in sir

Votul prin corespondenta a fost adus din nou pe masa Parlamentului dupa dezastrul din 2 si 16 noiembrie 2014, cand mii de romani din diaspora nu au reusit sa voteze din cauza refuzului autoritatilor de a deschide noi sectii de votare. in 2016, romanii din strainatate ar putea vota prin corespondenta, acest tip de vot fiind agreat de membrii Comisiei de Cod Electoral, reactivata pentru a elabora o legislatie electorala unica. continuă pe Adevărul

Votul prin corespondenta s-ar putea regasi in viitorul Cod Electoral

Comisia de Cod Electoral, reactivata pentru a elabora o noua lege electorala, a stabilit, miercuri, regulamentul si temele principale de discutii pentru cele trei tipuri de scrutin. Unul dintre subiectele sensibile este votul pentru diaspora. Surse prezente la discutii ne-au declarat ca majoritatea membrilor comisiei agreeaza votul prin corespondenta.

Deciziile instantelor si incheierile de sedinta vor putea fi transmise prin e-mail

Persoanele implicate in procese civile vor putea cere instantei de judecata sa le comunice prin e-mail incheierile de sedinta sau deciziile judecatoresti. Asta dupa ce sistemul informatic al instantelor a fost modificat pentru a permite transmiterea acestora.

Coordonatorul european pentru lupta antiterorism: Atentatele vor putea fi impiedicate in proportie de 100%. Nu exista o solutie miracol

Atentatele teroriste nu vor putea fi impiedicate 100%, a atras atentia coordonatorul european pentru lupta antiterorism, Gilles de Kerchove, intr-un interviu acordat AFP. Nu vom impiedica un nou atentat . Dar.

Cum ar putea arata noua legislatie electorala

Introducerea sistemului mixt pentru legislativ, reducerea numarului de parlamentari sau votul prin corespondenta pentru diaspora sunt cateva dintre propunerile partidelor in ceea ce priveste legislatia electorala. Ramane de vazut daca toate acestea vor fi puse in practica sau vor ramane la stadiul de promisiuni.

ştiri din Politica

ştiri de la Adevărul

actualitate, 08:30

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,21 seconds )